artroscopie genunchi

19-09-2013
bocca61
Nu este medic/terapeut
bocca61
Barbat, 50 ani, 170 cm/ 70 kg
Meniscectomie partiala artroscopica in 19 august, ablatie fire sutura dupa 10 zile cand s-a constatat o mica cantitate de lichid la genunchi.
Fizioterapie si kinetoterapie inceputa dupa 3 saptamani de la artroscopie.
Dupa 3 zile de kinetoterapie, genunchiul s-a umflat mai mult, urmarile fiind inrosire locala si cresterea temperaturii locale, oricand dupa 10-15 min de stat in picioare sau mers, si cu revenire la culoarea si temperatura normala dupa 10-15 min de repaos in pozitie procliva.
NU exista durere de nici un fel, nici macar in timpul mersului.
Indicatie medicala: intrerupere fizio- si kineto-terapie, Movalis 15mg/zi, Ketospray de 3 ori/zi, gheata, restricii la miscare si efort, genunchera elastica, toate timp de 12 zile.
Ce parere aveti? Multumesc.
3 comentarii
0
19-09-2013, ora 12:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este exact tratamentul necesar in aceasta etapa, cu doua amendamente:
- sa fie prescris in urma examinarii genunchiului de catre chirurgul operator;
- restrictiile cu privire la efort sa fie prelungite pe o perioada mai mare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-04-2017, ora 15:30
Petcu Ionut
Nu este medic/terapeut
Petcu Ionut
Buna ziua. Ma numesc Petcu Ionut m-am operat si eu acum 19 zile de multiple leziuni de menisc. Am avut drena pentru sange pana a 2a zi dupa operatie dupa care mi-a fost scoasa cu inlocuirea primului pansament. In primele 5 zile nu am putut misca decat degetele de la picior si foarte putin talpa. Mi sa scos prin punctie la 2 zile lichid amestecat cu sange dupa care am fost externat. Timp de 2 saptamani cat am mers la doctor regulat din 2 in 2 zile prima saptamana si zilnic a doua saptamana m-am rugat de doctor sa-mi scoata lichidul ca era piciorul umflat. Nu am reusit sa-l conving ca a spus ca se va retrage medicamentos. Din pacate nu sa intamplat acest lucru dupa aceste 2 saptamani mi-a dat acordul sa incep recuperarea la kinetoterapie si din 2 in 2 zile imi scoate lichid cu sange de acolo si nu pot progresa la recuperare ca am genunchiul umflat nu poate incarca pe picior greutate din aceasta cauza. Ce este de facut va rog sa-mi da-ti un sfat. Medicul chirurg spune din 2 in 2 zile treci sa vedem daca mai iese ceva cand in urma cu 2 saptamani nu a facut acest lucru. Timpul trece eu doresc sa progresez cu recuperarea ca imi doresc sa merg cat mai repede.
0
05-04-2017, ora 15:49
Petcu Ionut
Nu este medic/terapeut
Petcu Ionut
La 4 zile de la operatie doctorul care ma operat ma certat ca mergeam in carje si ma pus sa ma las cu toata greutatea pe picior el crezand ca am 3 saptamani de la operatie si de atunci am aceasta problema cu umflatura genunchiului. Urmez un tratament cu Movialplus, Xeforapid si Mydocalm. Gheata am tinut zilnic 1 ora jumatate si apoi pauza si iarasi 2 saptamani la rand si acum si a 3a. Va cer un sfat e normal sa fie mereu umflat pentru ca ma intalnesc cu persoane care s-au operat in aceeasi zi cu mine tot de menisc si merg fara carje si eu ma chinui de 3 saptamani si degeaba. Nu stiu ce sa mai fac sa fie bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •