astigmatism

31-08-2008
ernest
Nu este medic/terapeut
ernest
Joi, fetita mea de 15 ani a fost diagnosticata cu astigmatism. Medicul a spus scurt:: -3 la ochiul drept si -1, 25 la ochiul stang. Am comandat lentile conform biletului eliberat de medic si asteptam pana pe 11 septembrie. Medicul mi-a reprosat ca am intarziat foarte mult, ca ar fi trebuit sa observ mai demult problemele de vedereale fetitei. Sunt suparata pe mine. Cat de grav este verdictul medicului si ce sanse are fetita mea sa recupereze vederea?
2 comentarii
0
01-09-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Cred ca diagnosticul ar fi: AO- Anizometropie( avanda in vedere ca exista o diferanta de dioptrii intre cei doi ochi, OD-3, OS-1, 5);Daca i s-a pus diagnosticul de astigmatism, inseamana ca -3 si -1, 5 sunt dioptrii cilindrice, nu precizati axul lentileleor;lentilele cilindrice negative(-) se prescriu in astigmatismul miopic; care este acuitatea vizuala dupa corectie pentru cei doi ochi?; banuiesc ca ochiul drept este ambliop, avand in vedere diferenta de dioptrii, adica nu vede foarte bine nici cu corectie;tratamentul de dezambliopizare are rezultate numai la copii, unii oftalmologi sustin ca pana la varsta de 9 ani se pot obtine rezultate; peste varsta de 15 ani, se prescrie o corectie optica corespunzatoare; numai bine
0
02-09-2008, ora 00:00
ernest
Nu este medic/terapeut
ernest
Nu mi-a explicat nimic in plus fata de ce v-am scris. Detaliie dumneavoastra sunt noutati pentru mine. Despre acuitatea vizuala dupa corectie nu stiu nimic. Cred ca medicii nostri nu vorbesc foarte mult. Pentru mine a fost un soc, am citit mai multe despre ochi dupa consultatie. Sunt foarte multe semne de intrebare dar sper sa ma pot lamuri. Multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: