are 3 ani si 3 luni si nu vb

17-10-2005
vasilache
Nu este medic/terapeut
vasilache
ma numesc vasilache i.va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.copilul meu are 3 ani si 3 luni si nu vb.am vazut ca mai este cineva cu problema asta.uneori parca nici nu aude cand il strig.ii place s se joace singur si daca nu-i dau voie sa faca ceva, tipa continuu, sau daca mergem la cineva, la fel, tipa numai cat se uita cineva la el.este foarte razbunator.cred ca uita foarte repede tot ce il invat, prinde greu si uita repede.va rog sa-mi dati un sfat, va multumesc mult
4 comentarii
0
01-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Cauzele intarzierii aparitiei limbajului vorbit sunt mai multe. Una dintre ele apare la copilul "alintat", dominator care este obisnuit sa primeasca tot ceea ce vrea la cel mai mic gest al sau - astfel el nu gaseste nici un motiv pt. a invata sa vorbeasca, devreme ce adultii il inteleg oricum si ii satisfac cererile; la acesti copii importanta este atitudinea parintilor care trebuie sa raspunda cerintelor copilului doar dupa ce acesta si-a exprimat-o verbal (sau macar are initial aceasta intentie).
O alta cauza a lipsei limbajului este surditatea - aceasta poate fi obiectivata prin audiograma, potentiale evocate.
Retardul mental sever se insoteste de lipsa limbajului la varste mici, dar nu cred ca este cazul aici.
Spectrul autist (care cuprinde mai multe boli, cu grade variate de manifestare a simptomelor) se insoteste uneori si de intarziere in achizitionarea si FOLOSIREA limbajului; acesti copii nu raspund cand sunt strigati sau la comenzile vocale, desi aud; ii deranjeaza anumite sunete, zgomote si atunci tipa; nu socializeaza cu alti copii, preferand sa se joace singuri, pot avea o jucarie favorita la care nu renunta; in general au dificultati in a intelege o multitudine de comportamente, actiuni, cuvinte etc. Ei mai pot prezenta agitatie, agresivitate fata de ei insisi sau fata de cei din jur, miscari repetitive. Tabloul clinic este foarte variat, nu are rost sa intru in mai multe amanunte, de vreme ce nu sunt sigura ca absenta limbajului la copilul dv. ar fi din cauza autismului.
Ar mai putea fi si cauze neurologice. s.a. sau pur si simplu este un copil care va vorbi mai tarziu si care poate avea ulterior o evolutie normala.
Ce trebuie sa faceti dv. este sa mergeti cu el la un pedopsihiatru care il va evalua mai in amanunut, eventual va face si alte explorari paraclinice, un examen psihologic. Astfel veti putea afla un diagnostic si ceea ce este de facut. Daca mai aveti si alte intrebari puteti sa ne scrieti.
Mult succes!
0
03-11-2005, ora 00:00
vasilache
Nu este medic/terapeut
vasilache
va multumesc foarte mult pt raspuns.am fost la medic si diagnosticul copilului este hiperkinezie.tratamentul dat nu pare a avea nici un efect.ce mai pot spera?nici un semn sa vorbeasca, avand in vedere ca l-am inscris de 2 luni la un camin, crezand ca aici, stand cu copiii, va putea invata cat de cat ceva, dar absolut nimic.a devenit chiar agresiv cu copiii.precizez ca nu este alintat deloc chiar.ce sa fac?va multumesc.
0
18-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Personal eu nu am mai intalnit pana acum copii de 3 ani cu hiperkinezie care nu vorbeau, dar experienta mea este destul de limitata, asa ca... Presupunand ca diagnosticul a fost pus corect, copilul dv. poate beneficia de terapie comportamentala cu un pedo-psihoterapeut (care va va invata si pe dv. cum sa-l abordati pe copil), iar medicatia trebuie sa fie doar COMPLEMENTARA pt. imbunatatirea procesului de vindecare. Va sfatuiesc sa apelati la un ajutor specializat cat mai curand.
0
03-04-2007, ora 00:00
Lumi-br
Identitate neconfirmată
Lumi-br
Buna. stiu ca e cam tarziu ca si raspusn, dar mai bine mai tarziu decat niciodata!Nu stiu de unde esti, dar daca te poate ajuta, eu sunt din Braila si sunt psiholog clinician, specializat in psihologie clinica si psihoterapie, cu competenta in logopedie si recuperare cognitiva.Lucrez cu astfel de copii si iti pot spune sincer ca se poate recupera foarte mult dar cu conditia sa lucrati sustinut si sa mergeti regulat la terapie.Nu te descuraja.cauta un terapeut in orasul tau si nu renunta la gradinita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea copilului de 4 ani
  • Evaluarea copilului de 5 ani
  • Ce beneficii are repetarea cuvintelor pentru bebeluși?
  • Creierul bebelușilor bilingvi prezintă o activitate crescută în zonele funcțiilor executive
  • Dispozitivele electronice (tabletă, telefon) la copiii mici, asociate cu întârzieri ale vorbirii
  • Cum percepi o persoană în funcție de intonația vocii ei? (Studiu)
  • Părinții pot îmbunătăți abilitățile lingvistice ale preșcolarilor cu efecte pe termen lung
  •