Arsuri pe gat

06-12-2016
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna ziua,

De ceva timp ma confrunt cu mici probleme gastrice, dar din luna august, in urma unei enterocolite simptomele s-au accentuat. Medicul gastroenterolog spune ca ar fi gastrita hiperacida cu reflux gastroesofagian. Incerc sa tin regim, desi cateodata mai gresesc pentru ca efectiv nu stiu ce sa mai iau sa mai mananc. De aproximativ o săptămână am momente cand simt ca am un nod in gat, ca si cum m-ar strânge cineva de gat si apasare in piept ( inclusiv acum). Cred ca apare in special dupa ce mananc ciocolata sau ceva ce nu se regaseste in regim. Ce pot sa fac pentru astfel de situații? Cum ameliorez senzatiile. Simt ca imi ia limba si gatul foc si imi vine sa ragai tot timpul...ceea ce agraveaza starea. Mierea, sucul de varza...alte remedii naturiste.un sfat pe rog. Maalox sirop ajuta? In prezent nu iau decat dicarbocalm ocazional. Mulțumesc
3 comentarii
0
09-12-2016, ora 21:51
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna seara, este foarte probabil ca simptomele Dvs sa fie datorate unei boli de reflux gastroesofagian. Totusi, daca acestea persista e nevoie sa reluati legatura cu medicul gastroenterolog. Exista si alte optiuni terapeutice precum tratamentul antisecretor care pot sa fie utilizate iar daca boala Dvs este rezitenta la tratamentul maximal sau daca prezentati semne de alarma medicul gastroenterolog poate sa va recomande examene suplimentare. Regimul nu implica restrictii alimetare deosebite, in principiu, mancati ce tolerati, evitati mesele cu 2 ore inainte de culcare si dormiti cu o perna mare sub trunchi (nu doar cap). Mesele sa fie in cantitate mica dar frecvente si foarte important, mancati incet. De asemenea va recomand sa consultati si un medic endocrinolog.
0
14-12-2016, ora 21:52
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna seara,

Va multumesc mult pentru raspuns! Dureri in capul pieptului nu prea am, decat ocazional, dar simt câteodată chiar de cand ma trezesc dimineata senzatie ciudata de arsura in gura, parca am nisip la amigdale, arsura mica in limba. Asta ma supara cel mai rau. Nu simt cum vine refluxul in gat, ci direct arsura in gura. Nu stiu daca pastilele de gat pot ameliora senzatia, dar nu am luat pentru ca imi e teama ca fiind antiinflamatoare sa nu afecteze stomacul si sa am arsuri mai rau. Se poate face ceva pentru aceste arsuri in gat? Nexium plicuri pot sa iau? Nu cred ca pot sa iau comprimate pentru ca am gatul destul de iritat si mi se pare ca raman in gat. Stiu ca este si sub varianta plicuri. Doua ar fi suficiente dimineața inainte de masa? Ce perioada? Va mulțumesc frumos!
0
11-01-2017, ora 03:57
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru Gabrielle83

Salut, am si eu aceleasi simptome descrise de tine in ultimul mesaj. Spune-mi te rog ai reusit sa scapi de aceste simptome ?

multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Tratament gastrită
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •