atac cerebral

30-11-2012
m.floryn
Nu este medic/terapeut
m.floryn
Buna ziua. Am o matusa care a suferit un atac cerebral acum 3 ani si a ramas la pat. In primul an a facut masaj acasa, a reusit, ajutata sa mearga din nou, iar anul trecut a facut al doilea atac. De atunci e la pat si nu a mai facut exercitii pentru a-si reveni. As vrea sa imi spuneti daca dupa o perioada atat de mare fara exercitii ar putea sa isi mai revina daca ar merge la un specialist? Mentionez ca partea dreapta e paralizata complet, a slabit mult, si are probleme si in vorbire.
Pana acum s-a ocupat de ea sotul ei, dar dupa al doilea atac sotul nu a mai vrut sa faca exercitii pentru recuperare deoarece era descurajat de faptul ca matusa mea era hranita pe un tub, pe nas, si din cauza aceasta slabise mult. Anul acesta sotul ei a decedat, iar acum noi am vrea sa reluam exercitiile pentru recuperare. Daca se mai poate face ceva, de unde ar trebui sa incepem?, mai mentionez ca are 55 de ani, iar acum nu mai are nevoie de tub pentru a fi hranita.
Va multumesc.
2 comentarii
0
03-12-2012, ora 23:57
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Ce tratament ia acum? Va amintiti cauza accidentului?
0
05-12-2012, ora 23:41
m.floryn
Nu este medic/terapeut
m.floryn
Acum ia: lisinopril, betaloc, leridip, orifiril, Cauza a fost tensiunea prea mare. Are hematom in ambele parti ale creierului, iar de la spital au spus ca nu poate fi operata. Partea dreapta este cea mai afectata, pe partea stanga poate misca mana si piciorul dar acesta cu dificultate (mai mult sus jos).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.