Atac de panica?

26-08-2008
daniela_68
Nu este medic/terapeut
daniela_68
Am acceptat cu greu diagnosticul pus de medicul de garda atunci cand am fost adusa la urgenta:atac de panica! Nici nu auzisem de asa ceva si chiar nu credeam ca starea de rau care m-a cuprins deodata ar fi inceputul unei astfel de boli!
Am fost nevoita sa merg la psihiatru care mi-a recomandat tratament cu depakine chromo si linisan!IAm neglijat sfatul medicului de a nu citi prospectul si acum mi-e teama sa incep tratamentul datorita a ceea ce am citit acolo(indicatii si reactii adverse).
As vrea sa stiu daca a mai urmat cineva acest tratament!
Multa sanatate!
6 comentarii
0
27-08-2008, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Daca ti se pare ca diagnosticul e impotriva a ceva din tine (nu are importanta cat de corecta sau falsa e parerea asta) si daca ideea acestui tratament ti se pare periculoasa (iar, fara sa vorbim cat de "corecta" sau "gresita" e sperietura asta) atunci daca ai posibilitatea mergi la un psiholog psihoterapeut (bun) de la tine din oras.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
27-08-2008, ora 00:00
ilenuta
Nu este medic/terapeut
ilenuta
Atacurile de panica apar si din cauza suprasolicitarii psihice.Nu depinde prea mult de tine, daca ajungi chiar in faza ca nu le poti controla trebuie neaparat sa consulti un medic psihiatru care iti prescrie tratamentul corespunzator.Nu trebuie sa-ti fie frica.Orice boala are un tratament.Si atacul de panica este tot o afectiune medicala.Ai incredere si cu rabdare si credinta, cu rugaciune catre Dumnezeu si bineinteles cu tratament medicamentos vei scapa de asa ceva.Multi se sperie de aceasta frica enorma care apare in corp, este logic e ceva ciudat si se pare pt acea persoana foarte grav, dar exista leac, de aceea sunt facute si aceste medicamente.Citesc cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi(daca gasesti citeste-l, de la o biserica baptista) unde am gasit vorbindu-se de atacuri de panica.In momentul cand vine atacul sa inspiri adanc si sa expiri rastind "ISUS".
Pare dificil sa scapi asa usor dar incearca.Si eu am probleme de genul acesta si tot un medic ma trateaza cu "paxetin 20 mg".Nu te speria incepe cu incredere!Dumnezeu sa te ajute!
0
27-08-2008, ora 00:00
yin
Nu este medic/terapeut
yin
buna daniela_68, si eu stiu cum este un atac de panica.Bineinteles ca fiecare il face, il simte altfel. Nu iau aceleasi medicamente recomandate tie.Doctorul psihiatru trebuie sa aleaga pe cel mai potrivit, si cu cele mai putine efecte adverse.Daca nu vrei sa le iei pe acestea, ti le poate schimba cu altul cu mai putine efecte secundare. Dar cea mai buna idee este cea cu psihoterapia, pe care nu o face psihiatrul la camera de garda si nici la o consultatie de psihiatrie. In functie de cum te tratezi tu acum, depinde daca acel atac de panica se va mai mai repeta sau nu. Este posibil sa nu se mai repete.Mergi cu incredere la un psihoterapeut bun. Succes
0
27-08-2008, ora 00:00
yin
Nu este medic/terapeut
yin
Am uitat sa-ti spun ca psihoterapeutul nu iti da medicamente!
0
22-07-2009, ora 13:06
marco002400
Nu este medic/terapeut
marco002400
urmariti acesta emisiune ca d-na psiholog explica pe larg tot fenomenul in cazul tulburarii de anxietate si atacul de panica si explica si cateva lucruri care trebuies facute.
Am sa pun link-ul aici.

http://www.antena2.tv/arhiva/traieste-sanatos/17_07_2009/?eid=15data=17.07.2009sx=07-17-2009

multa sanatate
0
19-09-2009, ora 21:01
fabyo_valcea
Nu este medic/terapeut
fabyo_valcea
Buna Ziua,

Am si eu o intrebare la d-voastra daca nu deranjez

Am de 8 luni de zile ameteli permanente asociate cu o oboseala cronica, mi-am facut toate analizele ( neuro-ok, cardio-ok, endo- ok, oftalmo -ok..., restul ca, mg. toate in limite normale, am facut RMN cerebral... nimic ) am o stare foarte proasta pentru ca nu reusesc sa scap de ameteli si de atacuri de panica, anxietate, am mintea foarte tulbure si nu reusesc sa ma concentrez, marturisesc ca fumez de fumat, alcool f. putin, de dormit cam 7 ore pe noapte, nu iau nici un fel de tratament, am probleme doar cu o sinuzita mai veche dar nimic f. grav, credeti ca ar trebui sa consult un psihiatru sau un psiholog sau ce fel de specialist pentru ca nu mai stiu la ce doctorui sa ma mai duc sau ce analize sa mai fac ?

Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: