artroza si munca pe teren

06-04-2012
me_67
Nu este medic/terapeut
me_67
buna ziua

as vrea sa stiu daca am coxartroza si merg mult (munca teren) ma afecteaza in vreun fel...
stiu ca e bine sa fac sport...insa numai numele de artroza si ma infioara
3 comentarii
0
06-04-2012, ora 13:24
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
artroza articulatiilor este un proces normal la oameni (si la animale), deci asta nu trabuie sa va sperie. fiecare om are artroza in articulatiile suprasolicitate, la unii apare mai devreme, la altii nu creaza probleme majore niciodata (si ei au artroza insa nu una foarte avansata)
normal sunt unele factori care avantajeaza artroza (kilogramele in plus, sportul de performanta, accidente, carente de alimentatie, factori genetici etc) si unele care intarzie aparitia artrozei (miscare nesolicitanta, greutatea ideala, o musculatura buna care stabilizeaza articulatia, o alimentatie corecta etc).
daca aveti artroza sau nu? raspunsul este simplu: da, aveti, si ce daca aveti? pana cand nu aveti probleme majore cu mobilitatea sau calitatea vietii, nu este interesanta. daca vreti sa aflati mai detaliat in ce stadiu este, faceti un control la un ortoped bun, care va va examina si va da parerea
0
06-04-2012, ora 13:29
me_67
Nu este medic/terapeut
me_67
am facut un control si chiar doare tocmai de asta intrebam
daca miscarea dauneaza si mai mult.
0
25-10-2013, ora 20:48
gloria romana
Nu este medic/terapeut
gloria romana
Buna seara...

Ma numesc Gloria, am 36 ani, nu am alaptat, nu am copii, nici probleme de sanatate majore pana acum.

Va rog insa sa-mi dati un raspuns avizat la urmatoarea problema.

De cateva zile, am o usoara durere, mai mult disconfort la soldul stang, in timpul mersului, dar nu mereu, ci uneori, si tot uneori seara cand stau in pat si cand ma intorc de pe o parte pe ala sau stau pe partea respectiva, si uneori cand stand in picioare si incerc sa fac niste intinderi spre dreapta, simt ca acolo la soldul stang nu ma lasa ceva sa ma intand mai mult, dar in timp ce stau in picioare sau in pat dreapta in pozitie de repaus, nu ma doare nimic, recent am avut niste dureri abdominale jos, am fost la ginecologie si mi-a spus ca am racit jos si mi-a dat Indomtacin pentru dureri, poate chiar inflamatii, Urisan pentru infectia urinara si Prementrid pentru durerile de ciclu, am terminat tratamentul si am inceput sa am aceste noi simptome de care va spuneam initial, nu stiu daca au vreo legaturu cu raceala mea jos, va rog imi puteti spune, ce ar putea fi, ce analize ar trebui sa fac si catre ce fel de doctor ar trebui sa ma indrept sa vad care e cauza?

Va multumesc si va astept cu un mesaj.

Gloria
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cultură medicală - artrită vs artroză (explicații termeni)
  •