artrodeza glezna copil

26-09-2010
magda75
Nu este medic/terapeut
magda75
am un copil in virsta de 9 ani, cu diplegie spastica.am fost la control ortopedic pt ca eram ingrijorata din cauza gleznei, care se duce spre interior.dr ortoped ne-a indicat aceasta operatie de artrodezare, adica sa-i taie o bucatica din tibie si sa o fixeze jos, in interior, pt a impiedica sa-i fuga piciorul, atit am inteles.
nu ma asteptam la operatie, m-am socat si nu stiu ce sa fac.
as vrea sa-mi spuneti daca operatia e singura solutie.am si o radiografie daca trebuie.
1 comentarii
0
27-09-2010, ora 08:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Spasticitatile neurologice sunt afectiuni severe si infirmizante, care necesita un diagnostic de precizie si o conduita terapeutica ireprosabila.
Problema de baza este cea neurologica, prin urmare aveti nevoie de un examen neurologic clinic de finete (nu RMN, nu investigatii), cu cotatii clinice precise ale fiecarei grupe musculare. Acest examen neurologic va preciza originea si mai ales evolutivitatea neurologica a afectiunii, care ar putea permite un tratament chirurgical sau un altul.
Prin urmare, este exclusa orice discutie despre interventii chirurgicale pana cand nu aveti un diagnostic neurologic clinic de precizie, si mai ales pana nu sunt epuizate metodele clasice (kinetoterapie, toxina botulinica etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: