articulatia genunchiului

23-10-2010
gabi lazar
Nu este medic/terapeut
gabi lazar
De ceva timp, aprox 2 ani, am avut o jena, o durere, la genunchiul stang in timpul mersului.N-am dat atentie prea mare si am pus durerea pe seama faptului ca am 80 kg la 1.57 m si am considerat ca trebuie sa-mi reglez intai greutatea si sigur durerea va disparea.Intre timp am mai slabit si am mai adaugat...durerea s-a mutat la genunchiul drept si acum ma deranjeaza ambele, chiar si noaptea ma dor, am greutate in a urca si mai ales in a cobora scarile, cand stau mult in picioare, cand ma ridic de pe scaun dureaza cateva secunde pana imi reglez mersul, schioapez usor.Cred ca trebuie sa ajung la un specialist, as prefera in capitala, problema este de natura ortopedica sau reumatoida???Inclin sa cred ca trebuie sa ma vada un reumatolog ptr ca sunt sensibila la frig, am observat ca ma doare mai tare la rece, la ploaie etc.Am artrita???Am omis sa spun ca am 48 de ani, ca iau suplimente nutritionale camg, omega3, glucozamina boswelia...
24 comentarii
0
23-10-2010, ora 17:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din cele relatate se poate desprinde concluzia unui sindrom de suprasolicitare articulara, datorat obezitatii importante (aveti peste 30 kg in plus...). Suprasolicitarea articulara determina distrugerea cartilajului si artroza rapid evolutiva.
Absolut orice tratament veti efectua, va fi total inutil fara normalizarea greutatii.
Trebuie sa priviti obezitatea ca pe o dependenta de drog, care va fi tratata prin mijloacele specifice acestei dependente, respectiv de catre psiholog. Inainte de a ajunge la ortoped sau reumatolog, vizitati un psiholog pentru a gasi calea tratarii dependentei de drog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-10-2010, ora 19:46
gabi lazar
Nu este medic/terapeut
gabi lazar
Va multumesc, domnule doctor pentru rapiditatea raspunsului dumneavoastra.Deasemeni trebuie sa recunosc ca m-a cam dezarmat!!!Nu era raspunsul pe care il asteptam desi in subconstient stiam ca greutatea imi este cel mai puternic adversar!!!O sa va urmez sfatul, cu siguranta.Sunt nevoita pentru ca franchetea cu care mi-ati spus ce ma asteapta in caz contrar... sa inteleg ca ar trebui sa dau jos rapid 30 de kg???Grea provocare.Am o activitate strict sedentara, si specificul muncii mele presupune mult stres.Deci singurul meu tratament este cura de slabire.N-am sa consult un psiholog, este batalia mea, trebuie sa reusesc!
Inca o data multumiri si am sa revin.cele bune, domnule doctor!!!
0
23-10-2010, ora 19:48
cristell
Nu este medic/terapeut
cristell
Acum o luna am suferit un mic accident in urma caruia am o fractura de metatarsian 5 epifiza proximala, dupa ex ortopedic mi s-a recomandat aparat gipsat pina la 1/2 gambei.Merg la servici, unde stau 5 ore cu piciorul putin ridicat, calc pe calcii.In general stau mai mult in casa, culcata, cu piciorul ridicat cam la 30 grade fata de corp, din prima zi am luat calciu si alfa D3 de 0, 25 cite o tb. din fiecare, lactate, cereale.Mi s-a recomandat ap. gipsat 3-6 saptamini.M-am saturat de el si as vrea sa merg sa-l scot la 1 luna.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac sa nu am probleme dupa scos gipsul, avind in vedere ca sint o persoana foarte activa, imi plac mult plimbarile, mersul cu bicicleta, mersul pe munte, sint foarte dinamica.Va fi recuperarea grea, voi avea voie sa calc normal sau tot mai e nevoie sa merg pe calcii?Voi putea sa incalt pantofi cu toc, dupa cit timp?Va rog mult sa-mi dati citeva sfaturi medicale.Va multumesc.
0
24-10-2010, ora 13:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista vreo 5 tipuri de fracturi ale bazei metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Doar intr-un singur tip (care reprezinta doar 3-4% din cazuri) este necesara imobilizarea gipsata pana la genunchi, cu evitarea stricta a sprijinului podal pentru 6-10 saptamani.
In rest, tratamentul exclude cu desavarsire imobilizarea gipsata pana la genunchi, existand metode moderne, mai comode, mai eficiente si mai putin riscante.
Totul insa depinde de tipul fracturii bazei metatarsianului 5.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-10-2010, ora 21:14
oaspetele
Nu este medic/terapeut
oaspetele
Buna ziua. Alt pacient, alta problema.
Dupa o entrosa serioasa in timpul unui meci de baschet am fost pus in ghips, 6 saptamani. Dupa 3 zile, am hotarat sa imi dau jos ghipsul si am facut din proprie initiativa un RMN. Iata interpretarea
Rezultat:
Meniscul postero-intern si postero-extern prezinta o fisura orizontala.
Nu se constata modificari semnficative ale ligamentelor colaterale ext., sau LIP.
LIA cu edem si rupturi fibrilare.
LCI cu edem semnficativ cu semne de ruptura.
Moderata cantitate de lichid intraarticular.
Edem intraspongios condiulian extern.

Am fost la un consult la un ortoped in Cluj (dr Craciun), care mi-a spus ca nu e foarte concludent daca LIA trebuie reconstruit. Mi-a recomandat o orteza, 6 saptamani si revenirea pentru inca un consukt clinic.
Ideea e ca as dori sa mai cer o parere peste cateva saptamani, sa zicem pana "s-ar repara" LCI, care am inteles ca e singurul care se regenereaza.
M-am indreptat catre Tg Mures - dr Chinezu sau Sibiu - dr Mihai Roman.

Ce parere aveti vizavi de recomandarile drului din Cluj si daca stiti ceva de acesti 2 ortopezi care i-am identificat. Totodata, daca ar mai intra in calcul niste ortopezi cu rezultate bune in artroscopie in zona Ardealului, va rog sa nu va sfiiti.
Multumesc frumos.
0
28-10-2010, ora 07:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu trebuie sa puneti o baza prea mare pe examenul RMN care, desi este in sine valoros, de foarte multe ori ofera rezultate fals-pozitive, determinand multe operatii inutile.
Decizia tine 100% de examenul clinic (consultatie directa) practicat de catre un specialist in artroscopia genunchiului.
Nu ma pot pronunta asupra colegilor mentionati si nici nu ar fi corect pe acest forum.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2010, ora 09:19
oaspetele
Nu este medic/terapeut
oaspetele
Multumesc pentru promptitudine.
Evident, nu asteptam o "notare" a colegilor dvs. Ma interesa in mod deosebit dl doctor Roman din Sibiu, care mi-a fost recomandat cu extrema caldura, desi este relativ tanar pentru un docotr cu experienta.
Ideea e ca daca de domnii doctori Filipescu sau Codoreanu e plin net-ul de relatari, de d-l doctor Roman (sau chiar dl dr Chinezu din Tg Mures) informatiile nu sunt foarte abundente.
Si stiti cum e, si in cazul automobilului propriu cauti un mecanic competent, daramite daca e vorba de genunchiul propriu si personal.
Multumesc inca odata si multa sanatate !
Inca odata, daca credeti ca pe langa domnii doctori mai sus mentionati de mine ati mai recomanda un alt ortoped cu competenta in artroscopie, va rog sa ma ajutati !!
0
28-10-2010, ora 09:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu ma pot pornunta asupra colegilor din provinicie, din simplul motiv ca nu am nici o informatie, in afara celor vehiculate deja pe acest site, pe topircuri legate de problematica genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-11-2010, ora 08:39
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Dmnului doctor Marius Uscatu,

Domnule doctor va rog respectuos sa ma indrumati intr-o problema personala care tine de profesia dumneavoastra.
De ceva timp(3 ani), am o problema cu genunchiul stang (am o senzatie de discomfort cand incep sa merg si deseori pt a se diminua acesta senzatie imi fortez usor genunchiul catre interior pana ce pocneste, asta facand sa ma simt putin mai bine. In momentele in care il mai masez si il misc in acelas timp simt o usoara trosnitura si parca un "scartait", de parca nu ar fi lubrufiere acolo).
Va rog, sa-mi spuneti parerea dumneavoastra si sa ma indrumati catre o probabila investigatie.
Multumesc anticipat!
0
04-11-2010, ora 08:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu se pune problema unei investigatii, ci mai intai a unui examen clinic, practicat de catre un specialist ortoped.
Solutionarea problemei depinde de sex, varsta, greutate, status profesional si sportiv, antecedente traumatice si generale si de multi alti factori similari.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-11-2010, ora 09:01
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Am 25 de ani, inaltime 1.82m, greutate 80 kg, si avnd in vedere faptul ca sunt instructor militar, din pacate am avut destula activitate care sa-mi solicite genunchiul.
Am consultat in medic ortoped, iar acesta tindea catre o artroscopie, spunand ca este ce-a mai concludenta.
Problema mea e ca in acesta perioada astept rezolutia unui transfer si nu cred ca ar fi tocmai bine sa ma gaseasca inapt de munca, de aceea credeam ca poate exista altceva care sa-mi spuna care este problema si cat de grava este pt a sti ce sa fac in continuare.
Mutumesc pentru amabiitate si sfaturi!
0
04-11-2010, ora 09:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Puteti cere oricand un al doilea aviz unui alt ortoped, insa examenul clinic local nu poate fi inlocuit cu nici o investigatie, indiferent cat de moderna sau costisitoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-11-2010, ora 09:11
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
O sa am invedere acest aspect si va voi tine la curent cu urmatoarea decizie.
Multumesc pt sfaturi si intelegere!
0
11-11-2010, ora 08:40
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Domule doctor, revin spre a va informa ca am mai consultat un alt medic (din cadrul aceluias spital), iar in urma examenului clinic si-a exprimat parerea: "Probabil o incrucisare de ligamente, zicand si ceva de un "joc" al genunchiului, in ultima faza recomandandu-mi artroscopia pt ca altfel nu poate spune sigur care e problema".
Avand in vedere faptul ca nu pot face aceasta investigatie acum, m-am gandit sa fac o cura cu artrostop rapid si artrostop hyal, de aceea va rog respectuos sa-mi da-ti un sfat sau o recomandare.
Multumesc!
0
12-11-2010, ora 17:45
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Domnului doctor Uscatu Marius,
Am asteptat raspunsul dumneavoastra, dar presupun ca la invazia de mesaje ce vi se adreseaza al meu s-a pierdut, de aceea revin in a va intreba si a va ruga sa-mi raspunde-ti daca mi-ar prinde bine o cura cu artrostop, sau mi-ati recomanda altceva care ar putea sa prinda bine problemei mele.
Imi cer scuze pt deranj si pt insistenta, dar am nevoie de sfatul sau recomandarea dumneavoastra.
Multumesc anticipat!
0
13-11-2010, ora 20:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Medicamentele prezentate de catre D-voastra nu au absolut nici un efect asupra stabilitatii genunchiului si nu inlocuiesc nici un examen clinic local corect si competent, nici o artroscopie cu scop diagnostic (infinit mai fiabila decat RMN-ul in patologia genunchiului).
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-11-2010, ora 10:44
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Am inţeles, doar ca vedeţi dumneavoastră nu toti medicii.
Din punct de vedere medicamentos imi puteti recomanda ceva, care probabil mi-ar prinde bine acolo?
Mulţumesc
0
14-11-2010, ora 22:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema este una pur mecanica si nu exista vreun medicament pe lume care s-o rezolve.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-picior
0
15-11-2010, ora 18:52
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Multumesc frumos pt sfaturi si indrumari.
Saptamana aceasta o sa merg sa fac un RMN si cu el o sa merg pe la mai multi doctori, pt k nu as vrea sa ma operez (asta daca nu e chiar asa grav), sau cel putin in aceasta perioada.
O sa va tin la curent cu tot ceea ce voi mai face si va multumesc inca o data pt amabilitate si consiliere.
0
15-11-2010, ora 22:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
D-voastra puneti "carul inaintea boilor".
Mai intai de toate aveti nevoie de un consult clinic la un specialist in artroscopia genunchiului, si abia mai apoi de eentuale investigatii.
InCu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-piciordicatia de operatie se pune 100% pe baza examenului clinic si in nici un caz pe baza RMN.
0
16-11-2010, ora 18:21
enechesyo
Nu este medic/terapeut
enechesyo
Va multumesc pentru tot.
O sa merg la un consult clinic la un alt medic si o sa va tin la curent.
O seara frumoasa!
0
18-11-2010, ora 11:30
marius florin
Nu este medic/terapeut
marius florin
Buna ziua, acest mesaj este pentru domnul doctor Mrius Uscatu.
Am 27 de ani si pe la varsta de 12 ani am avut o cazatura foarte puternica la genunchiul drept, si de atunci am ramas cu o trosnitura foarte urata la picior, cand stau in picioare si misc geunchiul fata- spate trosneste sau cand i-l indoi stand jos pe scaun si ie readuc in pozitia initiala, sau cand i-l nindoi si tin cu ambele maini de picior i-l aduc in pozitia initiala contra fortei mainilor atunci este o trosnitura mai urata si se aude destul de clar si se simte la mana cum tibia sare de undeva din incheietuta aceasta din urma este o manevra fortata si bineinteles nu o fac toto timpul foarte rar, ce as putea sa fac? am facut si fizioterapie si am luat si antiinflamatorii si tot nu dispare si sunt perioade cand doare la mers, sau cand nu fac nimic cu el, repet problema este foarte veche si i-mi este frica sa degradez si mai mult incheietura in timp in lipsa unui tratament corect, ca diacnostic nu am primit niciodata unul clar de la vreun medic toti mi-au spus fizioterapie si antiinflamatorii in rest afectiunea nu da semne ca se amelioreaza deloc, ce as putea sa fac?
0
18-11-2010, ora 11:42
marius florin
Nu este medic/terapeut
marius florin
Sunt tot aceeasi persoana cu genunchiul, recitind masajul dupa trimiterea lui am constatat unele greseli de exprimare si de scriere, i-mi cer scuze, sunt sigur ca si in prezenta acestora veti putea interpreta corect cele mentionate de mine, am probleme cu calculatorul, se restarteaza cateodata cand am cea mare nevoie de el, si am scris acest mesaj cu teama ca se va restarta, am mai incercat sa scriu acest mesaj dar aceeasi problema sa restartat.
Va multumesc si inca odata i-mi cer scuze.
0
19-11-2010, ora 14:12
marius florin
Nu este medic/terapeut
marius florin
Am uitat sa va scriu 3 elemente importante, cu privire la trosnitura genunchiului drept, si acelea sunt:
1-greutate 70 Kg
2-inaltime 1, 68 m
3-articulatia genunchiului drept este usor mai umflata decat cea stanga, si la miscari lente fata-spate stand jos se simte ca o alama care scartie (probabil ca o fi si la cele mai bruste, dar nu simt)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de ligamente la genunchi - primul ajutor
  • Hipermobilitatea articulară (laxitatea ligamentară)
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile articulare la sportivi
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  •