Astigmatism miopic compus, rog ajutor informatii

19-08-2015
flrncristian
Nu este medic/terapeut
flrncristian
Salut,

Am inceput sa am miopie de la o varsta frageda, din clasa a-4-a. Parintii mei mi-au luat ochelari pe atunci, insa nu i-am purtat. Au trecut anii, si acum am 22 de ani.
Mi-am mai cumparat ochelari intre timp in anii acestia si i-am purtat doar in cazuri extreme si mereu la calculator. Dupa atata timp, am fost la un control. La serviciu lucrez 6-8 ore la pc si cand plecam simteam ca ochii erau obositi.
Am facut un control, mi-am dat comanda de ochelari cu lentile heliomate (am inteles ca sunt foarte ok de la prieteni).
Medicul mi-a scris reteta cu -1.50 la amandoi ochii, doar sfera. Cand mi-au venit ochelarii si i-am pus pe ochi, vedeam doar un pic mai bine. Mi-am dat seama ca nu e ok, asa ca am refacut reteta in alta parte.
Aici mi-au depistat ca am un inceput de astigmatism, de fapt dupa consultatia facuta cu picaturi in ochi, la dioptron a iesit:
right sph -2.00, cyl -0.75/-0.50 (doar cele doua valori), axis intre 147-160
left sph -1.75, cyl -1.50, axis 10-11-15

Medicul mi-a dar urmatoarea reteta:
OD: -2.00, cyl -0.25, axis 160*
OS: -1.75, cyl -0.75, axis 15*

M-am dus si i-am refacut. Cu noua reteta vad mai bine, insa pe marginea lentilelor am imaginea distorsionata si nu ma pot concentra pe subiectele intermediare. Incep sa am dureri de cap, tulburari, cand ma uit la telefon cateva secunde si apoi privesc in zare am ameteala de cateva secunde si imi este foarte greu sa ma acomodez. La calculator cateodata imi pierd atentia, iar cifrele/literele parca sunt mai accentuate. Tin sa va anunt ca am aproape 7 zile de cand i-am primit.

Nu prea mai am incredere avand in vedere cate am patit, oare e ceva normal si dureaza mult sa ma acomodez sau trebuie sa-mi refac reteta?...

Multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: