atac de panica, anxietate sau ce?

23-10-2016
Elena2222
Nu este medic/terapeut
Elena2222
Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Voi incerca sa fiu succinta in ceea ce mi se intampla. De 4 luni simt furnicaturi in frunte care in ultimele 2 saptamani s-au transformat in presiune. Tot de 4 luni am fost diagnosticata cu rinita si mi s-a spus ca furnicaturile pot fi din aceasta cauza.
In urma cu 2 ani am suferit 2 atacuri de panica din cauza unei intoxicatii cu cola si 3 in 1. De atunci 1 an am fost ok, nu am avut ganduri negative, atacuri de panica, nu am mai avut nimic dar in ultimul an am avut unele ganduri mai ciudate, spre exemplu in spati inchise caut sa stau langa iesire mereu, la facultate cand merg ma gandesc de inainte la un plan de scapare, in caz ca imi va fi rau, ce pot sa spun iar la examene simt ca imi amorteste o parte din corp de obicei,

Acum 2 saptamani insa, intr-o seara in care eram racita si m-am tratat cu humex, imediat dupa ce am luat o pastila, am facut un puseu de tensiune de 14 cu 10. Eu in mod normal am tensiunea 10, 11, 12 cu 7, 8. De asemenea tremuram si nu puteam sa respir bine, amorteli si nu ma puteam tine pe picioare.in cap o presiune aproape insuportabila, A doua zi o alta criza, am ajuns la urgente la neurologie unde mi-au facut o perfuzie cu vitamine si m-au diagnosticat cu sindrom vertiginos (desi de obicei nu ametesc). M-au trimis acasa desi ma simteam la fel de rau. In ziua urmatoare o alta criza dupa care pana azi nu am mai avut nimic. Am luat calciu si magneziu timp de 2 saptamani.
Am fost la neurolog, la ORL, la cardiolog, la oftalmologie, am facut analize de sange, rmn cerebral, ecografie abdominala si toate au iesit bine.

Azi la ultima criza, la fel deodata am inceput sa am pusul 105, tensiunea 14 cu 9, o senzatie de banda stransa in jurul fetei si a capului, nu puteam sa respir mai deloc, tremuraturi si gandul ca nu voi prinde ziua de maine, ca am o boala grava etc. Dupa vreo ora m-am calmat insa tot mai simt o durere usoara difuza de cap si nu pot respira foarte bine.

ce credeti ca as putea avea? Nu stiu unde as mai putea merge, la ce doctor?
3 comentarii
0
23-10-2016, ora 21:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca problemele continua 14 zile mergeti la un psiholog si daca nu se termina cu psihoterapie, incercati la psihiatru. Pot fi atacuri de panica. Intai se va evalueze medicul de familie si cereti totodata de la el trimitere la psihiatru.
0
25-10-2016, ora 17:57
Elena2222
Nu este medic/terapeut
Elena2222
Din pacate medicul de familie spune ca e spasmofilie, sa iau calciu si magneziu si cam atat.
0
25-10-2016, ora 19:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati luat 2 saptamani. Nu v-a trecut.
Pot fi anxietate cu atacuri de panica.
Mergeti la psiholog si psihiatru daca mai e nevoie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul