Artroscopie

18-11-2015
Andreiani2005
Nu este medic/terapeut
Andreiani2005
Bună seara. În data de 09.11.2015 am fost operat prin artroscopie de menisc la genunchiul drept. Din ce am înţeles, mi a fost înlăturat şi cartilajul pentru a se reface altul nou. Problema e ca la aproape doua săptămâni am nişte dureri cumplit şi nu pot îndoi genunchiul. Este foarte umflat. Am fost la medic şi mi a tras 3 seringi de sange coagulat din genunchi. Piciorul e tot inflamat. Nu ştiu ce sa fac. Sunt puţin speriat pentru ca trebuia sa ma recuperez mai rpd. E normal asa ceva? Ce e de făcut? Mulţumesc mult
7 comentarii
0
24-11-2015, ora 12:47
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna ziua. Procedura artroscopica este una miniinvaziva, cu putine complicatii (sub 1%). Dintre acestea cea mai frecventa este hemartroza (adica prezenta sangelui in genunchi). Sunt mai multe motive pentru care poate sa apara hemartroza: tulburari de coagulare, o recuperare intempestiva, leziuni vasculare in interiorul capsulei genunuchiului, rerupturi de menisc, suferinte cronice ale genunchiului inainte de operatie, etc). In practica mea am intalnit un singur caz de hemartroza dupa artroscopia de genunchi, la un pacient cu un menisc degenerat, care a fost la kinetoterapie si acolo a facut o procedura mai agresiva ce s-a soldat cu o reruptura de menisc. A fost operat din nou si acum este bine.
In principiu trebuie facuti urmatorii pasi:
- purtarea unei fese elastice la nivelul genunchiului
- mentinerea piciorului ridicat si aplicatii locale cu gheata
- fizioterapie (prin procedurile respective se accelereaza resorbtia hematomului din genunchi)
-reluarea progresiva a kinetoterapiei
- in caz de esec reintervenit artroscopic
Eu va recomand sa fiti optimist, pentru ca in marea majoritate a cazurilor hematomul se resoarbe si evolutia este buna. Tineti-ma la curent cu evolutia.Sper sa aud numai vesti bune.
Cu stima,
Dr, Mihai Gavrila chirug umar si cot
0
24-11-2015, ora 12:55
Andreiani2005
Nu este medic/terapeut
Andreiani2005
Va mulţumesc foarte mult pentru răspuns. În prezent genunchiul s-a mai dezumflat. Totuşi încă nu este un pic umflat. Lucrez acum la recuperare. Dar merge destul de greu pentru ca timp de doua săptămâni nu am putut face nimic din cauza durerilor. Abia indoi genunchiul undeva la 25-30 grade.Durerile au mai încetat. Am acum o durere suportabila, şi aceea intervine după ce fac exerciţiile de recuperare. În continuare aplic pungi cu gheatza după exerciţii şi fac un tratament cu fleximobil. Sper sa nu fie vorba de o reruptura de menisc.
0
24-11-2015, ora 13:20
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Ma bucur sa aud vesti bune. Continuati cu recuperarea si faceti si fizioterapie.
Cu stima
Dr. Mihai Gavrila Chirug umar si cot
0
25-11-2015, ora 17:59
Andreiani2005
Nu este medic/terapeut
Andreiani2005
Bună ziua! Revin pentru acelaşi problema. Am început exerciţii de recuperare, dar după doua zile genunchiul s a umflat din nou şi nu mai pot sa l indoi nici măcar cat am reuşit sa progresez. Durerile persista pe.partea de interior a genunchiului, iar când ma deplasez în cârje am dureri în fata genunchiului, şi il simt ca un bolovan. Sunt destul de îngrijorat pentru ca nu reuşesc sa progresez deloc în flexia genunchiului şi mi-e frica sa nu rămâna blocat necesitând o noua intervenţie chirurgicala. Ce trebuie sa fac?
0
25-11-2015, ora 21:40
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna seara,
Uneori recuperarea este mai dificila. V-as recomanda sa o luati mai incet cu kinetoterapia, dar mergeti la fizioterapie. Procedurile vor avea ca efect reducerea inflamatiei si atunci si mobilitatea genunchiului va fi mai mare. Daca doriti o a doua opinie din punct de vedere clinic, va stau oricand la dispozitie.
Cu stima,
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
0
11-09-2017, ora 17:46
Andradabij
Nu este medic/terapeut
Andradabij
Buna ziua, m-am operat si eu de o saptamana la genunchiul stang de ruptura de menisc.totul a decurs bine numai ca mai am mici dureri in aceeasi zona in care aveam inainte de operatie.genunchiul nu este umflat doar am aceasta durere.as vrea sa stiu daca este normala dupa artroscopie sau ar trebui sa ma ingrijorez.va multumesc
0
17-02-2021, ora 23:53
D m
Nu este medic/terapeut
D m
Salut. Cat te a costat operatia?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul