As dori sa folosesc anticonceptionalele Marvelon.. ce ma sfatuiti?

02-04-2012
Dan13lla
Nu este medic/terapeut
Dan13lla
As dori sa folosesc anticonceptionale pt contraceptie si pt reglarea menstruatiei, insa nu stiu de care. In urma cu 4 ani am avut un chist de 3, 5 pe rotund, atunci un ginecolog mi-a recomandat Yasmin pt 6 luni si daca nu imi trecea urma sa ma operez, dupa 6 luni nu mai aveam nimic, am incetat sa mai iau si pastilele. In urma cu 1 an am incercat sa mai iau si dupa 2 saptamana mancam foarte mult si ma dureau sanii insuportabil ( am luat decat 1 luna, dupa care nu am mai luat). Am auzit ca foarte multe fete folosesc Marvelon si as dori sa incerc, dvs ce ma sfatuiti? Dupa ce am citi prospectul online, am ramas putin surprinsa, pt ca scrie ca se ia din prima zi de menstruatie, mie Yasmin mi-a fost recomandat din a 5 zi, care e diferenta si cum este mai bine? Doresc sa precizez ca sunt fumatoare, cu toate ca nu stiu daca are vreo importanta, dar am intalnit aceasta precizare pe prospect. Multumesc anticipat.
6 comentarii
0
02-04-2012, ora 09:30
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
cel mai bine si mai corect este sa te programezi la un ginecolog pentru o consultatie si ti se va recomanda ceea ce ti se potriveste tie.
0
02-04-2012, ora 17:35
marilaur
Nu este medic/terapeut
marilaur
buna! si eu sunt de parere ca cel mai bn ar trebui sa consulti un medic ginecolog.Din cate stiu eu Marvelon se ia dupa varsta de 30 de ani.
0
06-04-2012, ora 18:48
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
marilaur: si mie acum vreo 3 ani mi s-a recomandat marvelon..si nu am avut peste 30 de ani.
0
06-04-2012, ora 23:20
roxxroxu
Nu este medic/terapeut
roxxroxu
Cum se administreaza anticonceptionalele? Trebuie luate din prima zi a menstruatiei? Dupa ce termini prima folie se pastilute si trebuie sa iti vina menstuatia trebuie sa faci pauza, sau cum? Exista risc sa ramai insarcinata?
0
07-04-2012, ora 12:06
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Pentru a folosi anticonceptionale trebuie in primul rand sa consulti un medic ginecolog care iti va prescrie ce ti se potriveste tie.Ii vei putea adresa lui/ei toate aceste intrebari.
0
07-04-2012, ora 12:29
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Se iau în fiecare zi la aceeaşi oră. Este preferabil să vă alegeţi o oră de seară pe care să o "legaţi" de ceva (de exemplu un serial preferat, un tabiet, cina).

2. Pot fi începute oricând în primele 5 zile ale ciclului. Preferabil chiar în ziua a 5-a. Ţineţi minte ce zi a săptămânii este: de fiecare dată când veţi începe o folie nouă, această zi va fi aceeaşi. Spre exemplu, să presupunem că veţi începe pentru prima dată într-o miercuri. Aceasta înseamnă că veţi începe de fiecare dată miercurea.

3. La cele mai multe tipuri de anticoncepţionale, după terminarea a 21 de pilule se recomandă o pauză de 7 zile. Unele preparate oferă în aceste zile posibilitatea de a lua pilule-placebo, pentru ca să nu vă ieşiţi din obiceiul de a lua pilulele zilnic. Această pauză de 7 zile trebuie respectată indiferent dacă şi când apare "menstruaţia".

4. Eficienţa contraceptivă a pilulelor este mare: similară cu aceea a prezervativului şi nesemnificativ mai slabă decât aceea a steriletului. Indicele care compară eficienţa este de 98 %. Aceasta înseamnă că, din 100 de cupluri care folosesc în mod corect contraceptive de-a lungul unui an, o sarcină apare doar la două dintre ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Fumul de tigara
  •