arsura la inima

02-02-2010
hancualex
Nu este medic/terapeut
hancualex
salut numele meu e alex (29 ani)si astept raspuns urgent la urmatoarele...am fost diagnosticat acum o saptamana cu tahicardie sinusala si hipertensiune arteriala esentiala.Am facut o criza in casa, m-a luat ameteala si am simiti cum imi mi se taie picioarele si un nod in gat...am mers la urgente unde mi s-a pus diagnosticul de tahicardie sinusala...incercand sa aflu mai multe despre boala am mers la un cardiolog (ekg) care mi-a pus inca un diagnostic de hipertensiune arteriala si mi-a dat un tratament cu carvedilol, magnerot, procor, calciu, niceriu si neurotonic...deja urmez acest tratament care se pare ca a dat roade insa din cand in cand de-alungul zile am momente in care simt junghiuri in inima sau o arsura puternica care dureaza cel putin 20 de minute...datorita faptului ca trebuie sa plec din tara pentru urmatoarele 6 luni, as dori raspuns la urmatoarele intrebari:
De la ce am aceasta arsura sau junghi?
Pe ce perioada se poate face tratamentul acesta (fara a aduce efecte negative)?
3 comentarii
0
02-02-2010, ora 21:36
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna
faptul ca ai mentionat ca trebuie sa pleci din tara 6 luni ma duce cu gandul la o tulburare psihosomatica. incearca sa dai search pe google "atac de panica" si vezi daca se potrivesc simptomele..

multa sanatate!
0
03-02-2010, ora 10:51
hancualex
Nu este medic/terapeut
hancualex
iti multumesc pentru raspuns...problema e ca nu e prima data cand plec din tara pentru o perioada mai lunga insa am ceva probleme pe-acasa ce ar fi putu declansa (atacul de panica), mama mea e cam bolnava si de fiecare data cand ma striga ma sperii ca de obicei ii este rau caand ma cheama (avc ischemic).si aseara am avut o criza care a semanat mult cu cea de acum o spatamana cand am mers la urgente...nu stiu ce sa mai cred...am cautat pe net si cred ca ai dreptate cauzele seamana mult cu cele ale unui atac de panica...ce ma sfatuiesti sa fac...exista vreun tratament medicamentos care sa ma poata ajuta in cele 6 luni ?
0
03-02-2010, ora 21:09
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
nu sunt experta in domeniu dar pot sa-ti dau cateva idei, poate te ajuta... de obicei se merge in 3-4 directii:

1. psihoterapie (avantaj problema dispare din radacina, dezavantaj: cost ridicat, durata sedintelor se poate intinde pe cateva luni de zile)
2. psihiatru care sa-ti prescrie medicamente ( avantaj: efect imediat, dezavantaj: pot crea dependenta, pot avea efecte adverse urate de genul ameteala, somnolenta si dupa intreruperea tratamentului simptomele pot aparea cu si mai mare intensitate)
3. homeopatie (avantaj efecte adverse minime, cost remedii (granule) mic, dezavantaj: e posibil ca dr sa nu-ti nimereasca remediul potrivit din prima)

tu decizi care ti se potriveste mai bine dar sfatul meu este sa nu neglijezi aceste manifestari si nici sa nu le tratezi cu superficialitate pt ca se vor intoarce impotriva ta inzecit si cand te astepti mai putin... bucura-te ca le-ai descoperit acum, la inceput cand sunt sanse mai mari de vindecare!

succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: