Atac de panica?

08-04-2013
Ancutza27
Nu este medic/terapeut
Ancutza27
Buna ziua,

De aproximativ 1 luna jumatate, trec prin ceva asemanator atacurilor de panica de fiecare data cand folosesc mijloace de transport in comun. Devin agitata (imi simt inima batand puternic), am o senzatie aproape sufocanta de voma (dar nu vomit niciodata), transpir, si resimt o senzatie puternica de panica, simt nevoia sa ies la aer, am ameteli. Sunt ingrozita de mersul cu autobuzul, nu mai pot concepe rational ideea, am evitat de cand au aparut primele reactii, dar e dificil, pentru ca serviciul e la cativa km de casa (stau langa oras).
Cel mai frica imi este de senzatia de voma si de ideea de a voma in public (mi s-a intamplat in adolescenta si a fost traumatizant).
Primele senzatii au aparut dupa o cura de vreo 3 zile cu Ketonal forte, cu care m-am tot tratat in ultimul an din cauza unor dureri dentare. Ma gandesc ca ar putea avea vreo legatura cu senzatia de voma pentru ca stiu ca sunt destul de puternice.
De fapt totul s-a declansat intr-o seara, acasa, cand am simtit puternic senzatie de voma iar de a doua zi dimineata, senzatia a revenit in autobuz si oricare alt spatiu inchis.
Nu am mai luat de atunci niciun fel de medicament, iar senzatiile au disparut in mare parte, ramanand doar cele din autobuz, de care imi este si cel mai frica.
Trec intradevar printr-o perioada stresanta dar nu mai stresanta decat altele.
Mentionez si ca am fost mereu o persoana anxioasa, cu tot felul de frici mai mult sau mai putin intemeiate.
Nu stiu daca am postat in categoria corecta sau daca ar fi trebui sa caut un raspuns la rubrica de gastroenterologie.
Multumesc oricum anticipat,
13 comentarii
0
08-04-2013, ora 17:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ancutza27

Toate simptomele, inclusiv cea de voma (pe care o resimtiti doar in autobuz) provin de la atacurile de panica.
Va sfatuiesc sa luati trimitere si sa mergeti imediat la un medic psihiatru la consultatie.

Am o cunostinta care nu a dorit sa trateze astfel de atacuri si s-a ajuns la pshihoza si la spitalizare, ceea ce nu este recomandabil.

Documentativa singura despre anxietate si atacurile de panica pe net si incercati sa va cunoasteti si sa va acceptati boala. Pentru ca sa o puteti trata cat mai bine si a duce o viata normala.

De asemenea, daca va puteti permite financiar, ar fi foarte bine sa faceti si niste sedinte de psihoterapie.
0
08-04-2013, ora 18:04
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Draga Ancuta,

Nu-ti alimenta starile rele, sanatatea ta psihica si mentala nu se deterioreaza pina la psihoza, dar nici nu trebuie sa continui asa.Nu zic sa nu-ti iei problema in seama desi sunt situatii in care chiar a ignora o stare este exact cu a renunta pt totdeauna la ea.Fricile de orice fel pot fi demontate prin psihoterapie sau prin lucrul cu tine, vei fi confruntata cu situatiile care iti provoaca astfel de stari, le intelegi cum functioneaza si le poti gestiona.
Frica de aglomeratie, de autobuz?psihologul te poate ajuta in mod categoric sa deslusesti adevarul din spatele acestor fobii, acestor ginduri false care actioneaza ca si cum ar fi reale.Daca n-ar exista autobuze, spatii inchise poate ti-ai crea o alta fobie si mai este posibil ca si din plan fizic sa ti se alimenteze aceasta stare.Ideea de baza este confrunta-te cu orice frica, n-o pastra in minte, n-o sedimenta asa-i dai dimensiunea de real, puternic, activ.
0
08-04-2013, ora 18:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ k.v.

Sunt tare curioasa daca ai avut vreodata anxietate sau atac de panica sa stii despre ce se vorbeste aici.
0
08-04-2013, ora 18:23
Ancutza27
Nu este medic/terapeut
Ancutza27
Multumesc pentru raspunsuri, sunt amandoua foarte pertinente.

Intradevar, dintotdeauna am avut obiceiul de a-mi alimenta fricile dar pana acum niciuna nu s-a manifestat si fizic. Am scris pentru ca nu stiu de unde sa incep, nu stiu daca de un psihiatru am nevoie sau de un gastroenterolog, de fapt...
0
08-04-2013, ora 18:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Draga, Clara degeaba vorbesti din prisma pacientului consacrat daca tot ce-ai priceput este sa fii pe post de a speria pe toata lumea c-o sa ajunga la psihoze, deci induci anumite ginduri si creezi spatii nepotrivite.
Este evident ca doar aruncind o privire prin multimea de topicuri se vede ca cei care s-au orientat doar spre medicatie nu au ajuns la stari mai bune ca cele initiale, nu mai insist pe tema asta.
Tu nu te poti detasa de problema ta si nu poti fi impartiala pt ca asa este situatia data, dar nu te mai arunca cu, , nu este buna biorezonanta, mie nu mi-a facut bine, , psihoterapia nu-mi face bine, , , , hipnoza nu este indicata, , lasa pe cei in cauza sa cunoasca toate variantele si sa decida ei, desi putini se implica si extrem de putin inteleg din ce parte bate vintul.
Clara, imi dai voie sa postez?astept confirmarea, dar sa fie scurta si si mai ales hai sa dialogam cu altii ca noi ne, , cunoastem, , si ne stim intentiile.
0
08-04-2013, ora 19:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ancutza27

Da Cauta topicul "Anxietate incurabila" pe Forum Romedic si gasesti acolo zeci de cazuri care au avut anxietate. Cum a fost abordata acea anxietate. Ce mijloace au mers si ce nu.
0
08-04-2013, ora 19:46
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Ancuta, daca as fi in locul tau as face investigatii la gastroenterolog, urmat de vizita la psiholog, daca te orientezi direct catre psihiatrie ai mari sanse sa ajungi clienta pe viata, dar e alegerea ta, iar daca vrei pareri reale culege si din afara forumului, nu-ti intensifica fricile cu citirea topicurilor unde cei cronici cred ca toata lumea trebuie sa fie asa.
Insuseste-ti lucrurile care pot sa te ajute in deslusirea acestor stari.
0
08-04-2013, ora 20:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ k.v.

Daca ar fi avut probleme digestive, nu i-ar fi aparut doar in autobuz.

Iti spun sincer ca am stat cu o fata in camera la spital cu simptomele Ancutei, care atat de mult si le-a neglijat si nu a mers nicaieri, pina cand nu a mai putut sa faca fata nici serviciului, si-a pierdut serviciul, a intrat si in spital, iar momentan decat sa se suie in vreun autobuz, merge 10 km pe jos de unde locuieste ea pina in centru.
De ce ?
Pentru ca neavand bani ca sa isi faca asigurare, nu poate sa isi ia nici medicatia (boala s-a transformat in schizofrenie) si e vai de ea.
0
08-04-2013, ora 20:41
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Sper ca autoarea topicului sa fie pe drumul cel drum.Bag de seama ca este in crestere intensitatea cu care se urca fricile, acum Anxietatea nu mai este doar incurabila ci da direct in Schizofrenie?

Pacat de fata aia care n-a avut bani si n-a indrumat-o nimeni catre un ajutor gratuit dar spre unul sanatos
Eu am auzit ca de la prea multe vorbe dulci poti sa faci diabet :)))
0
08-04-2013, ora 20:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ k.v.

Ca sa nu zici ca te pacalesc eu pe tine, tocmai i-am dat telefon aceste fete.
Nu are in continuare asigurare medicala.
Tatal ei este la pensie pe caz de boala si nu isi permite sa dea dintr-o data din pensie 400 de lei sa i-o faca.
Merge la un medic care o primeste fara asigurare si medicamentele i le da un farmacist care vine la biserica si da oamenilor sarmani medicamente gratuite.
Ia 15 mg Olanzapina (Zyprexa) in conditiile in care doza normala de prevenire a episodului psihotic e de 10 mg.
Pai nu mai bine se duce Ancuta si isi trateaza din start anxietatea ca sa nu se ajunga aici, Doamne fereste !

P.S.: Iti mentionez ca frica ei de autobuze este atat de mare incat vrea sa vina de la doamna Ghica pina la Obregia pe jos.
0
08-04-2013, ora 20:57
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Imi place numele Ancunta si as dori sa fie in spatele lui o fata vesela cu mult drag de viata, sa nu traiasca sub povara anxietatii.

Pacat, tare trist ca acolo unde exista saracie se cuibaresc necazurile, se imbolnaveste sufletul, se altereaza mintea, informatia este superficiala sau precara, dar un lucru nu-l pricep:Zyprexa o face pe fata curajoasa?nu este nevoie de un raspuns.Sper sa se deschida o usa in viata ei, nu-mi place suferinta de nici-un fel.
0
08-04-2013, ora 21:02
Ancutza27
Nu este medic/terapeut
Ancutza27
O-o
Stomacul meu s-a iritat de la Ketonal, nu am avut prea multa grija de sanatatea mea (in parte si pentru ca nu prea am avut probleme) si am preferat sa iau cate un calmant decat sa tratez. Stomacul meu s-a revoltat dupa o perioada de tratament haotic iar eu, ca o fricoasa ce ma stiu, am asociat totul cu senzatia din autobuz, unde s-a nimerit sa ma gasesc atunci cand mi-a fost rau.
sunt de parere ca toti avem fricile noastre iar cand acestea intalnesc si o personalitate anxioaza, apar fobii de genul asta, pe care o sa le rezolv mergand cu autobuzul. Nu de alta, dar dupa comentariile de mai sus, trebuie sa imi demonstrez ca cel mai mare control asupra mintii mele il am eu si ca nu am nimic grav.
multumesc inca o data pentru raspunsurile frumoase. o sa incerc sa imi infrunt frica maine, cu prima ocazie.
0
08-04-2013, ora 21:06
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Asa te vreau! sa revii sa povestesti, iti transmit un gind de sustinere pt perioada cind esti in autobuz.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  •