Ar trebui sa imi fac probleme?

18-02-2008
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Nu inteleg prea bine ce mi se intampla. De vreo 2 luni de zile am tot mai des stari de depresie, incep sa plang si nu ma pot opri, am tulburari de personalitate, ma subestimez si ma dezapreciez, am tendinta de a dramatiza la maxim daca mi se intapla ceva rau, nu mai am pofta de viata, ma izolez, nu mai simt nevoia de a iesi din casa si de a socializa cu nimeni inafara de iubitul meu, am iesiri necontrolate in care incep sa urlu, sa fiu agitata fara un motiv serios, nu pot dormi (dorm foarte putin si cand ma trezesc, sunt mai obosita decat atunci cand ma pun sa dorm, nu ma odihnesc deloc), ma simt foarte obosita is ma simt obosita psihic si de multe ori nu ma simt eu in pielea mea...sunt momente de criza din care, dupa, nu imi aduc aminte toate detaliile. Intr-adevar, in ultimul an am avut mai multe probleme si "lovituri" care s-au tinut lant dar la care le-am facut fata foarte bine si peste care am trecut eroic.sa fie oare acesta motivul? Oricum aceste simtome le am doar de cand am inceput relatia cu actualul iubit. Sa aibe vreo influenta? Sunt destul de speriata si nu stiu ce sa fac!!!
6 comentarii
0
20-02-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
N-as vrea sa te influentez negativ sau sa fac o paralela intre inceputul relatiei tale cu actualul tau iubit si mine. Eu de cand am inceput relatia cu "noul" meu "iubit" am trecut prin urmat diagnostice cu toate simptomele specifice fiecarui giagnostic in parte: tulburari anxioase, tulburari depresive, episod maniacal indus. Acum sunt bipolara cu tratament "greu" cum il numesc eu. Am cate 1 zi buna, 2-3 zile rele; in prezent am inceput niste sedinte de psihoterapie.
Ceva nu este in regula, ar trebui sa-ti faci probleme si sa iei masuri, urgente, spun eu.
0
21-02-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Pana la urma tu vrei sa imi dai de inteles k din cauza lui esti asa? Adica vrei sa imi dai de inteles ca el este cauza pentru care sunt asa? Nu de lta, dar si daca e asa, nu cred ca am curajul sa recunosc asta.Oricum, iti multumesc pentru raspuns
0
21-02-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Si da, cred ca niste sedinte de psihoterapie mi-ar face bine, insa nu peste mult timp urmeaza sa plec din tara, asa ca imi trebuie o rezolvare rapida.
0
21-02-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Nu vreau sa spun ca numai el este vinovat de starea mea, insa el a declansat-o. Pe un fond psihic mai instabil, mai multe suparari adunate, el probabil ca a fost picatura care a umplut paharul. Ar fi incorect din partea mea sa dau vina pe cineva pt necazurile mele.
Da, ai dreptate, situatia trebuie rezolvata cat mai repede, altfel problemele cresc in intensitate, la fel cum am patit eu, desi am luat de la inceput tratament medicamentos.
0
21-02-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga mp si draga r,
In primul rand trebuie sa avem grija de sufletul nostru si apoi de trup. Radacina tuturor bolilor sunt pacatele si asta e cea care trebuie smulsa pentru inceputul adevaratei vindecari. Medicamentele mai multe sau mai putine pe care le luam doar ne atenueaza simptomele, fara a vindeca insa boala in sine. Dumnezeu, doctorul tuturor sufletelor, este cel care ne vindeca. Incercati sa mergeti la un preot sa va spovediti si sa duceti o viata curata.
Mp,
Daca simptomele nu vor trece, du-te si incearca o consultatie la psihiatru. Sa iti dea cateva pastile macar pentru somn. Poate fi ceva pasager.
0
26-02-2008, ora 00:00
ramsesking
Nu este medic/terapeut
ramsesking
bravo clara_p.raspuns intzelept.si eu am vrut sa le dau acelasi sfat, dar nu mai am ce sa spun in plus la ce ai amintit tu.f frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  •