Artrita de glezna | Forumul Medical ROmedic

Artrita de glezna

02-06-2018
Lil123
Nu este medic/terapeut
Lil123
Buna ziua, sotul meu a suportat o interventie chirurgicala pentru inlaturarea unei malformatii venoase benigne de pe maduva spinarii la nivel T11, T 12 cu 10 ani in urma. Ca urmare a aparut o monopareza pe stanga cu deformarea articulatiei de glezna si ulcere trofice. Cu doua luni in urma articulatia sa inrosit a aparut febra pana la 39.5. Internati a urmat un tratament cu atibiotice, drenarea articulatiei si diagnosticat cu ostemiolita cronica provocata de bacteria stofilacocx auriu. La 2 zile dupa externare a reaparut febra si s-a inrosit si inflamat articulatia. Ne-am adresat la spitalul republican de ortopedie si traumatologie unde am fost diagnosticati cu artrita cu aceias bacterie stofilacocx si unica solutie din spusele medicului fiind amputarea piciorului, inlaturarea focarului. Astfel i-a fost amputat piciorul mai jos de genunchi. Dupa 24 ore de la interventie a aparut febra 38.5. De la ce poate fi febra? Poate fi infectat alte organe, sange cu stofilacocx? Ce urmari por fi? Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
02-06-2018, ora 19:59
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca ati ajuns la amputarea gambei inseamna ca situatia a fost destul de avansata. febra poate vine atat de la locul operatiei cat si de la o infectie localizata altundeva in corp. primiti antibiotice? cum sunt parametrii de infectie? infectia a fost locala sau si hemocultura a fost pozitiva (sepsis)?
ce inseamna spital republican? care tara?
0
02-06-2018, ora 21:27
Lil123
Nu este medic/terapeut
Lil123
Da primim atibiotice cefoperazon, infectia a fost locala, interventia a avut loc joi la orele 12. Suntem din republica Moldova, sotul meu are 38 ani si suntem in mare parte disperati iar ca nu sunt destul de informata ce urmeaza ma sperie. Medicul mi-a spus ca inlaturand focarul viata sotului nu va mai fi pusa in pericol si era vorba doar de o artrita dar discutand cu un alt medic a mentionat ca este si " oliaca de ostemelita" am impresia ca ceva nu mi s-a spus pana la capat. Rezultatul investigatiilor microbiologice din eliminarile din plaga s-a depistat Staphylococcus hemalyticus 3*10/3 UFC/ml. As vrea da stiu daca febra poate fi o consecinta postoperatorie? Multumesc mult pentru receptivitate!
0
02-06-2018, ora 22:49
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cefoperazona este o cefalosporina de generatia a III-a (deci moderna) eu nu-l folosesc insa cred ca colegii au ales acest antibiotic dupa antibiograma.
evident amputatia membrului elimina focarul de infectie insa intr-o lume civilizata acesta este cam ultima optiune
febra poate sa apara si la o operatie neseptica deci este ceva nespecific insa nedorit. ar trebui parametrii mult mai specific cum este CRP-ul (proteina C-reactiva) sau daca CRP-ul este mult marit atunci PCT (procalcitonina) care arata mult mai bine cat de problematica este infectia.
evident trebuie analizate si factori care pot produce infectii perioperatorii:
daca a avut cateter atunci infectie urinara
daca a fost intubat atunci pneumonie
etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Secretul pentru ameliorarea durerilor artritice s-ar putea afla în micul dejun
  • Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice
  • Obezitatea, atât cauza, cât È™i consecinÈ›a artritei reumatoide
  • Artrita
  • Cultură medicală - artrită vs artroză (explicaÈ›ii termeni)
  • Clasificarea artritelor (caracteristici pe scurt la fiecare)
  •