Astenia de primavara imi cauzeaza un rau puternic!

05-03-2017
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Dragi cititori, eu sunt bolnava de schizofrenie de 24 de ani, sunt sub tratament cu olanzapina si xanax si mai nou cu solian si serlift.
Dar primavara imi cauzeaza un rau puternic, ce pot sa fac, lumina aceasta cruda si multa dupa iarna imi face rau la creier.
Ce pot sa fac?
Psihiatra mi-a dar solian ultima data dar nu prea ma ajuta.
Multumesc anticipat!
7 comentarii
0
05-03-2017, ora 17:51
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Buna ziua!Sa inteleg ca dumneavoastra ati intrat pe solian si serlift de aprox. o luna?Aceste stari erau si cand luati olanzapina?Pentru a va putea da un raspuns corect ar trebui sa stiu mai multe despre tratamentele urmate si efectele lor asupra starii dumneavoastra.
1
05-03-2017, ora 18:42
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@iisusebland
Si pe mine ma cam deranjeaza lumina dar probabil din cauza ca iau Invega, ca inainte de a lua medicamentul asta nu am avut probleme. Si eu am schizofrenie.
1
07-03-2017, ora 13:10
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Doamna doctor, eu iau zilnic olanzapina si xanax, am primit si serlift mai demult dar nu l-am suportat. Zilele trecute am mai luat unul si mi-a facut rau, luna aceasta am primit si solian dar nu am curaj sa il iau. Ma supara si ficatul si fierea si nu prea mai suport medicamentele.
Multumesc șpentru raspuns!
2
07-03-2017, ora 13:12
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Draga Yul, nu am citit prospectul invegai, se poate sa faca rau lumina. Primavara in mod special este rea pentru nervi. Mie acum imi este rau de la fiere si ficat.
Multa sanatate! Doamne ajuta!
1
07-03-2017, ora 19:22
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Probabil ar trebui sa va faceti o evaluare globala a starii de sanatate(analize de sange si urina, echografie abdomino-pelvina, ekg, etc)Pentru aceasta adresati-va medicului de familie.Dupa obtinerea rezultatelor se va vedea ce e de facut pentru a va proteja de efectele acestui tratament de lunga durata(la care e de inteles ca nu puteti renunta). Aceste stari "de primavara" sunt destul de frecvente in randul pacientilor cu schizofrenie aflati in tratament de mai mult timp.Singurul "antidot" pe care il avem la indemana si care din pacate doar diminua stare nu o face sa dispara sunt antidepresivele.Psihiatrul ar trebui sa incerce sa gaseasca antidepresivul potrivit pentru dumneavoastra.Pentru aceasta este nevoie si de cooperarea si disponibilitatea dumneavoastra.
1
08-03-2017, ora 11:18
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Multumesc mult, doamna doctor, asa voi face!
Numai bine si sanatate!
1
14-04-2017, ora 20:27
iisusebland
Nu este medic/terapeut
iisusebland
Sfintele Pasti cu bucurie si sanatate!
Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul