Artroscopie leziune menisc

26-01-2014
miha.g
Nu este medic/terapeut
miha.g
In urma artroscopiei efectuate la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti, mi s-a pus diagnosticul de ruptura degenerativa corp-corn posterior menist interne gen. stg.; ruptura degenerativa menisc externe; condropatie gr. IV docala condil femural intern si gr. II pe aria de contact; laxitate LIA; brida parapatelara int. Mi s-a spus ca am doua posibilitati: interventie osteotomie de corectie sau cumpararea unei orteze de genunchi mobila cu descarcarea incarcarii pe compartimentul intern. Mentionez ca acelasi diagnostic il am la ambii genunchi. Va rog sa ma indrumati care din cele doua modalitati este mai buna si unde m-as putea adresa?
2 comentarii
0
26-01-2014, ora 13:56
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Nu se poate raspunde la aceasta intrebare deoarece lipsesc o serie de informatii importante din ecuatie: varsta, greutate, inaltime, boli in antecedente, cu ce va ocupati, care este niveul dvs de activitate (sport, activitati fizice in timpul liber), apoi mai este importanta marimea defectului cartilaginos, localizarea acestuia (in ce zona a condilului femural), este nevoie de o radiografie a intregului membru sub incarcare (in picioare) pentru a masura anumite unghiuri. Nu ati mentionat ce s-a realizat artroscopic, ci doar diagnosticele.
0
26-01-2014, ora 16:03
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Din punctul meu de vedere o a doua interventie, de osteotomie de valgizare este indicata doar in situatia in care aveti genunchiul deviat in genu varum. Probabil ca, odata ce medicul curant v-a propus acest tratament, situatia se impune. Trebuie sa puneti in balanta o interventie chirurgicala, relativ simpla, dar cu riscuri aferente, si purtarea unei orteze (vara-iarna, adica tot timpul). Depinde foarte mult decizia dstra si de factorii enumerati anterior de colegul meu: varsta, greutate, gradul de activitate, etc.
Numai bine.

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: