as dori o schema de renuntare la tratament/ va rog un raspuns avizat

31-10-2017
doina7
Nu este medic/terapeut
doina7
tratamentul arata in prezent asa : Serodeps 10 mg 2x 1/2 ( dimineata si seara )
Anxiar 1 mg 2 x 1/2 ( dimineata si seara )
Eglonyl 50 mg 1 / zi ( seara )


Va rog sa-mi spuneti cum se renunta usor la tratament., in asa fel incat sa fie suportabila starea de dupa tratament. Mentionez ca tratamentul a inceput in urma cu 4 ani, intr-adevar alte doze, dar aceasta dozare a ramas in varianta aceasta de 2 ani si jumatate.

va multumesc.
6 comentarii
0
31-10-2017, ora 15:10
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Renuntarea la tratament se face treptat, dupa ce va consulta un medic psihiatru. Sunt niste ani de cand luati tratamentul si cu atat mai mult aveti nevoie sa fiti asistata de catre un psihiatru care sa va cunoasca istoricul, diagnosticul etc. Aceste recomandari nu se pot realiza pe forum.

Sanatate si o zi buna!
0
31-10-2017, ora 16:53
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Si vreti o schema, asa, "pe internet"? Fara sa va cunoastem, fara sa stim care este situatia si istoricul medical? Dupa cum a spus si colega, reducerea tratamentului se face doar de catre cel care stie situatia, sau daca doriti o a doua opinie medicala, mergeti la altcineva. Dar reducerea se face intotdeauna sub supraveghere.
Pe de alta parte aveti in vedere urmatoarele: tratamentul a abordat doar efectele situatiei (simptomele); daca nu ati rezolvat si cauzele care au dus la simptomele respective, s-ar putea ca situatia sa se repete.
0
31-10-2017, ora 18:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vorbiti cu medicul psihiatru care v-a prescris acest tratament si va cunoaste istoricul. Nu e voie sa se dea retete pe Forum si oricum nu avem psihiatru. Numai dupa schema data de medic si daca el considera, va poate face schema de reductie.
1
07-11-2017, ora 21:28
doina7
Nu este medic/terapeut
doina7
Da, multumesc, medicul psihiatru a murit recent, vorbisem o data despre renuntarea la tratament, probabil in primavara, dar nu mai sunt sigura ca am retinut exact, as fi vrut o a doua parere. Voi merge la alt medic.

Oricum, apreciez ca ati raspuns. Multa sanatate.
0
10-11-2017, ora 11:54
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Intai renunti la jumatatea de anxiar de seara si vezi cum esti, daca e ok renunti si la doza de dimineata si verifici iar starea 2-3 zile iar daca e ok poti scoate si jumatatea de serodeps de seara ! Daca te simti bine mai poti scoate si jumatate din Eglonyl si cam aici poti sa te opresti ! Daca nu te simti bine le reintroduci in ordinea inversa !

Parerea mea de (ne)specialist ! :)
0
13-11-2017, ora 14:19
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asculta Doina de colegii mei care iti sugereaza sa intrebi medicul inainte de a renunta la ceva din tratamentul medicamentos.
Nu stiu care iti sunt simptomele, dar daca o sa revina, dozele de reincepere pot sa fie mai mari. Asta iti doresti ?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oprirea medicației psihiatrice
  •