Atac de panica

23-01-2018
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
As dori sa cer parerea unor psihologi sau persoane care au trecut prin ce trec eu.Am un iubit de 5 ani.In urma unui scandal dupa ce a baut si a fost de necontrolat am ramas cu atacuri de panica.Locuim la mine acasa parintii nu stiu prin ce trec eu.Pur si simplu cand pleaca undeva si stiu ca bea am o stare de anxietate imensa si stau asa 4-5 ore pana vine.La inceput nu stiam de la ce fac aceste atacuri de panica dupa mi am dat seama ca atunci cand nu bea nu am nimic. Un sfat va rog mult.
31 comentarii 12 Înainte ›
1
23-01-2018, ora 15:32
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Comportamentul iubitului dvs nu aveti cum sa il schimbati si nici dependenta sau obiceiul lui de a bea, ceea ce puteti schimba, insa, este legat de dvs, caci aceasta relatie nu este independent de vointa dvs, ci consimtiti sa o aveti, si o acceptati de 5 ani. Va sfatuiesc sa mergeti dvs la psihoterapie pentru a va schimba credintele ( imprumutate, invatate din familie, mediu ) pt a putea avea apoi o relatie sanatoasa, pliata pe nevoile dvs autentice. Realitatea pe care o traim este data de ceea ce credem si gandim, pe care apoi le transpunem in atitudini si comportamente. Este greu de dat un sfat sub forma unei fraze, pentru ca o astfel de schimbare este parte dintr- un proces. Este nevoie sa doriti sa faceti, insa, acesta schimbare si merita orice efort, caci este vorba de viata dvs si poate face diferenta intre a te bucura de ea sau a trai chinuit.

Va urez succes si curaj, ca se poate!
1
23-01-2018, ora 17:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietatea este o boala. Nu stati cu persoane care va pot imbolnavi. O sa regretati cand nu se mai poate face ceva.
0
23-01-2018, ora 22:11
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Multumesc doamna psiholog.Deci sa inteleg ca totul porneste de la credintele si gândurile mele ???ar trebui sa ma schimb eu sa incetez sa cred ca daca bea se va întâmpla ceva grav ???probabil asa voi scapa si de panica daca o sa fiu mai pozitiva
2
24-01-2018, ora 06:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Comportamentul iubitului nu face decât să stimuleze ceva ce nu funcționează la dumneavoastră. De aceea e nevoie să mergeți la o evaluare psihologică și în funcție de rezultatul evaluării veți face psihoterapie sau psihoterapie combinată cu medicație pentru a vă rezolva problema.
În afara rezolvării atacului de panică aveți nevoie să vă descoperiți cu adevărat și să înțelegeți de ce tolerați o relație abuzivă, care vă face mai mult rău decât bine. Dacă nu vreți să renunțați la relație încercați să discutați cu partenerul deschis despre comportamentul lui, despre ce vă doriți, puneți limite și asigurați-l că dacă nu face nimic încât să se schimbe nu vedeți un viitor împreună. Și pentru alcoolici există tratament, se poate face psihoterapie, important e să-și dorească.
Dacă nu-și dorește, nu-l puteți schimba, dar vă puteți schimba pe dumneavoastră astfel încât să vă fie bine și să nu mai tolerați o relație care să vă facă rău.
Analizați situația și din punct de vedere al câștigurilor și pierderilor pe termen lung și gândiți-vă că a trăi lângă o persoană dependentă de alcool prețul plătit e mult prea mare.
0
24-01-2018, ora 10:58
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Dacă vă ajută, v-as recomanda o carte potrivita pentru cazul dumneavoastră: The tenant of Wildfell Hall(Chiriasa de la Wildfell Hall) scrisa de Anne Bronte. Dacă o să o cititi până la capăt, sunt sigură ca nu veți mai avea nevoie nici de psihoterapie și psihologi și nici de nu știu ce medicație de care să deveniți dependenta mai apoi. Nu știu dacă o găsiți in librarii, dar cred că la biblioteca cu siguranță o găsiți. Dacă știți engleza, o puteți găsi pe internet.
Este una dintre cărțile mele preferate, un roman clasic, după care s-a făcut și o ecranizare de succes. Pe mine m-a ajutat foarte mult, deși nu am trecut prin ce situație treceți dvs. E mult mai rezonabil așa, după părerea mea, decât să dai o grămadă de bani pe psihologi și pe terapie. In opinia mea, în psihiatrie și psihologie/psihoterapie, nu prea exista certitudini, ci mai mult probabilitati. Dacă nu va ajuta cartea aceasta, puteți să căutați cărți de psihologie despre relații, și o să ieșiti, repet, mult mai ieftin. Desigur, e alegerea dvs.
Să treceți cu bine peste toate greutățile!
0
25-01-2018, ora 20:49
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna seara! Psihoterapia cognitiv-comportamentala sau o alta forma de psihoterapie care sa o includa ex.psihoterapia integrativa este foarte eficienta in tratarea anxietatii. Netratarea pe un termen lung poate duce la
dificultati in plan familial, social, profesional. Puteti citi carti de psihologie practica, vor ajuta la informare si constientizare, puteti folosi si alte metode adjuvante fitoterapia de ex acestea amelioreaza dar nu vindeca. Calea regala este reprezentata de specialistii in afectiuni psihice si psihiatrice. Sanatate!
0
01-02-2018, ora 10:19
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Multumesc frumos tuturor pt sfaturi.As vrea sa mai precizez odata ca eu nu am aceste stari urate doar atunci cand el bea sau pleaca undeva fara masina in rest sunt EU.Adica la menstruatie am anumite palpitatii tremur sau stare de triste asa dar doar cateva zile.De pastile nu se pune problema pt ca alea ma ajuta DOAR pe moment atat.Nu ma pot ajuta ca el sa numai bea sau sa imi schimb gandirea.Eu vreau sa aplic niste sfaturi practice.Da sunt si eu de vina pt ca am ramas cu frica asta fata de el atunci cand bea dar cred ca e si la el o problema.De ex sa pleci la 7 in oras si il sun si eu ca omul la ora 10 seara si nu raspunde si imi scrie scurt "numai vin acasa.lasa ma in pace."...si un sir de injuraturi.Asa din senin fara motiv.Atunci chiar am crezut ca lesin.Si a venit dupa vreo ora beat. Sau sa punem masa duminica in familie si el imi spune eu nu mananc ca astazi merg la fotbal. Nu stiu ce sa mai cred.Sa nu iti pese ca imi e rău, ca vreau sa ies acum in oras si tu pleci nu stiu unde, sa ma tot rog de tine dute cu masina, numai bea.offff.Deci asta ma face atat de anxioasa eu nu stiu niciodată la ce sa ma astept pt ziua de maine.Imi spunea cineva ca sunt deoendenta de el si eu singura mi am creat aceasta "obsesie"ca bea si vai de mine ce se intampla.As vrea sa fac ceva pur si simplu sa numai imi pese daca bea daca merge la fotbal si sta 4 ore.asta astept ceva sfaturi, exercitii.De multe ori ma gandesc ca e o prostie sa stai zilnic sa vezi ce si cum si cat de mult sa schimbat viata mea de cand sta la mine.In plus starile sunt urate cand bea am o frica imensa mai ales ca fam mea nu stie de el si trebuie sa par ca totul e ok.multumesc mult si sper sa gasesc cumva o putere in mine sa devin mai puternica.Pana la urma sunt altele mai grave.
3
01-02-2018, ora 12:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu înțeleg cum de stați într-o relație care vă face rău. Până la urmă și dacă faceți psihoterapie și vă întoarceți acasă și comportamentul lui se păstrează, nu ajungeți la nici-un rezultat pentru că vor fi factori care mențin tulburarea.
Încercați să stați de vorbă amândoi și-i spuneți clar ce vă deranjează și decideți împreună ce faceți mai departe.
Dacă își menține comportamentul și este insensibil la dorințele dvs. e mai bine să puneți punct relației. Nici-o relație nu funcționează atunci când unul plusează în relație.
Nu există soluții minune ca să poți rezista într-o relație disfuncțională fără să ai probleme.
Ori mergeți amândoi la terapie de cuplu și faceți relația să funcționeze, ori puneți cap relației și mergeți singură la psihoterapie să vă ajute să vă rezolvați problemele dvs.
0
01-02-2018, ora 12:43
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Multumesc doamna psiholog pt ca va implicati sa ajutati oameni care au nevoie.Aveti mare dreptate.Am tot vb i am tot spus numai bea.Cand nu bea nu avem nici o problema cand bea parca e alt om.Nu stiu la ce sa ma astept.Imi e si frica de multe ori sa imi fie rau sau sa am ceva pt ca eu trebuie sa ies in oras chiar daca imi e rau si el bea, sau daca am o problema si el trebuie sa mearga undeva merge numai conteaza.Problema e ca acum sunt foarte atasata de el numai am acea incredere in mine si ma simt singura de multe ori.Nici numai stiu ce sa cred.E obositor zilnic sa stai asa in stres.De multe ori am zis sa il.accept asa dar cand vad ca bea parca nu pot pur si simplu imi e teama si incep starile.Nu bea zilnic dar mereu nu stiu ce si cum va fi.Ori e nervos, ori nu rapunde la tel, vine dupa 3 ore ori ma injura ori striga si tot asa.
1
01-02-2018, ora 13:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Un asemenea barbat va doriti cap de familie si tatal copiilor dv?
1
01-02-2018, ora 13:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In cazul sesiunilor de psihoterapie ati putea afla cum ar fi mai util sa reactionati dvs cand el vine baut acasa. Cum puteti sa-l ajutati sa-si doreasca sa schimbe ceva in privinta alcoolului. Psihoterapia pentru reducerea consumului de alcool nu functioneaza atat timp cat persoana nu are o motivatie suficient de solida de a face ceva in aceasta privinta. Iar pentru asta nu e de ajuns sa-i tot spuneti sa se lase (uneori poate chiar dauna). Terapia de cuplu ar putea sa fie inceputa in paralel, pentru a regla si mai mult probleme voastre de comunicare. In cele din urma aceasta combinatie poate genera o schimbare semnificativa a starilor dvs de tensiune.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
01-02-2018, ora 13:41
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Clara am si lacrimat cand am citit primul tsu comentariu. Sincer nu doar ca acum si cu stsrile acestea si cu lipsa încrederii în mine sunt asa nu am nici un echilibru.Parca sunt dependenta de el si foar el contează pt mine.Eu sunt pe locul 100.
1
01-02-2018, ora 14:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cel mai bine e sa incercati sa va gasiti un job, sa deveniti independenta de el si sa cautati un tata pentru viitorii dv. copii si un partener bun de viata care sa va respecte la adevarata dv valoare. Nici o femeie nu merita un astfel de comportament din partea unui barbat.
Asta nu e iubire. Se numeste codependenta.
2
01-02-2018, ora 16:57
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Daria, sunt mii de femei care se confruntă cu problema ta. Să știi că în cazul tău și a celorlalte femei există o singură soluție: despărțirea. Niciun psihoterapeut nu te poate ajuta. Tot ce poate face este să te învețe să înduri. In acest caz tu ești singura, unica și principala persoană responsabilă cu privire la direcția vieții tale. Alege direcția în care demnitatea ta de ființă umană nu e știrbită in niciun fel.
0
02-02-2018, ora 12:47
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Multumesc tuturor.E atat de bine cand simti ca cineva te poate intelege.Trebuie sa fac ceva pt ca am doar o viata nu merit sa am aceste stari si pana la urma ce rezolv ca am panica cand el pleaca si se distreaza.Toate aceste stari nu ma ajuta cu nimic si cat sa le mai am ?!Sa nu te mai bucuri de nimic doar sa stai mereu incordata e ca un chin.Da e dependenta parca nu pot trai fara el.Si de multe ori ma intreb cum e altfel cand nu bea si ne intelegem atat de bine si sunt atat de linistita si cum se poate schimba cand bea si eu devin plina de frica cu palpitatii tremur.Ma rot intreb de ce imi e atat de frica ce s ar putea întâmpla chiat atat de rau ?????dar nu imi gasesc raspuns de un an.E deja cam mult.un an.
1
02-02-2018, ora 13:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Depinde si unde ai cautat raspunsuri Daria. Daca le cauti doar pe net nu e de mirare ca ajungi la etichetari rapide de codependenta, care te absolva complet de un rol in interactiunea voastra sau la judecati de valoarea neadevarate, ce exprima ca psihoterapia te indruma sa induri. Psihoterapia te ajuta sa evaluezi obiectiv situatia, sa vezi si rolul tau in aceasta interactiune, pentru a nu o mai repeta. Succes
1
02-02-2018, ora 16:10
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Domnule Doctor, vă respect și vă stimez dar până când Daria va învăța să evalueze obiectiv situația va dura mult timp și multe ședințe de psihoterapie. Prietenul Dariei nu se va lăsa de băut și sigur nu va dori să participe la ședințele de psihoterapie în cuplu. Doar o va ridiculiza și mai mult și va spune tuturor că Daria e bolnavă psihic, merge la psiholog. Ce vreți, atâta poate dpdv intelectual. Psihoterapia este aplicabilă doar persoanelor cât de cât educate, care caută în primul rând să se cunoască pe sine. Altfel psihoterapia este inutilă, doar mănâncă bani și timp. Nu cred că prietenul Dariei caută să se cunoască pe sine.
În acest context am spus că psihoterapia te învață să înduri pentru că oferă o speranța injustă Dariei că iubirea ei poate avea un final fericit.
Opinia mea este că Daria trebuie să-l părăsească și dacă dorește să afle de ce relația ei a luat sfârșit atunci poate merge fără probleme la un psihoterapeut. Atunci da, într-adevăr, ședințele de psihoterapie vor avea succes.
Cu stimă, Ion.
0
22-02-2018, ora 14:31
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Am incercat sa il fac sa numai bea dar nu reusesc.I am oferit sume de bani vorbe frumoase orice.Cateva zile e ok apoi bea o bere doua.Intradevar nu sa mai intamplat nimic grav doar ca eu cand vad ca bea am acea imagine in minte cand a venit beat si a facut circ.Acum incerc sa imi controlez starile de frică nu prea reusesc.Am doar palpitatii si tremur atat nu pot spune ca am atacuri de panica.Voi cum controlați aceste stari?stiti ceva carti exercotii remediu naturist vitamine?încerc sa le cobtrolez desi stiu ca pana nu elimin cauza pot sa iau orice sau sa fac orice.
1
22-02-2018, ora 15:09
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Nu înțeleg de ce nu îl părăsiți odată pentru totdeauna pe omul ăsta! Nu vedeți că va distruge? Eu cred că deja ați devenit dependenta el. De ce nu va căutați un partener care nu bea, nu fumează și care este și foarte cuminte(calm și virgin). Eu am fost mereu o persoană pretențioasa și credeți-mă că niciodată nu mi-as alege ca partener de viață un băiat care bea, fumează și nu știe să respecte cinstea unei fete.
Ar fi fost bine dacă ați fi citit cartea pe care v-am recomandat-o.
1
22-02-2018, ora 15:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nici eu nu inteleg cum stati cu un barbat care va poate imbolnavi. Asta e codependenta, nu e iubire. Cum sa ii dati bani sa se lase de bautura?
0
07-03-2018, ora 14:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu de unde ai perceput Ion ca psihoterapia « te invata doar sa induri », dar te inseli. E o eroare sa consideri ca psihoterapia de cuplu incearca sa mentina relatia de cuplu cu orice pret. Unul din principalele obiective ale unui psihoterapeut tine de crearea unor granite functionale, atat individuale cat si in cuplu. Insa, in absenta unui abuz foarte clar, un psihoterapeut profesionist nu indruma pe cineva sa se desparta, doar pe baza catorva randuri pe net.

Deocamdata stim mult prea putine despre cum decurge interactiunea in cuplul Dariei. Problema e ca, atat timp cat nu merge la psihoterapie (individuala sau de cuplu), nici macar Daria nu stie clar cum decurge interactiunea in cuplul lor….nu stie daca ar putea schimba ceva sau nu in felul in care reactioneaza ea, pentru a-i fi mai bine. Nu isi da seama clar ce ar insemna viata fara el…sau cu el intr-o dependenta alcoolica ce se accentueaza.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
15-03-2018, ora 14:33
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Domnule psiholog as dori sa imi dati un sfat vad ca ajutati multi oameni pe acest forum.Eu o sa va dau 3 situatii pe care le am trait recent.
1.totul ok pleaca la fotbal la ora 17 la ora 21 il sun si eu ca tot omul nu raspunde imi da dupa 30 min mesaj.un sir lung de injuraturi urmat de "numai vin acasa sa terminat ".In acel moment am avut cred cel mai mare soc din viata mea m am albit la fata, am inceput sa tremur inima imi iesea din piept.Am stat asa vreo 3 ore nu stiu cum nu am cazut de pe picioare si dupa acele ore a aparut el beat razand a doua zi mi a spus ca nu a facut o intenționat.Dar eu ma simteam cat de cat bine in ultimul timp aveam acele asa zise atacuri de panica doar cand bea acum am palpitatii zilnic de la acel soc si frica mea e si mai mare acum.Cum ar trebui sa actionez ????cred ca oricui sa ii plece iubitul la fotbal si sa ii trimita un asemenea mesaj ar suferi un soc.
2.am inceput sa am palpitatii zilnic stari de agitatie iau cate un aspacardin calciu una alta dar degeaba.Sapt trecuta am facut o colica renala ma simteam rau el a venit de la munca si a ieșit in oras..Problema e ca eu numai am voie sa ma îmbolnăvesc chiar si atunci nu stiu pleaca nu rasp la tel.Nu pot conta pe nimeni.Si asta ma sperie uneori si familia mea consumă alcol el la fel eu daca e sa cad jos nu ma poate ajuta nimeni.Oare asta e iubire???
P.S. de familia mea nu imi e frica nici 1%cand bea chiar deloc se cearta urla trantesc nu am nimic ma fac in toate felurile dar de el e maximă.
3.e situatia cu care ma voi confrunta zilele acestea.Parintii mei pleaca 10 zile din tara raman doar eu cu el acasa peste 5 zile este ziua lui sigur va bea dar totusi e ziua lui nu il pot opri.Eu in ultimii doi ani nu m am mai bucurat de paste craciun 8 martie zi de nastere nimic am stat mereu cu teama ca va bea si atat.Imi e teama cand bea e o teama imensa ca si atunci cand astepti rezultatul unei biopsii.De multe ori e atat de puternica inca as dori sa scap cumva sa se termine odata.Viata e frumoasa si chiar traiesc un stres zilnic.Ce as putea face in aceste zile e si ziua lui pleaca si parintii mei cum sa ma descurc???
Sunt constienta ca un medicament nu ma poate ajuta decat pe moment pana nu rezolv frica asta fata de el care e cauza principala.Am descoperit recent ca deja glanda mea este afectată analizele sunt foarte marite am hipotiroidism cronic si tiroidita autoimuna..Am plans imi spunea endo ca e boala supararilor..Nici numai stiu acum daca starile mele (palpitatii enorme si tremur)sunt de la glanda sau de la frică pt el..Va trebui sa merg sa imi dea eutirox.Si exact asa cum scria cineva mai sus eu sunt dispusa sa merg la psiholog dar cand vin acasa daca el nu se schimba ce pot face ??el nici nu vrea sa auda de asa ceva.Cer tuturor care ma pot ajuta cate un sfat in fiecare din cele 3 situatii descrise.Nu stiu ce m as fi facut fara voi.:((((((((((((((((((((
1
15-03-2018, ora 21:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu alege sa traiesti intr-o relatie care te imbolnaveste. Sanatatea ta, in special cea mentala, e mai presus de orice. Reorienteaza-te! Nu te tine nimeni legata de el daca el nu doreste sa se schimbe si nu face nici un efort in acest sens. Cu sau fara alcool, ceea ce are el pentru tine, nu este iubire.
Vrei sa ajungi sa mergi si la endocrinolog si la psihiatru la o varsta asa tanara?
Nu cred ca e bine ca alegi sa stai intr-o asemenea relatie.
1
16-03-2018, ora 10:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice problemă de sănătate se rezolvă eliminând cauzele, dar și factorii care o mențin. A sta într-o relație disfuncțională care să-ți provoace dar și să-ți mențină tulburarea e un act de inconștiență. Pune pe primul plan sănătatea ta și ai grijă să-ți fie bine. Persoana de lângă tine se poate schimba numai dacă își dorește, tu nu poți face nimic în acest sens. Poți rămâne în această relație numai dacă acceptă să meargă la un specialist și-și rezolvă problema cu alcoolul.
Atâta vreme cât te plângi și nu acționezi nu te ajută cu nimic.E lipsă de respect față de propria persoană. Îți ești datoare ție însăți să faci ceva încât viața ta să nu mai fie un calvar, ci să trăiești viața pe care o meriți.
Acționează acum, nu mâine sau poimâine! Viața e scurtă și câțiva ani trăiți chinuit înseamnă mult.
Ai încredere în tine și vei reuși!
Succes!
0
20-03-2018, ora 11:13
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau Daria pentru situatia prin care treci. Nu e ceva deloc placut, insa si felul in care reactionezi tu poate sa amplifice neplacerile. Mentionam anterior de stabilirea unor limite, care sunt foarte importante intr-un cuplu. Atat timp cat tu il lasi sa te injure, fara sa sa-i spui clar…dar calm…ca asa e ceva inacceptabil pentru tine, doar il incurajezi sa continue.

Terapia de cuplu se ocupa adesea cu stabilire unor astfel de limite, bazate pe intelegerea interactiunilor…..pe intelegerea motivelor ce stau la baza unor astfel de comportamente nedorite. Stiu ca o astfel de discutie nu e deloc usoara…dar tocmai de aceea poti apela la sprijinul psihoterapiei. Atat timp cat tu nu o sa incerci sa schimbi ceva in relatia dintre voi, punand astfel de limite, e putin probabil sa se schimbe ceva in bine. Probabil ca situatia o sa se deterioreze in scurta vreme.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
07-06-2018, ora 14:01
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Nu sunt capabila sa ma despart inca de el nu stiu ce sa fac eu mi as dori sa numai bea el nu ma intelege zice ca nu e alcolist.Dar cand bea isi schimba comportamentul foarte mult.A venit caldura imi e si groază când va pleca la strand pescuit.As dori sa il accept asa dar nu stiu cum sa fac sa scap de frica de el cand bea.de fiecare data cand aduc in discutie sa numai bea imi zice da ce eu sunt copil mic eu sunt pocait eu sunt betiv.si incepe cearta. Dar imi e o frica teribila cand bea toate acele stari palpitatii tremur greata stres sunt oribile.Sa numai spun cand nu imi rasp la tel sau pleaca cate 5 ore.Ce ss mai fac nu stiu.Cum as putea sa numai imi pese ca bea.???????oare numa daca scap de el ????atunci voi reuși sa scap si de panica?????
1
07-06-2018, ora 23:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De unde stiti ca or sa va treaca starile daca el nu o sa mai bea si ca nu v-ati imbolnavit de Anxietate care e o boala psihica?
Nu sunt rautacioasa cu dv. dar vad ca nu aveti grija de dv. si de sanatatea dv. mintala. O sedinta la psiholog costa de la 100 de lei in sus iar tratamentele psihiatrice au multe efecte secundare. Nu stiu de ce va convine sa va lasati imbolnavita de un barbat.
Eu as fugi cat mai departe de el. Platiti un psiholog care sa va sustina moral daca de asta simtiti ca aveti nevoie si nu puteti sa rupeti relatia de una singura.
0
08-06-2018, ora 08:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E important să aveți grijă de dumneavoastră, pentru că nu-l puteți schimba pe celălalt dacă nu-și dorește. Trăiți coșmarul acesta de ani de zile, cât mai puteți suporta? Faceți un exercițiu de imaginație: cum va fi relația dumneavoastră peste, 5-10 ani alături de o asemenea persoană. Dacă nu se tratează, cu timpul va crește doza de alcool și va face și mai rău.
0
11-06-2018, ora 14:42
Daria111
Nu este medic/terapeut
Daria111
Multumesc.Clara cred ca nu ai citit tot ce am scris eu am aceste stari doar cand el bea atat.cand el nu bea nu am nimic. Ieri am fost super ok cand a venit seara beat m au luat stările. Nici numai stiu ce simt pt el si ce sa ii mai fac.Doamna psiholog am incercat sa il schimb oferindui bani orice dar tot bea.
0
11-06-2018, ora 15:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu-l puteți schimba doar să doriți dumneavoastră, e nevoie să aibă el o motivație. Dumneavoastră cel mult puteți să-i explicați ce vă doriți de la o relație, și că în condițiile în care continuă să bea, nu mai puteți merge pe același drum. Cereți-i să aleagă între relația cu dumneavoastră și băutură. Dacă alege băutura, e cazul să vă vedeți de viața dumneavoastră. Dacă vă alege pe dumneavoastră, atunci să se lase de băutură, dacă nu poate singur, să ceară ajutor specializat. Important este să nu dați înapoi, să fiți tare pe poziție, astfel încât să-l determinați să se țină de cuvânt.
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: