Astm bronsic la copil tratat cu Singuler

06-02-2007
IOANA C
Nu este medic/terapeut
IOANA C
Am o fetita de sase ani diagnosticata cu astm usor persistent. De doi ani urmam un tratament cu singuler si flixotide si tot mai avem puseuri de tuse nocturne si dimineata. Mentionez ca anul trecut am urmat cu singuler sase luni de zile si rezultatele au fost bune, ceea ce nu s-a mai intamplat si anul acesta. Urmam tratament cu singuler de 3 luni de zile si tusim aproape zilnic, nu mai spun de crize de tuse nocturne care ne exaspereaza pe toti din casa. Mentionez ca niciodata copilul nu face febra, nici cand este racita. Se infunda pe nas si nu mai poate sa respire si apoi incepe tusea care uneori este si cu voma. Presimt ca nu sant pe drumul cel bun cu tratamentul. In speranta unui sfat de specialitate va multumesc.
56 comentarii 12 Înainte ›
0
06-02-2007, ora 00:00
lauritza
Nu este medic/terapeut
lauritza
Astmul fetitei dvs. a fost diagnosticat clinic sau ati facut investigatii(Ig E)?Ati eliminat din casa toti posibilii alergeni ?(Perne de fulgi, carti vechi, ghivece de flori naturale, perdele, mucegai, substante chimice, e.t.c.) Mai potrivit decat singulaire, ca medicament nu cunosc altul.Se pune problema si de confort psihic al copilului in mediul familial, ceea ce sper ca nu este cazul sa aveti probleme.Astept alt mesaj.
0
21-02-2007, ora 00:00
IOANA C
Nu este medic/terapeut
IOANA C
nu stiu ce se intampla cu raspunsurile mele ca nu apar niciunde (cu raspuns sau fara) am facut investigatii in spital si IgE-ul a iesit 32 si sa pus diagnostic de astm usor persistent cu tratamentul pe care vi l-am spus.mentionez ca tot in spital am descoperit si o esofagita de reflux pe care nu o tratam decat prin regim alimentar.multumesc
0
21-02-2007, ora 00:00
lauritza
Nu este medic/terapeut
lauritza
Nu va speriati, raspunsul dvs. a aparut la profilul meu, dar din pacate, multa vreme nu am stiut nici eu unde sa caut. Trebuie sa recunosc insa, ca l-am gasit de cateva zile, dar nu v-am raspuns pt ca, sincer, nu prea stiu ce sa mai zic. Sunteti destul de documentata si problema mai departe ma cam depaseste!
Simptomele sunt destul de specifice pt astm, dar nu inteleg de ce nu reactioneaza la tratament?! S-a gandit cineva ca ar putea fi o rinita alergica?! Ati facut cumva testele la posibili alergeni?
Astept in continuare vesti de la dvs, nu luati de bun chiar tot ce spun, nu am o pregatire speciala in acest domeniu, fac si eu ce pot sa va ajut pt ca vad ca nimeni altcineva nu va spune nimic!
Multa sanatate fetiteidvs si sa auzim de bine!
PS: Cate kg are la 6 ani? A facut tratament cu cortizon? (prednison, hidrocortizon(HSH), dexametazona) ?
0
23-02-2007, ora 00:00
eforie
Identitate neconfirmată
eforie
Dr Dumitrescu
Stiu ca unii medici nu sunt de acord cu mine, dar corticoterapia la copii si nu numai este o crima.
Fara a va promite nimic, cred ca aveti datoria de a folosii si alte metode : tratamentul homeopatic ar fi cel mai indicat.
-*

(*modificat de admin)
0
28-02-2007, ora 00:00
mamafericita
Nu este medic/terapeut
mamafericita
salutare
si eu am un baietel de 4 ani jumate, afacut o singura data criza de astm este intens alergic la praful de casa, la polen si la unele alimente, cacao, ou chiar de miine incepem tratamentul cu singuler, am tot auzit ca este eficient, vrea sa va spun ca facem un tratament si naturist cu tinctura de muguri de coacaza negru si catina care intaresc imunitatea copilului.orelistul mia recomandat sa-i scut polipii cica si astia ajuta la declansarea astmului, si produc secretii nazale Trebuie incercatsi metodele naturiste care nu au contra indicatii dar sunt de durata.sanatate multa
0
26-03-2007, ora 00:00
alira
Nu este medic/terapeut
alira
Fetita mea a fost diagnosticata cu astm de la trei ani, in urma unor raceli repetate.Am folosit un an si trei luni singuler si flixotide.tot de atunci nu a mai facut nici o criza.Acum ia tratament doar cu flixotide pe care o sa-l scoata doctorul curand.tot ce pot spune e ca singulairul trebuie luat macar un an ptr a avea rezultate si trebuie sa cautati cauza tusei, daca e alergica la ceva, sa-i ajutati imunitatea cu un supliment, faceti si o spirometrie ca sa vedeti capacitatea ei respiratorie.Trebuie sa gasiti cauza ca sa stiti cu.m sa luptati impotriva ei.sanatate si tineti-ne la curent cu noile rezultate
0
28-05-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Imi pare rau ca am vazut discutia abia acum. In privinta astmului, cel mai bun rezultat il are acupunctura. Iar daca este asociata cu Homeopatie este si mai bine. EU am fost diagnosticata cu astm bronsic acum aproape 6 ani. Din pacate, la adulti astmul nu se vindeca, dar la copii da. Cand am fost diagnosticata cu astm, tuseam noapte de noapte ore in sir pana scoteam o spuma din plamani. Nu ma calma nimic. Cand am inceput sedintele de acupuntura eram epuizata fizic si psihic de noptile de nesomn datorate tusei. Dupa numai 3 sedinte, nu mai tuseam deloc noaptea si ma puteam odihni. Dupa 10 sedinte, simptomele rinitei alergice (care se manifesta in fiecare dimineata prin stranut si secretii nazale) au disparut complet. De 3 ani fac un tratament cu flixotide si singulair, ma simt foarte bine si sunt pe cale sa il opresc, dar as vrea sa mai incerc un set de sedinte de acupunctura. Daca sunteti din bucuresti, un centru foarte bun de acupunctura si Homeopatie este pe Str. Visarion nr. 4-6 ( pe langa Piata Romana). Daca mai doriti informatii, scrieti-mi.
0
29-05-2007, ora 00:00
alira
Nu este medic/terapeut
alira
Alina, intrebarea mea ar fi daca ptr un copil ar fi recomandata acupunctura, daca ar fi usor suportata si daca nu cumva medicamentele sunt de vina ptr imbunatatire starii tale de sanatate.De asemeni as fi interesata sa reiau un tratament naturist dar nu stiu ce sa mai incerc, cred ca ar fi mai bine sa merg la un doctor homeopat.ultima data a luat Baraka dar as fi interesata sa stiu ce medicament naturist a dat rezultate bune.
0
31-05-2007, ora 00:00
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
Ma bucur ca aud vesti bune despre Centrul de Acupunctura, unde lucrez si eu. Fac corectura ca nu mai avem sediul in str Visarian, imobilul fiind preluat de familia Bratianu, urmeaza sa ne mutam in str Panduri, in alta locatie.
In policlinica Vitan unde lucrez acum, etajul 5, cam: 256, Telefon : 0726.397289, cu programare, fac tratamente acupuncturale si recomand medicatie homeopata de urgenta. Pentru o boala cronica este necesar in schimb un diagnostic precis computerizat ce nu este decontat momentan de Casa de asigurari. La cabinetul privat unde consultatia si recomandarile terapeutice costa 50 RON, pot asigura recomandari de tratament prin 4 metode ce le folosesc uzual : acupunctura, homeopatie, fitoterapie si dietoterapie urmarind sindromul de baza ce a cauzat boala respectiva.
In ceea ce priveste astmul bronsic, mare grija, in conditiile in care exista un status alergic, orice tratament cu efecte imunostimulatoare directe si indirecte, agraveaza boala. Avand prima specializare de imunolog, inca din 1982, am utilizat desensibilizarea initiala ce obligatoriu trebuie sa preceada imunostimularea ulterioara.
Tratamentul imunologic este ca mersul pe sarma si mai ales la copii, mare grija, le puteti crea un dezechilibru in statusul imunitar greu de recuperat ulterior sau imposibil, vezi cazul vasculiteor si artritelor juvenile de context ; eroare terapeutica si teren predispozant.
Sper ca v-am fost de folos, mai ales ca sunt copii si personal cred ca este o crima sa fim superficiali cu acesti omuleti nevinovati.
0
31-05-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Din cate stiu, Baraka este pentru sistemul imunitar si poate fi util in astm bronsic doar pentru a preveni racelile (cred ca la Baraka se referea si domnul Doctor Dumitrescu cand vorbea despre sistemul imunitar al copilului). Din cate stiu acupunctura se recomanda si copiilor. Nu face rau iar intepaturile acelor de cele mai multe ori nu sunt perceptibile, Asta inseamna ca nu veti avea probleme cu copilul cand va fi intepat. Faptul ca eu ma simt bine se datoreaza si medicatiei de acum, dar sarcina, acum 4 ani am dus-o fara probleme fara medicamente, dupa sedinta de acupunctura. Am mai urmat in timpul sarcinii un tratament cu oua de prepelita. Vreau sa mai mentionez ca am mai recomdat acupunctura unui copil bolnav de astm caruia nu ii cedau simptomele la nici un tratament medicamentos. Dupa numai cateva sedinte, copilul incepuse sa se simta mai bine si a reluat scoala (din cauza crizelor de astm, era foarte obosit si lipsea mult de la scoala). La centrul National de Acupunctura am lucrat cu d-na dr. Comsa, dar din cate stiu toata lumea are numai cuvinte de lauda pentru medicii de acolo. Eu iti recomand din tot sufletul sa iei legatura cu dl dr. Dumitrescu sau cu alt medic specializat in accupunctura (daca locatia te dezavantajeaza). Mie mi-a fost cel mai bine dupa acupunctura. Acum, daca uit sa iau Flixotide-ul o zi sau 2 simt greutate in respiratie si mai am 4 luni si ar trebui sa renunt la el. Ma gandesc foarte serios sa mai fac o serie de sedinte de acupunctura asociata cu un remediu homeopat.
0
31-05-2007, ora 00:00
alira
Nu este medic/terapeut
alira
Multumesc Alina, sper sa nu fie nevoie deocamdata de acupunctura, asta voi afla numai dupa ce doctorul va scoate flixotide, dar m-a pus pe ganduri domnul Doctor cu imunitatea, mai ales ca acum fetita mea ia Luivac ptr imunitate, recomandat de doctorita ei obligatoriu, poate si ptr ca de 1 an jumate fetita nu a mai avut probleme si s-a gandit sa nu o scapam cu vreo raceala mai grava si sa faca o recadere.Apropo de utilizarea indelungata a medicamentului flixotide, stiai ca unul din efecte adverse ar putea fi scaderea densitatii osoase?I-am facut o osteodensiometrie si intr-adevar a iesit putin sub limita dar s-a rezolvat cu CA+d3.Multumesc mult, iti doresc sanatate si poate mai tinem legatura, eu sunt din Iasi.
0
31-05-2007, ora 00:00
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
Intervin din nou in discutie. Sunt adeptul medicinei clasice. Pe vremea mea bunica m--a tratat rahitismul cu ulei din peste. Stiu ca era gretos, dar era eficient. Acum catva ani am reusit sa procur pentru pacientii mei TRAN - ulei de peste la flacoane de 350 ml. Din cauza gustului mai gretos si a pretului mai prohibitiv, am apelat la un ulei de peste din China, ce are un gust placut. Stiu ca exista capsule ce contin ulei, dar personal am dubii in ceea ce priveste concentratia eficienta. In plus uleiul de peste contine si vit A si E, ceea ce nu e rau. In ceea ce priveste administrarea Calciului, eu as lua in calcul si eliminarea acestuia prin filtrul renal, cu riscul instalarii litiazei renale. Oare chiar asa de greu este sa folosim calciul natural din lactate ? In procesul de osteosinteza organismul mai are nevoie si de Fosfor si Siliciu, ce le puteti gasii in peste. Alimentatia sanatoasa este cel mai bun tratament daca este asociata cu miscarea/sportul. Poate cineva sa ma contrazica. Imi aduc aminte de un pacient cu scleroza multipla caruia i se interzisese sa faca sport. La indemnul meu a inceput sa faca sport si cum performantele erau bune, m-a sunat speriat de rezultatele bune, daca poate continua. Am ras si l-am indemnat : sport cat de mult. Precizez ca acest pacient era in tratament de desensibilizare pentru autoagresiunea mielinica. Viata inseamna miscare.
Vreti sa slabiti ? cumparati-va un teren si incercati sa va faceti o gradina, sa munciti cel putin 2-3 ore / zi - munca fizica.
De ce copii nostri au scolioza ? Nu fac sport, nu fac miscare si stau toata ziua sa invete, sau la calculator !!!
0
01-06-2007, ora 00:00
IOANA C
Nu este medic/terapeut
IOANA C
ma bucur enorm ca sunt atatea comentarii la profilul meu dar as dori sa-mi spuna si mie dl. dr. Dumitrescu daca eu acum pe timp de vara as putea sa incep un tratament homeopat pt.ca pe perioada de iarna fetita mea nu poate sa reziste fara singuler(am luat 2 ani singuler cate 6 luni pe an si abia acum in primavara cand iam bagat de 5mg au inceput sa se vada efectele)oricum pe mine ma sperie sa dau atat de mult un mediv=cament unui copil de 6 ani medicament care am inteles ca doar rareste crizele de astm dar nu vindeca boala.multumesc
0
01-06-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Ioana, copilul tau poate lua tratament homeopat oricand, paralel cu mecatia alopata. Singulair-ul ii va fi scos de catre medic cand copilul va iesi bine la teste o perioada lunga de timp. Homeopatia si acupunctura o vor ajuta sa renunte cat mai repede la aceste medicamente. Din pacate, si o spun cu foarte mare parere de rau, sunt foarte multi medici pneumologi care resping cu indarjire medicina alternativa. Mie mi s-a recomandat sa nu fac sport, sa nu urc pe munte ca sa nu fac crize. la inceput am crezut (nu spun cat am luat in greutate) dar in ultima vreme am reluat mersul la munte, ski-ul, am invatat sa merg pe role si ma duc la aerobic. Respir extraordinar de bine, chiar daca gafai mai repede ca altii si nu fac crize. Dl. doctor are dreptate in ceea ce priveste sportul. Sport tonifica organismul si il ajuta sa functioneze mai bine iar pentru capacitatea pulmonara a copilului tau, va fi mana cereasca. La aerobic am intalnit cateva tinere care avusesera astm si de cand faceau aerobic regulat, nu mai avusesera crize de astm. Nu spun ca sportul ia crizele cu mana, dar ajuta foarte mult. oricum trebuie inceput cu un efort mai mica si crescut pe masura ce organismul isi recapata tonusul. Dupa 3 ani de midecamente, eu am facut gastrita medicamentoasa.
Trebuie sa recunosc ca ma bucur ca dl. dr. a intrat in discutia noastra. Cu cateva zile inainte tocmai am fost pe la cabinetul domniei sale sa imi notez programul si nr de tel pentru o programare. Medicul meu de familie mi-a spus ca unul din medicii din Visarion s-a mutat la policlinica Vitan, lucru ce ma avantajeaza deoarece imi este aproape de casa. Mi-am propus sa atac astmul mai agresiv din punctul de vedere al medicinei naturiste, ceea ce va sfatuiesc si pe voi avand in vedere ca medicatia pentru astm lucreaza doar asupra simptomelor, nu si a cauzei. Am scris o adevarata odisee aici si am sa ma opresc dar nu inainte de a va spune ca se pare ca astmul se instaureaza pe fondul unui organism obosit, cu multe toxine iar o cura de dezintoxicare, de curatare a organismului este binevenita oricand.
0
01-06-2007, ora 00:00
IOANA C
Nu este medic/terapeut
IOANA C
multumesc din suflet si tinem legatura pt ca mi-ai dat mult curaj nu accept ideea ca nu se poate face nimic pt copilul meu si doresc sa vin in Bucuresti (eu sunt din Slobozia)sa iau leg. cu dl. dr.pt. ca Denisa mea face deja un sport si nici nu mam gandit sa o intrrup de la efort dar oricum imi pklace cum gaditi atat tu cat si dl. dr.ne mai auzim
0
05-06-2007, ora 00:00
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
M-am intors de la munte unde am o mica curte si gradina pe care o ingrijesc singur. Personal am avut 4 crize de hernie de disc. La a III-a un reputat coleg in recuperare ( Dr Zbenghe ), mi-a zis ca nu scap fara operatie. Din cauza durerilor, raspunsul meu a fost recunosc obraznic ( " sa te operezi tu " ). Au trecut 10 ani si merg la munte, fac plaja vrand nevrand in gradina mea, muncesc si nu ma mai doare coloana lombara de loc. Este perfect adevarat axioma medicala : " viata inseamna miscare ".
In legatura cu astmul bronsic si eu am avut crize astmatifome de la 5 ani si dupa ce am inceput la 13 ani sa fac sport crizele au disparut. Cand am intrerupt crizele au reaparut, motiv ce m-a determinat sa reiau antrenamentele si starea de sanatate era perfecta. In mod cert lipsa miscari nu este o boala, dar sigur predispune la boli.
In legatura cu astmul bronsic, in cazul componentei alergice sigur trebuie desensibilizarea facuta. mperioada 1981 - 1988, foloseam la pacientii mei pentru desensibilizare dilutii inalte de Bronhodin si ulterior, apelam la imunostimulare. Asta este singura cale rationala.Acum folosesc medicatia homeopata si celelalte 3 metode complementare : acupunctura, fitoterapie si dietoterapie chineza bazata pe sindromul cauzal - adica ce modificari s-au produs la un anumit tip de "teren ". Mai mult decat atat nu pot sa va spun, caci fiecare pacient are particularitatile sale, conform axiomei exista bolnavi si nu boli si un tratament ce se potriveste bine la un pacient, nu este obligatoriu sa fie eficient la altul. -*

(*modificat de admin)
0
16-08-2007, ora 00:00
C.S
Nu este medic/terapeut
C.S
Cum se poate diagnostica un astm bronsic?
0
05-09-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Astmul bronsic il poate diagnostica numai medicul pneumolog pe baza mai multor investigatii, cea mai importanta fiind proba respiratorie (spirometria). Daca pacientul este un copil prea mic pentru a putea sufla in spirometru, diagnosticul se va pune pe baza simptomatologiei. Dar sper din tot sufletul sa nu aveti parte de un asemenea diagnostic.
0
17-09-2007, ora 00:00
kickina
Nu este medic/terapeut
kickina
am fost diagnosticata cu astm bronsic in jurul varstei de 13-14 ani. tot atunci am urmat si un tratament recomandat de un medic specialist alergolog pe baza de injectii(nu stiu exact cum s-a numit medicametul). de atunci nu am mai avut crize pe care le faceam inainte de tratament. mi se intampla f rar sa le am si nu erau asa grave. le tratam cu aulin sau ketotifen. insa acum dupa o raceala puternica, "am ramas din nou fara aer". respir foarte greu, ma doare f tare spatele si medicamentele care inainte isi faceau efectul acum nu mai dau randament. as vrea sa consult din nou un doctor dar nu stiu exact unde sa ma duc. am auzit numai lucruri bune despre homeopatie. acum, intrebarea mea este: sa ma duc la un dr de specialitate sau la un dr homeopat? tin sa precizez ca acum am 22 ani.
va multumesc anticipat
0
19-09-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
iti recomand sa treci intai pe la un medic pneumolog. Cu diagnosticul de la medicul pneumolog si rezultatul investigatiilor poti sa te duci la un medic homeopat. Poti, de asemenea sa mergi si la acupunctura. Asa cum am mai spus, acupunctura da rezultate foarte bune, iar daca o combini si cu homeopatia sau cu apifitoterapie rezultatele vor fi si mai bune. Dar ai nevoie de un diagnostic de la un medic pneumolog. E posibil sa fie nevoie si de un tratament alopat pe langa cel homeopat.
0
19-09-2007, ora 00:00
kickina
Nu este medic/terapeut
kickina
iti multumesc mult pt informatii. Am fost chiar ieri la un cabinet de pneumoftizioligie. Am facut o spirometrie si o radiografie la plamani iar in urma rezultatelor obtinute medicul mi-a confirmat ca am astm bronsic:( Acum mi-a dat tratament medicamentos constand in AERIUS si THEO SR si a spus ca in functie de cum reactionez imi da sau nu inhalator. Luni 1 octombrie tb sa repet spirometria si sa ma duc iar la control. Insa cred ca am sa ma duc si la un medic homeopat. Acum as mai vrea sa stiu: se poate combina tratamentul homeopat cu cel medicamentos sau se fac pe rand? si in ce consta tratamentul alopat?
