atacuri de panica

18-06-2016
Zabidela
Nu este medic/terapeut
Zabidela
Buna ziua!

Am atacuri de panica de aproape 5 ani, am fost la tot felul de doctori, am urmat mai multe tratamente psihiatrice, dar problema exista inca. Am avut si perioade bune, dar prea putine. De aproximativ 3 luni sunt urmez un tratament nou, cu xanax (0.75 de 3 ori pe zi), coaxil (3 pe zi), triapridal (un sfert de 3 ori pe zi) si trittico (o treime seara). Am dureri in piept, mama stanga amortita, palpitatii, nod in gat, nu pot sa stau singura.e îngrozitor. Viața mea e un cosmar, in special seara si dimineata. Nu mai pot conduce nici masina, si multe altele. Am facut investigații cardiologice si pentru tiroida...desigur sunt perfecte.iar eu am impresia tot timpul, când mi-e rau, ca fac un infarct. Nu reusesc sa îmi controlez aceste simptome. Am urmat si psihoterapie.nimic.
Nu stiu ce sa mai fac.toți medicii îmi spun ca aceasta problema se rezolva, dar când? Cum?
8 comentarii
0
18-06-2016, ora 10:56
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Schimbati psihologul si eventual si abordarea psihoterapeutica. Va sugerez pe langa psihoterapie sa urmati si cateva sedinte de hipnoterapie (cu acelasi psiholog)
0
18-06-2016, ora 11:01
Psiholog Amza Jucan
Identitate neconfirmată
Psiholog Amza Jucan
Si foarte important in "tratarea" atacurilor de panica e sa puneti in practica tot ce discutati cu terapeutul; nu e suficient doar sa discutati in cadrul sedintei, iar cand vi se declanseaza atacul de panica sa asteptati sa treaca...
La fel de importanta este abordarea anxietatii de anticipare prin mijloace cognitive, comportamentale si expunere in imaginar
0
18-06-2016, ora 14:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca dupa 4-6 saptamani constatati ca nu merge medicatia, se schimba medicatia pina va gasiti antidepresivul potrivit. 0, 75 xanax de 3 ori pe zi e mult. Xanax nu aveti voie mai mult de 3 luni ca dati in dependenta. De obicei se da 0, 25 mg xanax de 3 ori pe zi. Nu 0, 75. Dupa 3 luni se renunta complet la el.
Parerea mea e sa schimbati si psihiatrul.
0
18-06-2016, ora 14:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Unii au schimbat 10 antidepresive pina l-au gasit pe cel potrivit. Dar l-au gasit. Asta e procedura. Sa schimbati pina gasiti unul cu care sa va simtiti bine.
0
19-06-2016, ora 09:29
Zabidela
Nu este medic/terapeut
Zabidela
Doza initiala de xanax a fost muuuult mai mica, un sfert de 0, 25.dar treptat am ajuns la 0, 75 de 3 ori pe zi, întrucât nu îmi era bine deloc. E posibil sa nu fie buna pentru mine aceasta schema.am sa mai vorbesc cu doctorul meu. Oricum eu tot timpul, când ma apuca atacul de panica, am impresia ca e o cauza organică (infarct, metastaze-de multe ori ma trezesc cu dureri groaznice de coloana, zona toracala, care radiaza si in stern.si de aici începe circul...palpitatii, puls foarte mare 133 etc).


Multumesc pentru răspunsuri!
0
19-06-2016, ora 14:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pt problemele de coloana mergeti la Reumatolog. Nu sunt specifice afectiunilor psihice. Faceti radiografii. Vazuta cauza.
0
20-06-2016, ora 22:36
Ioana-
Nu este medic/terapeut
Ioana-
Draga Zabidela,
Exista SCAPARE! Eu sunt dovada vie. M-au chinuit ingrozitor de tare atacurile de panica vreo 4 ani. Simptomele pe care le descrii le cunosc foarte bine, cele care te duc la limita rabdarii si la usa psihiatrilor. Eu, cu ajutorul Lui Dumnezeu, am gasit scaparea la un psiho-terapeut ortodox. Care a reusit sa ajunga la radacina, cauza atacurilor si care mi-a explicat ca orice "cutremur" de panica are o explicatie. Sufletul mi-era cel bolnav. M-a invatat ca, pentru a ma vindeca, e nevoie de rugaciune, intoarcere de la pacat si credinta. Multa! Eu ajunsesem sa fac atacuri de panica urate, cu toate antidepresivele si anxioliticele. Iar acum am o viata normala. SE POATE!
Sa nu ne punem nadejdea doar in ajutorul omenesc, ci in cel care vine de la Cel care ne-a creat.
Doamna psiho-terapeut de care iti zic este foarte credincioasa si daruita de Dumnezeu cu harisma inainte-vederii, pe care o au si unii preoti. Cunoaste sufletul omului, inainte ca el sa isi spuna povestea vietii. La un asemenea om, te duci o data si BINE, nu e nevoie de sute de sedinte de terapie. Se numeste Lelia Marcu, o poti gasi si pe FB, sau daca vrei, iti dau nr de tel.
Cu toata empatia si dragostea am scris,
Gabriela
1
27-06-2016, ora 21:51
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Asa cum si altii au reusit sa-si vindece atacurile de panica, veti reusi si dvs. Dar pentru asta, trebuie sa aveti o relatie bazata pe incredere cu psihiatrul si psihologul dvs. Daca urmati coresc tratamantul si programul de psihoterapie, nu aveti cum sa nu va bucurati de rezultate. Exista pacienti care incearca un tratament si il abandoneaza prematur si tot asa. La fel si cu psihoterapia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: