as dori un sfat de la un medic: am inceput sa iau anticonceptionale mai devreme cu o zi

12-09-2008
girly
Nu este medic/terapeut
girly
Cum am mai spus am inceput sa iau anticonceptionalele cu o zi(cred) mai devreme de debutul menstruatiei(am avut o scurgere sangerie si am crezut ca incepe menstruatia) iar urmatoarele zile am avut o scurgere rosiatica-maronie in cantitate foarte mica.Este necesara protectie suplimentara sau sunt protejata? Va rog domnule doctor sa-mi raspundeti!
8 comentarii
0
12-09-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sunteti protejata, acea scurgere era chiar menstruatia.
0
12-06-2010, ora 15:36
alex14
Nu este medic/terapeut
alex14
as dori si eu un sfat...acum cateva zile am avut o scurgere putina...maronie rosiatica.Mentionez ca nu iau anticonceptionale si ca ultima oara am facut sex neprotejat. Poate fi vorba despre sarcina ? sau ceva mai grav ? Deobicei cand imi vine menstruatia imi curge foarte mult..m-am speriat cand am vz ca nu imi mai vine. deja mi-a intarziat 3 zile..
0
12-06-2010, ora 21:54
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, se poate ca, la aproximativ 10 zile de la concepţie, când embrionul se cuibăreşte în mucoasa uterină, acest lucru să se manifeste la exterior în modul descris.
Desigur, există şi numeroase alte cauze care pot determina sângerări. Un banal test de sarcina va va ajuta sa clarificati situatia.
0
14-06-2010, ora 12:33
alex14
Nu este medic/terapeut
alex14
mi-am facut test de sarcina si mi-a iesit negativ...ce alte motive ar mai putea fi sa imi intarzie menstruatia ? daca am stat pe rece poate fi si acesta un motiv ? mentionez ca uneori imi curge maro la menstruatie chiar negru si am fost diagnosticata cu haemophilius...dar am luat tratament, Am avut si o rana pe uter..care sangera dar mi-a dat tratament si urmeaza maine sa ma duc sa vad daca mi-a trecut.. se poate ca intarzierea ciclului si scurgerea maronie rosiatica care acum a devenit maro deschis sa fie de la asta ? va multumesc.
0
14-06-2010, ora 21:30
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Intarzieri ale menstruatiei de pana la 10 zile sunt socotite normale. Peste aceasta limita, este un motiv de prezentare la medicul dv. Sunt multe cauze posibile (in linii mari de 3 clase: endocrine, ginecologice şi de alt fel), dar un lucru e clar: "rana pe col" nu face parte dintre ele.
0
06-08-2010, ora 10:01
kaliana
Nu este medic/terapeut
kaliana
Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. In urma cu o luna de zile am avut probleme urinare in sensul ca aveam usturimi in timpul urinarii, am luat Uricol dupa cum mi-a recomandat farmacistul si usuturimea a disparut partial, acum am usturimi doar la debutul urinarii. O alta problema ar fi ca ieri am avut o scurgere vaginala cu niste firisoare de sange si azi o scurgere maronie. Eu am urmat un tratament de 9luni de zile pt ovare micropolichistice cu anticonceptionale Yaz, acest tratament finalizandu-se in luna februarie. De atunci ciclul menstrual este de 33-35 zile, deci astazi ar trebui sa fie ziua 21. Intotdeauna am avut contact sexual protejat folosind prezervativ
0
06-08-2010, ora 10:28
kaliana
Nu este medic/terapeut
kaliana
Nu stiu daca este semnificativ dar ar trebui sa spun si am inceput sa iau capsule Echinacea in urma cu 3 zile. Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti, as fi foarte recunoscatoare, pentru ca la ginecolog nu pot ajunge deoarece de luni o sa fiu plecata din localitate si ma intorc peste o saptamana, deci la control as putea sa merg destul de tarziu. Va multumesc frumos.
0
07-08-2010, ora 21:16
kaliana
Nu este medic/terapeut
kaliana
Pana la urma mi-a venit mai devreme cu 2 saptamani, si menstrele au un flux slab spre mediu si de o culoare inchisa. Daca ati putea sa imi spuneti va rog daca este posibil sa fie din cauza ovarelor micropolichistice, v-as fi foarte recunoscatoare. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  •