0
20-09-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Imi pare rau ca ai fost diagnosticata cu astm, dar trebuie sa te obisnuiesti cu ideea si sa incerci sa iti cunosti cat mai bine organismul. In general se combina tratamentele. Dar iti spun din experienta, si din ce am citit ca tratamentele alopate nu fac altceva decat sa reduca simptomele. Nu lucreaza asupra cauzelor. In timp, e posibil sa se ajunga la agravare. De aceea iti recomand sa urmezi neaparat si un tratament naturist: homeopat, acupunctura, apifitoterapie. Si ai mare grija la respiratie. Hiperventuilatia agraveaza astmul. Si cand spun hiperventilatie ma refer la obiceiul de a trage aer adanc si mult in piept. Mai ales in perioada de criza. daca in loc sa faci asa ceva, te calmezi, te relaxezi si incerci sa respiri cat mai usor si fara sa tragi aer in piep si mai ales utilizand musculatura abdominala si mai putin cutia toracica, ai putea avea surpriza sa rezolvi o criza fara bronhodilatatori. Respiratia usoara, linistita este benefica pentru astm. De asemenea miscarea. Fa sport cat poti de mult, marea., muntele si chiar si salina iti fac foarte bine. Sanatate multa.
0
24-09-2007, ora 00:00
kickina
Nu este medic/terapeut
kickina
Am fost la un medic homeopat in Constanta(pentru ca in Constanta locuiesc) care mi-a spus ca de fapt ceea ce am nu este asmt bronsic deoarece eu am probleme le expiratie(nu imi este sufiecient aerul pe care il inspir) nu la expiratie. Acum nu stiu ce si pe cine sa ma cred.sunt total dezorientata. D-na dr. mi-a spus ca imi va face o schema personala dar ca nu as putea sa combin de exemplu Aerius cu un medicament homeopat. Nu stiu ce sa fac: sa merg sa mai consult un alt medic homeopat? sau un alt medic pneumolog? sa merg si la Bucuresti? doctorii din Constanta sunt incompetenti? Acum, sincer, eu as merge pe homeopatie pentru ca stiu ca tratamentul alopat imi poate da dependenta si s-ar putea sa ajung sa le iau intr-o doza din ce in ce mai mare. Vreau sa fac in asa fel incat sa-mi fie mai usor de trait cu asta, nu vreau sa ma chinui, pentru ca atunci cand imi aduc aminte de crizele pe care le aveam in copilarie mi se face frica. Vreau niste sfaturi va rog
0
25-09-2007, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Cred ca ai vrut sa scrii ca ai probleme la inspiratie, nu la expiratie. Teoretic, astmul inseamna dificultate la expiratie. De obicei este insotita de suierat. Sa stii ca si mie mi-e neclara chestia asta cu astmul. Si eu am dificultati tot la inspiratie nu la expiratie. Dar pe medicii pneumologi pe care i-am consultat nu i-a interesat aspectul acesta. A contat spirometria. Totusi, crizele mel de astm sunt legate doar de alergie si in unele cazuri, cand racesc. Mama avea o foarte bune prietena care avea astm. Si se declansa din senin fara sa apara o criza alergica. Si o tinea si cateva zile, iar respiratia era suieratoare. Eu nu patesc asa ceva. Mie imi e greu sa trag aerul in piept. Simt ca nu am suficient aer. Iar tusea apare ptr ca atunci cand inspir ma inec. Daca reusesc sa ma calmez si sa respir incet, linistit, ma calmez.
Oricum, eu as merge pe homeopatie. Medicamentele alopate nu iti dau dependenta (cele moderne-nu se mai foloseste Miofilin si hemisuccinat). Acum se foloseste Singulair, Seretide, Flixotide, Becloforte care nu creaza dependenta dar reduc simptomele. Personal sunt dezamagita de ele. Dupa 3 ani si jumatate de Singulair aociat cu Flixotide, de cate ori racesc o iau de la capat si cand am intrerupt, a fost la fel ca inainte sa incep tratamentul si am luat-o iar de la capat cu tratamentul. Mie nu mi se pare normal.
Si eu planuiesc sa ajung sa fac un tratament homeopat asociat cu accupunctura. Oricum, Aerius-ul nu va face mare lucru. Tine Aerius sau Claritine doar pentru cazurile cand faci o criza alergica. Daca stii ca ai alergie la ceva si te pregatesti sa ajungi intr-o zona cu alergenii respectivi e bine sa iei inainte cu o ora o pastila de antihistaminic.
Eu mi-am rezolvat foarte multe probleme cu ajutorul homeopatiei si a plantelor fara ajutorul medicamentelor alopate.
0
26-09-2007, ora 00:00
kickina
Nu este medic/terapeut
kickina
Da, ai inteles bine ce am vrut sa scriu. Am sa tin cont de sfaturile tale si iti multumesc ca ti-ai dat interesul. O sa merg in continuare pe homeopatie pentru ca nu am fost multumita deloc de tratamentul pe care mi l-a dat dr pneumolog acum, de aceea l-am si intrerupt. Ma simteam foarte rau, aveam stari de greata tot timpul si palpitatii la inima, ce sa mai, aveam o stare de rau general. Nu le mai iau de 2 zile si e mai bine. De respirat tot nu respir normal dar nu mai mai deranjeaza atat de tare.Oricum, nu suier, ceea ce e bine. Pentru ca daca imi amintesc crizele din copilarie toate erau insotite de suierat si imi era mult mai greu sa respir, aveam asa ca o haraiala in piept.
Acum astept ziua de luni sa repet spirometria si ma duc iar la medicul pneumolog sa vad ce mai zice. Tot luni ma duc si la homeopat. Pana atunci, multa sanatate si tinem legatura.
Aaaa.as vrea sa mai stiu daca si reflexoterapia este buna in cazul asta?
0
12-02-2008, ora 00:00
monaraus
Nu este medic/terapeut
monaraus
Este a doua oara cand caut informatii despre astmul bronsic si dau peste aceste discutii. Asa ca m-am gandit sa va spun si oful meu. Fetita mea de 3, 7 ani este suspecta de astm bronsic din mai anul trecut. La varsta de 2 ani si ceva a facut o pneumonie si de atunci numai bronsite. Tot din mai anul trecut ia Singulair fara intreupere si am terminat si un tratament homeopat care a durat 3-4 luni. Cu timpul mi-am dat seama ca ar fi alergica la parul de animale. Medicul pneumolog inca nu se pronunta daca este astm sau nu. Ce pot face sa-i fie mai bine? Cum as putea s-o ajut mai mult? In ultima vreme, de vreo 3 luni, nu mai are nimic, dar nici inainte, in afara de tuse, nimic, nu wheezing, cred se auzeau raluri la plamani... Am facut si spirometrie si a iesti totul ok, analizele sunt bune. Imi este frica s-o dau la gradinita sa nu raceasca si sa se agraveze starea ei. Medicul spune la fel, s-o mai tin acasa caci este posibil pe la 5-6 ani sa-i treaca ce are ea acum. Poate dl dr. Dumitrescu Ioan citeste mesajul meu si imi da un sfat. Mii de multumiri si sanatate!
0
18-02-2008, ora 00:00
AlinaM
Nu este medic/terapeut
AlinaM
Medicul pneumolog are dreptate: e posibil ca la 5-6 ani sa scape de aceasta sensibilitate. Pe de alta parte, gradinita este foarte importanta pentru un copil. In afara de faptul ca ii invata foarte multe lucrui pe care acasa nu le va invata nici atat de usor si nici cand trebuie, mai are rolul de a-i forma sistemul imunitar. In primul an de gradinita toti copiii o tin din raceala in raceala. Asa ca la orice varsta ai incepe, nu o sa scapi. In al doilea an va fi ceva mai bine samd. AM si eu o prietena a carei fetita a fost diagnosticata de unii medici cu astm iar altii au spus ca nu are astm. Pana la urma un medic i-a spus ca la 3 ani este foarte greu sa diagnostichezi un copil cu astm. Mai ales daca nu este o forma evidenta. Baietelul meu are cativa colegi care au patit cam ce a patit si fetita ta. Acum este in grupa mare si au fost colegi de la grupa mica. Si se pare ca totul este OK. Eu te-as sfatui sa vorbesti cu medicul copilului, sa ii faceti un plan de imunizare (vaccinuri in toamna, bronhovaxom, echinaceea etc) si sa iti asumi riscul gradinitei. In primul trimestru va merge la gradinita 2 saptamani, apoi va sta acasa 2 ca va fi racit si tot asa. Dar reprizele vor fi din ce in ce mai rare si mai usoare. Copiii de care vorbeam mai devreme (inclusiv fetita prietenei mele) au raspuns foarte bine la Bronhovaxom (cred ca asa se scrie corect). Inclusiv eu iau in fiecare toamna si nu am racit deloc (desit toti colegii mei au facut gripa aceea urata care a bantuit anul acest). Si nici macar nu am facut vaccinul antigripal. Eu cred ca beneficiile gradinitei sunt mult mai mari decat statul acasa. Gandeste-te ca reprizele de raceala pe care le-ar face in primul an de grainita le va face in primul an de scoala. Pana in toamna ai timp destul sa te lamuresti daca fetitei tale ii merge bine cu sanatatea sau nu. Si incearca in continuare cu tratamente naturiste. Nu am nimic cu singulair-ul dar lucreaza mai mult simptomatic -reduce simptomele astmului, nu vindeca. Iti doresc din tot sufletul ca fetita ta sa nu aiba astm si sa fie doar o sensibilitate la nivel pulmonar care se va rezolva pana pe la 6 ani. Sanatate multa.
0
18-03-2008, ora 00:00
miso
Nu este medic/terapeut
miso
Ma inscriu pe lista celor care au nevoie de aer.Cred ca sunt doi ani de cand am avut pentru prima data dificultati de inspiratie.Simt ca nu imi ajunge suficient aer in plamani si din acest motiv am tendinta sa casc in permanenta.Atunci am fost la pneumolog, la alergolog, am facut si spirometria(care a iesit normal), pulmonar OK, testele alergice OK. O perioada nu s-a mai intamplat, sau nu asa suparator, dar acum trec din nou prin aceleasi chinuri. Culmea e ca la mine nu se manifesta noaptea(asa cum citesc ca se intampla cel mai adesea), dificultatile sunt in inspiratie, nu expiratie.Uneori simt un suierat la inspiratie. Am fost si la cardiolog, care mi-a zis ca nu e de la inima. E posibil oare sa fie astm, desi pare sa nu se inscrie chiar in tipare?Cel mai mult ma deruteaza faptul ca spirometria a iesit bine.Dar ma gandesc totusi ca poate am facut testul cand nu eram in criza si atunci de aia a iesit bine.Apropo: sunt perioade din zi cand respir normal, dupa care, brusc, se instaleaza setea de aer.Sunt confuza rau.
0
19-04-2008, ora 00:00
ary
Nu este medic/terapeut
ary
Buna! Sunt noua pe acest forum. Din pacate si baietelului meu de 3 ani si 8 luni i s-a pus diagnosticul de astm dupa ce a avut iarna asta cateva pneumonii fara febra si cu weezing (care am inteles ca ar fi crize de astm de fapt). As vrea sa stiu, ca am vazut ca mai sunt persoane din Iasi, ce medici buni in acest domeniu sunt in Iasi. Stie cineva daca de la flixotide pot aparea pete rosii pe piele.
0
19-04-2008, ora 00:00
monaraus
Nu este medic/terapeut
monaraus
multumesc AlinaM pentru raspuns. Dar unul din medicii la care am fost ne-a spus ca s-a descoperit recent de catre americani ca Bronhovaxom nu face bine celor cu astm.si nu am incercat. In mai facem un an de cant luam singulair si vreaus sa spun ca din octombrie fetita mea nu a mai facut nimic, doar de la parul de iepur a avut niste reactii la plaman si atat. Doar de 2 ori a facut rosu in gat care se videca mai mult de la sine.Tot in mai vrem sa incepem sin gradinita caci sunt constienta ca trebuie sa incepem o data. O sa fie greu primul an, sper doar sa nu se agraveze problema astmului daca exista.desi acum nu prea cred ca as avea astm.Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
56 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.