Articol ofensator pe site-ul ROmedic la adresa persoanelor transgender. | Forumul Medical ROmedic

Articol ofensator pe site-ul ROmedic la adresa persoanelor transgender.

02-06-2017
Kayra
Nu este medic/terapeut
Kayra
Buna ziua,

va rog sa ii transmiteti acest mesaj doamnei psihiatru Nicoleta Bobutanu care a publicat acest articol dezinformator pe site-ul Dvs - http://www.romedic.ro/parafilie-deviatie-sexuala


In articol dezinformarea consta in urmatorul text:

"Fetisimul transvestic
[...]
. Unii barbati care se imbraca astfel sunt homosexuali efeminati sau transsexuali. De regula, acesti barbati detin o colectie impresionanta de articole de imbracaminte feminina pe care o utilizeaza intermitent.
[...]
La unii indivizi poate aparea indispozitia si anxietatea cauzata de apartenenta la sexul biologic (disforie de gen, transsexualism, disforie sexuala), in special in situatii de stres acut si prelungit, insotit sau nu de simptome de depresie si care duce la imbracarea in mod permanent a hainelor si de a trai ca o femeie, motiv pentru care isi doresc cu ardoare o reatribuire sexuala hormonala sau chirurgicala. La aparitia disforiei sexuale acesti indivizi solicita tratament la clinici specializate."


Stimata redactie,
vreau sa va atrag atentia ca persoanele la care va referiti se numesc PERSOANE TRANSGENDER, (pe romaneste TRANSGEN), iar termenul "transsexual" este o insulta la adresa noastra!

Vreau sa va atrag atentia ca exista persoane transgender trans-feminine (barbat-spre-femeie) numite FEMEI TRANSGENDER sau FEMEI TRANS, asa cum exista persoane trans-masculine (femeie-spre-barbat) numite BARBATI TRANSGENDER sau BARBATI TRANS.

Ca fapt divers, in ultima categorie intra presedintii Asociatiei TRANSform Bucuresti.
https://www.facebook.com/Asociatia.TRANSform/


***

Doamna Nicoleta Bobutanu,

As dori si eu sa stiu de ce incadrati persoanele transgender care isi doresc recunoasterea publica, sociala sau legala, a genului cu care se identifica, ca fiind in categoria travestismului fetisist !!!!

Exista delimitarea intre persoane transgender (ca mine) si cisgender (ca Dvs). Noi nu ne urmam impulsurile sexuale ci ne dorim recunoasterea in mod oficial a genului cu care ne identificam. Cu astfel de articole ne faceti un foarte mare rau, promovati niste idei preconcepute si ne aratati ca fiind obsedati sexual.

Eu sunt femeie transgender, sunt lesbiana, deci imi plac exclusiv femeile, nu am atractie fata de barbati, si stiu de la varsta de 8 ani ca sunt o fata in corp de baiat, si toata viata m-am simtit execrabil caci cei ca Dvs m-au obligat sa ma conformez la normele de gen stereotipic cu sexul din nastere. Mi-ati facut viata un cosmar (cei ca Dvs, parintii in special, colegii de scoala si profesorii).

Ar trebui sa va fie rusine ca propagati astfel de minciuni despre persoanele trans. Noi nu suntem travestiti cu vreun fetis sexual, stimata doamna! Va rog sa va revizuiti acest mod de abordare si sa acordati un sprijin real persoanelor trans care doresc sa isi schimbe prenumele/sexul etc si sa ii tratati ca pe niste fiinte umane si in mod demn.

Exista Asociata TRANSform Bucuresti, care militeaza pentru drepturile persoanelor transgender. Nu degeaba ne luptam sa avem un loc valid in aceasta societate, doamna! Nu pentru fetisuri de travesti vrem sa mergem pana in tribunal sa ne schimbam actele!
In acest articol ne numiti "indivizi" care au disforie de gen si vor tratament hormonal. Nu suntem "indivizi", suntem PERSOANE. Fiinte umane care traim in corpuri gresite, nu sunt situatii de stress acut si prelungit care duce la travesti, ci propriul corp cauzeaza disforia de gen mai ales cand apar schimbari caracteristice pubertatii. Mintea noastra nu concepe ca corpul nostru sa se comporte invers decat ne-am fi asteptat. Asta e DISFORIA DE GEN! Mai invatati inainte de a scrie aberatii pe internet.

Ar trebui sa aveti mai multa empatie fata de persoanele trans-feminine! Din pacate, am remarcat ca femeile cu un minim grad de autoritate ne urasc mai mult decat barbatii in pozitii de autoritate (medici psihiatri, endocrinologi, avocati). Nu toate avem sansa de a ne naste in corpurile ce ni se potrivesc si ni se cuvin prin insasi natura mintii noastre umane. Dvs aveti sansa de a fi o minte de femeie in corp feminin, eu am nesansa de a fi o minte de femeie in corp cu aspect androgin, de sex masculin. Nu e vina mea, asa m-am nascut, si a trai ca o femeie 24/7 in public presupune un proces de tranzitie sociala, de curaj si de asumare a propriei identitati.

Va mai spun un lucru: voi lupta cu ORICE PRET ca sa imi apar si sa imi mentin identitatea mea feminina. Identitatea mea feminina este VIATA MEA, sunt eu, NU UN FETIS! Cine va dori sa ma forteze sa traiesc ca un barbat, eu fiind femeie trans, acela va fi dusmanul meu. Sunt o luptatoare!

Puteti sa stati linistita, contrar cu minciunile Dvs din acel articol, persoanele transgender nu au o colectie impresionanta de haine! Sunteti cumva geloasa? Mai ales baietii trans (nascuti fete si care se transforma in baieti). Iar noi, fetele trans, nu prea ne permitem haine atragatoare sexy si pantofi cu toc, caci sunt extrem de scumpe. Unele mai avem si familii pe care le intretinem, taxe de platit, nu ne gandim numai la cum sa fim sexy si frumoase (de-abia imi permit o pereche de blugi de dama pe luna).

Iar in incheiere va spun ca noi persoanele transgender care dorim recunosterea legala a genului, suntem extrem de curajoase sa fim vizibile si ca sa va infruntam pe VOI - cei care ne negati identitatea si care ne spuneti ca nu ar trebui sa existam in aceeasi societate alaturi de voi. A fi vizibil ca persoana trans in public presupune un act de curaj!

Nu imi spuneti Dvs cine sunt eu, va spun EU cine sunt eu. Este o chestiune de RESPECT reciproc.


Multumesc.
3 comentarii
1
07-06-2017, ora 14:31
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Bună ziua,

Așa cum v-am răspuns și în e-mail, vă mulțumim pentru feedback-ul dvs. Din păcate nu putem transmite mesajul dvs către autoarea articolului, întrucât colaborarea noastră cu dumneaei a încetat în urmă cu câțiva ani.

În ceea ce privește atitudinea autoarei, precizăm faptul că articolele de pe site-ul ROmedic.ro nu exprimă părerea personală a celor care le scriu, ci se bazează pe informații medicale din surse bibliografice. Din păcate, fiind un articol mai vechi, sursele nu sunt menționate. Pentru că ne dorim ca informațiile să fie în permanență de actualitate și articolele bine realizate, vom revizui acest articol, cu prezentarea obiectivă a informațiilor și a surselor bibliografice utilizate.

Pentru o prezentare echilibrată a temei, ni s-ar parea util să avem alături de noul articol și punctul dvs. de vedere, ca reprezentant al persoanelor transgender. Vă vom trimite noul articol când va fi gata, urmând ca după ce îl citiți să ne trimiteți declarația dvs, dacă veți considera că este o idee oportună.

Toate cele bune.
0
07-06-2017, ora 16:47
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
E bine ca le cautati in coarne persoanelor care confunda fetisul cu orientarea sexuala dar ne blocati pe noi care am raspuns ani de zile pe forum !?

E bine de asemenea ca fiecare sa se transforme in ce doreste ca mai tarziu sa aiba ce regreta, asta este finalul demersurilor mediatice si medicale !!
0
16-06-2017, ora 10:09
Kayra
Nu este medic/terapeut
Kayra
Este mult mai bine scris articolul acum, va multumesc enorm pentru ajutor si pentru promptitudine. Articolul corectat exclude identitatea transgender din categoria parafiliilor si asa si este corect.

O persoana transgender nu este tulburata sexual ci are disforie de gen - o conditie psihologica, si vrea recunoasterea oficiala a genului cu care se identifica si isi doreste sa se integreze in societate conform rolului de gen asumat. Asta se numeste TRANZITIE SOCIALA si poate dura si ani de zile... Si nu este numai o chestiune psihologica, de disforie de gen, ci si una spirituala, caci apar abilitati empatice fata de sexul opus, abilitatea de a avea sentimentele sexului opus si de a intelege cum e sa fii femeie/barbat si la nivel spiritual. De asta am si avut asa o critica dura mai devreme. Daca intalniti in viata reala o astfel de persoana, sau daca aveti pe cineva in familie, va rog, acordati-i maximul de sprinjin moral, caci va avea nevoie.

@Steve: "orientarea sexuala" poate fi oricare la o persoana transgender, la fel ca si la o persoana cisgender. Aici vorbeam despre "identitatea de gen" (mentala, psihologica, spirituala). Va rog sa nu confundati cele doua notiuni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: disforia de gen transgen

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Transsexualitate (transsexualism, transgen, transgender) - dorinÈ›a de apartenență la sexul opus
  • Disforia de gen - o creÈ™tere a prevalenÈ›ei È™i o identificare mai timpurie
  • Terapia hormonală pentru persoanele transmasculine, mai sigură decât s-a crezut (studiu)
  •