as vrea sa inteleg de ce a murit bebe meu, unde s-a gresit?

28-04-2009
camelia731
Nu este medic/terapeut
camelia731
am nascut la 34 saptamani din pacate bebe s-a nascut mort.dupa nastere medici au spus ca placenta era necrozata si bebe a murit datorita lipsei de oxigen.Stiam ca este ceva in neregula de la eco morfologie de trim II, cand au spus ca sunt "indici de rezistenta si pulsatilitate pe arterele uterine(dreatpa si stanga) cu valori crescutecu incizura protodiastolica prezenta".Dupa eco am fost trimisa la Coltea pt analize cu suspiciunea de trombofilie sau hemofilie, am repetat de 2 ori analizele care au iesit in valori normale.La 29 saptamani am repetat morfologia si eco Doppler-rezultat-artera uterina dreapta cu Notch;IR-0, 63(crescut);artera uterina stanga cu Notch-IR-0, 90(crescut).Atunci mi-au spus ca va fi posibil sa nasc mai devreme si copilul are retard de crestere si nu se stie daca va fi sanatos.Am facut saptamanal ecografii de atunci pt a vedea ce face bebe, spre surpinderea medicului lua bine in greutate, lichidul era in cantitate normala, ca totul sa se termine brusc la ecografia in saptamana 34 sa mi se spuna "imi pare rau copilul e mort, trebuie sa provocam nasterea".Ceea ce nu pot sa inteleg, nu se putea preveni situatia asta, nu se putea face ceva pt a imbunatatii circulatia prin arterele uterine?
4 comentarii
0
28-04-2009, ora 15:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Imi pare foarte rau, Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine peste aceasta perioada de tristete din viata dumneavoastra. Sa va binecuvanteze atat pe dvs., cat si pe ingerul pe care l-ati pierdut!
Numai Bine:)
0
21-07-2009, ora 15:26
gabi1981
Nu este medic/terapeut
gabi1981
iti inteleg durerea. bebita mea s-a nascut la 37 de sapt dar nu a trait din cauza unei insuficiente placentare. suntem distrusi.
0
21-07-2009, ora 21:42
camelia731
Nu este medic/terapeut
camelia731
buna gabi, te inteleg perfect prin ce treci, desi au trecut aproape 3 luni de cand mi-am pierdut bebe nu pot accepta ca nu mai este, nu mai suport sa vad bebelusi si gravidute, nu suport sa aud plans de copil.La nastere am primit acelasi raspuns "insuficienta placentara"dar mai multe raspunsuri au venit de la necropsie, se pare ca "de vina" a fost toxoplasma pe care am reusit sa o fac dupa ce m-a muscat un caine cam cu o luna inainte de nastere.Vor fi zile, luni de regrete, de intrebari la care nimeni nu are un raspuns, nimeni si nimic din lumea asta nu va putea sa reintregeasca sufletul facut bucati al unor parinti.Iti doresc numai bine, sa ai alaturi prieteni adevarati, sa te ajute sa iti mai aline suferinta
0
22-07-2009, ora 10:18
Hashimoto
Nu este medic/terapeut
Hashimoto
Buna Camelia. Inteleg perfect prin ce ai trecut si inca mai treci...am trecut prin aceeasi experienta acum aproape 3 luni si eu, cand, pe 27 aprilie, fetita mea a murit in burtica inainte sa se nasca, la 39 saptamani si 2 zile Avea 4500 gr si a trebuit sa nasc prin cezariana de urgenta, deoarece eram foarte aproape de o septicemie. Din pacate, trebuie sa mai astept inca un an pana sa incerc din nou. Cauza se pare ca ar fi niste tromboze formate in placenta, dar inca nu am aflat care e cauza formarii trombozelor. Imi fac analize peste analize de 3 luni, dar nu e nimic in neregula se pare.

Imi pare sincer rau pentru ce ti s-a intamplat, din pacate, nimeni care nu a trecut prin aceasta experienta ingrozitoare, nu ne poate intelege.si nu ne consoleaza faptul ca ni se spune ca data viitoare va fi mai bine..la fel mi s-a spus la inceputul anului trecut, cand am pierdut prima sarcina la 8 saptamani.

Sunt alaturi de tine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: mortalitatea infantila