artrita septica - sfaturi | Forumul Medical ROmedic

artrita septica - sfaturi

16-06-2013
adusca1968
Nu este medic/terapeut
adusca1968
am un cumnat operat la genunchi caruia i s-a pus diagnosticul mentionat mai sus, dar durerea si umflatura de la genunchi nu s-a tras. este operat de 30 de zile si a urmat tratament cu ciprinol. va rog sa-mi dati un raspuns in acest caz.
va multumesc anticipat!
7 comentarii
0
16-06-2013, ora 21:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Artrita septica a genunchiului este un diagnostic hiper-sever, ce impune o atentie maxima, o experienta deosebita in tratarea infectiilor articulare.
Necesita, uneori, tratamente intinse pe durata a 6-12-18 luni sau chiar mai mult.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-06-2013, ora 23:58
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ce operatie i s-a facut si ce bacterie s-a gasit in genunchi?
0
17-06-2013, ora 11:25
adusca1968
Nu este medic/terapeut
adusca1968
buna ziua si va multumesc pentru raspuns. vreau sa mai adaug in legatura cu cazul cumnatului meu ca de la genunchi s-a scos un chist care a fost dat spre analiza, rezultatul fiind urmatorul.chist sinovial cu un continut fibrino-hematic.va rog sa-mi spuneti despre ce este vorba si ce trebuie sa faca.mentionez ca tratamentul cu ciprinol la intrerupt la indicatia medicului si urmeaza cu calmante antiinflamatorii cum ar fi nurofen, dorata si ibuprofen va rog sa-mi dati un raspuns ce trebuie sa faca si daca e cazul sa consulte alt medic va multumesc
0
17-06-2013, ora 21:51
adusca1968
Nu este medic/terapeut
adusca1968
Buna seara.sper sa nu fiu prea insistenta dar suntem ingrijorati de starea de sanatate a cumnatului meu si de aceea insist sa va scriu exact ca pe foaia de analize.Formatiune tumorala sinoviala.ex cerut histopatologic.Materia lpatologic chist sinovial cu un continut hibrino-hematic.Descriere microscopica.Membrana sinoviala prezentiind exulceratii intinse acoperite de un exudat hibrino-hematic si leucocitar care se extinde si la nivel subintimal unde elemente de inflamatie cronica se asociaza cu aspecte de inflamatie acuta piogena sub forma de microabcese si de reparatie tisulara cu tesut de granulatie in jurul unor focare necrotice.Pe alte zone sinoviocitele sunt conservate si au un aspect hiperplazic iar stroma subiacenta prezinta hiperemie si infiltrat inflamator polimorf.CONCLUZIE artrita septica. va multumesc pentru intelegeresi astept raspunsul dumneavoastra
0
17-06-2013, ora 23:11
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu vreau sa iau cazul de la colegul dr. Uscatu, voi scrie scurt parerea mea personala
in cazul unei infectii examenul histopatologic pozitiv este cea mai nefericita varianta. confirma infectia insa nu ne ajuta in absolut nimic in vindecarea ei (exceptie facand infectii foarte specifice, detectabile cu examen histopatologic)
mult mai informativ ar fi un examen microbiologic cu antibiograma si un examen de laborator (CRP si leucocite) pentru a depista evolutia infectiei.
in acest moment stim ca exista sau a existat o infectie in articulatie, care este un diagnostic sever, insa nu stim ce a cauzat infectia si cat de activa este infectia in acest moment.
Ciprinolul (ciprofloxacina, fluoroquinolona de generatia doua) nu este o alegere prea fericita pentru a trata o infectie articulara. a fost aleasa dupa antibiograma sau fara? daca vrei neaparat o fluorowuinolona este mult mai eficient sa alegi Tavanic (generatia a treia) sau Avalox (generatia a patra). in ziua de azi cu Ciprinol se trateaza infectii urinare usoare.
in ziua de azi exista trei idei mari in tratarea infectiilor articulare. scopul este acelasi: eliminarea bacteriilor, metoda insa difera:
1 metoda artroscopiei cu sinovectomie si spalarea articulatiei cu cantitati masive de ser fiziologic pentru a elimina mecanic bacteriile sau cel putin pentru a scadea numarul lor la un nivel pe care si organismul uman poate sa domineze. acesta presupune interventii in 3 in 3 zile pana la eliminarea infectiei. suplimentar se administreaza si antibiotice intravenos.
2 metoda chimica: se deschide articulatia. se elimina tot ce nu este vital in articulatie se spala articulatia si articulatia este umpluta cu antibiotice (de ex burete Gentacoll) care produce o concentratie de antibiotice care omoara tot ce misca in articulatie. operatia se repeta la nevoie pana la aliminarea infectiei
3 metoda drenajul de instilatie presupune spalarea continua a articulatiei cu un sistem de drenaj. a pierdut foarte mult din popularitate, in tarile de vest este folosita numai ca ultima varianta.
in prima faza ar trebui clarificata daca mai exista infectie in articulatie (examen de laborator, punctia articulatiei).
daca exista o infectie: ce bacterie o cauzeaza si la ce este sensibil?
trebuie cautat un medic experimentat in chirugia septica si aleasa o metoda din cele enumerate.
din pacate o articulatie care a fost infectata nu va fi niciodata o articulatie cum a fost inainte, insa infectia trebuie eliminata cat mai rapid.
0
18-06-2013, ora 08:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Draga coleg "" adamantium""",
Nu se pune problema deloc de a-mi """lua cazul"""".cazurile nu sunt repartizate, nu are nimeni de castigat raspunzand la intrebari, ci doar pacientul poate primi niste raspunsuri...
Uneori prefer sa nu ma pronunt, sau pur si simplu nu am timpul necesar..
In orice caz, raspunsul este exhaustiv, reflecta total opinia mea si nu l-as fi putut concepe eu insumi mai bine...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-06-2013, ora 13:10
adusca1968
Nu este medic/terapeut
adusca1968
Buna ziua si va multumesc amindurora pentru raspunsul dat si pentru atentia acordata.daca puteti sa-mi recomandati un medic specialist in artroscopie sau un spital din bucuresti.operatia de care v-am vorbit sa facut la spitalul foisor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Secretul pentru ameliorarea durerilor artritice s-ar putea afla în micul dejun
  • Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice
  • Obezitatea, atât cauza, cât È™i consecinÈ›a artritei reumatoide
  • Artrita
  • Cultură medicală - artrită vs artroză (explicaÈ›ii termeni)
  • Clasificarea artritelor (caracteristici pe scurt la fiecare)
  •