ASLO mărit

05-08-2016
Betys
Nu este medic/terapeut
Betys
Bună ziua! Am o fetiță de 14 ani și de câteva luni acuză dureri de genunchi și glezne. La analize, ASLO are valoarea de 723.9 și i s-a recomandat Moldamin timp de 6 luni. De 9 ani practică și karate, iar întrebarea ei este dacă mai poate continua acest sport în perioada tratamentului. Mulțumesc anticipat!
9 comentarii
0
05-08-2016, ora 23:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Desigur ca un reumatism poli-articular acut post-streptococic nu este exclus, insa nu este suficienta simpla valoare marita a ASLO.
Este extrem de probabil ca durerile articulare sa aiba o origine mult mai logica, si anume sportul mentionat (care distruge genunchii si gleznele).
Situatia trebuie re-evaluata, tinand cont de caracterul extrem de agresiv al acestui sport asupra articulatiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-08-2016, ora 00:21
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Este desigur posibil ca afectarea articulara sa fie prilejuita si de suprasolicitarile impuse de sportul relativ dur practicat, si chiar cred ca este o legatura.
Pe de alta parte, chiar daca reprezinta un indiciu singular, titrul crescut ASLO (peste 700) nu poate si nu trebuie sa fie ignorat. Chiar daca nu e vorba de RAA (reumatism articular acut post-streptococic), care ataca articulatiile de regula pe rand, nu simultan ca in cazul fetitei Dvs si nu se manifesta doar prin dureri, ramane in discutie contactul relativ recent sau portajul de streptococ care poate fi evidentiat prin 2-3 exudate faringiene repetate la cateva zile interval. Cred ca exista si mijloace mai rafinate de " tortura" decat injectarea de Moldamin 6 luni orbeste. pericolul neglijarii infectiei in gat, chiar daca este asimptomatica, este dat de posibilitatea aparitiei unui RAA pe bune sau a unor deficiente valvulare cardiace, de aceea va recomand si un examen pediatric complet.
Descrierea durerii data de Dvs este vaga; daca durerea este sub rotule si in spatele gleznei ar putea fi o apofizita tip Osgood-Schlatter (de crestere), declansata de suprasolicitari mecanice. Ea se poate rezolva prin repaos 3-4 saptamani si tratament cu anti-inflamatoare si Ca.
Este necesara o descriere mai precisa a simptomelor si localizarii acestora, precul si o eventuala investigatie imagistica.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
06-08-2016, ora 15:03
Betys
Nu este medic/terapeut
Betys
Bună ziua!
Înainte de a începe tratamentul cu Moldamin, vrem să facem un test de biorezonanță, exudatul faringian și orice investigație care ni se mai recomandă.
Mulțumim frumos pentru explicațiile date.
0
06-08-2016, ora 16:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu stiu la ce va ajuta "biorezonanta".
Ar fi ideal sa va interesati putin ce reprezinta acest termen.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-08-2016, ora 19:11
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Sunt absolut convins, ca si distinsul meu coleg Dr. Marius Uscatu, ca doriti sa folositi tot ce este mai bun si mai eficient pentru rezolvarea problemei de sanatate a fetei Dvs. Eu consider ca un tratament corect si bun pentru pacient este acela bazat pe un diagnostic clar, ceea ce noi, cel putin in acest moment, nu avem. Nu am citit mult si nu am vazut foarte bine cum functioneaza aceasta biorezonanta, insa senzatia mea este ca ea se bazeaza pe o metodologie oarecum empirica, chiar daca pornita de la idei generale valabile, iar rezultatele diagnostice depind foarte mult de perceptia si subiectivitatea celui care aplica metoda. Comparativ, metoda este foarte restransa inca, poate insuficient standardizata, cert este ca in cazurile pe care le-am vazut efectuand asa ceva, concluziile au fost destul de generale (ca sa folosesc un eufemism) si nu au depasit ca eficienta nivelul unui consult clinic lejer. De altfel, ma indoiesc ca biorezonanta va poate ajuta sa identificati cu precizie, de ex., existenta unui streptococ in faringe sau prezenta unor modificari de osteo-condrita dureroasa in nucleii de crestere calcaneean sau din tuberozitatea anterioara a tibiei.
Avand in vedere cele de mai sus, cu placere pot emite o opinie despre rezultatele investigatiilor pe care eu vi le-am recomandat. Multa sanatate!
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
07-08-2016, ora 22:12
Betys
Nu este medic/terapeut
Betys
Buna seara! Din testul de biorezonanta reiese lipsa mineralelor, oligoelementelor, etc, sau posibile alergii la medicamente, coeficientul reumatismal, densitatea osoasa si altele.
Am citit despre potentialele reactii adverse ale injectiilor cu Moldamin si avem retineri.
0
07-08-2016, ora 23:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu seara!
Si nu ati primit o reteta de vreo 1.500 RON cu produse de la C...vita??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-08-2016, ora 16:33
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
Cred ca informatiile despre lipsa mineralelor, a oligoelementelor, densitatea osoasa si - indiferent ce inseamna - coeficientul reumatismal, la un copil de 14 ani, cu exceptia unor afectiuni metabolice grave despre care nu e cazul sa discutam, sunt prea putin relevante si ma indoiesc ca ele pot fi corect cuantificate astfel. Carenta in anumite principii alimentare este stabilita atunci cand aportul este deficitar in comparatie cu consumul / pierderile, ceea ce face ca determinarea sa in dinamica sa fie o problema complexa si laborioasa de testare biologica; ea poate fi intuita cu metode alternative dar nu am auzit sa se poata face astfel (adica de ex. prin biorezonanta) o certificare in acest sens care sa permita terapie de suplimentare sau inlocuire in doza x, y.
O metoda care descopera totul imi aduce aminte de panaceul universal, adica acel medicament care ne vindeca de orbire, surzenie, chelie, acnee, unghii incarnate, ulcer, hemoroizi, artrita si cu ce ramane putem spala si aragazul.
Moldaminul are, ca orice alt medicament, efecte secundare; ceea ce ma determina sa recomand alternative este faptul ca doare tare la injectare; altfel, insa metoda este utila. Tin sa va reamintesc ca OMS nr 36 parca, de pe vremea lui Ceausescu, stipula tratamentul antibiotic al faringo-amigdalitei pana la 10 zile, nu 4-5 cum se cere acum. Desprinderea unei realitati obiective de metodele relativ empirice de diagnosticare si tratare, uneori impanate de fonfleuri ezoterice, este esentiala daca tinem la sanatatea copilului nostru. Barbaria si ignoranta post-revolutionara au ajuns la usa unor persoane cu pretentii, care se declara impotriva vaccinarii ca metoda de imunizare in general, pe motiv ca ar fi daunatoare, asa ca restul devin chestiuni minore. Evident, recomandarea mea este sa continuati sa faceti ceea ce constiinta va dicteaza ca este mai bine pentru copilul Dvs.
Cu stima
Dr. Marius Enescu
Constanta
0
10-08-2016, ora 21:16
Betys
Nu este medic/terapeut
Betys
Astazi i s-a facut exudatul faringian si asteptam rezultatele, iar raportul cuprinzator al biorezonantei trebuie examinat amanuntit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: