Atacuri de panica/Anxietate dupa sevraj alcoolic

24-11-2016
Jderu
Nu este medic/terapeut
Jderu
Acuma 3 luni de zile, dupa o perioada de "petreceri", am avut un atac de panica la volan insa la momentul respectiv nu am stiut ce se intampla cu mine. Am mers de urgenta la spital, EKG si analize perfecte. Fel de fel de stari de anxietate in urmatoarele zile, inima imi exploda inima in piept. Intr-un final am ajuns la psihiatru si mi-a spus ca sunt in sevraj alcoolic. Mi s-a dat ca si tratament anxiar, lyxit si triapridal.Dupa 4 saptamani de tratament am inceput sa reduc treptat dozele si am fost nevoit sa plec din tara. Am facut un atac de panica destul de rau si am mers la doctor. Mi-a dat diazepam in loc de anxiar si mi s-a spus sa reduc treptat celelalte pastile. Cu greu am trecut peste sevrajul de la lyxit, fiind nevoiti sa imi mareasca doza de diazepam ca sa compenseze pentru efectele secundare intensificate.
In momentul de fata am reusit sa ajung la doar 5mg de diazepam pe zi. Dureri extraordinare in piept, un fel de anxietate si nu imi dau seama sigur daca depresie sau pur si simplu sunt demoralizat. Cum ar trebui sa raresc dozele mai departe fiindca am inteles ca este foarte greu sa renunti de tot la diazepam si nu am decat pastile de 5mg si sunt curios daca senzatiile pe care le am sunt din cauza alcoolului, (fiindca pana in momentul primului atac de panica nu am mai avut senzatii de genul viata asta), din cauza pastilelor sau este o problema psihica ? Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
7 comentarii
1
24-11-2016, ora 16:49
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bunâ ziua, cred ca ar fi cazul sa cereti o a doua opinie medicala de la un alt psihiatru. Sunt niste lucruri neclare si niste simptome care nu se prea potrivesc in povestea dumneavoastra.
Diazepamul nu este in nici un caz un tratament pentru anxietate. S-ar putea ca episodul cu alcoolul sa fi scos la suprafata o problema mai profunda/veche.
Puteti de asemenea sa mergeti la un psiholog cu experienta pentru evaluare si eventual consiliere psihologica.
Cred ca ati inteles ca nu trebuie sa mai consumati alcool, mai ales in combinatie cu medicatia pe care o luati
0
24-11-2016, ora 17:15
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Indicaţii terapeutice Diazepam:

"stări de anxietate acută şi cronică în nevroze sau asociate unor afecţiuni somatice;
sindrom de abstinenţă la alcoolici, inclusiv pentru profilaxie şi tratament în delirium tremens;
stări spastice şi de tensiune ale musculaturii striate."

Cand si daca va simtiti in stare, cred ca puteti lua Diazepamul sporadic, doar din cand in cand, cand va simtiti mai anxios. Pana la momentul cand n-o sa mai aveti nevoie deloc de el.

Sunteti, cu siguranta, demoralizat; o stare de tristete, demoralizare, deprimare insoteste aproape intotdeauna tulburarile de anxietate prelungita, e normal, anormal ar fi sa nu fie astfel.
0
24-11-2016, ora 19:08
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
CatincaR, aveti si un tratament pentru dependenta de diazepam?
0
24-11-2016, ora 19:28
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Dependenta de Diazepam 5mg pe zi?? O fi la unii, ce sa spun, dar nu e in niciun caz regula, de fapt si scrie in prospect ca POATE DA DEPENDENTA, dar ma astept ca la doze mari, nu la o doza atat de mica si unica pe zi. Ziceam de a se trece la a fi luat doar sporadic, in zilele cand se simte nevoia. Nu vi se pare ca ar merge? :)
0
24-11-2016, ora 19:29
Jderu
Nu este medic/terapeut
Jderu
Mi-a fost dat Diazepam ca substitut pentru Lorazepam pentru ca am facut atac de panica si anxietate cand sa micsorez dozele, presupunand ca sunt simptome de sevraj la pastile. De asta nu stiu nici eu ce sa mai cred, daca medicatia e de vina.
Medicii de aici (Scotia) sunt foarte scurti si la obiecti si nu prea isi dau interesul, deci foarte mici sanse sa ajung la un psiholog/ psihiatru. In mare parte ei trateaza orice boala cu paracetamol.
Saptamana urmatoare ma intorc in tara si primul lucru pe care am sa-l fac este sa vizitez un alt doctor.
Alcool nu am mai consumat, 3 luni de zile, nici nu ma gandesc sa ma mai incerc asta, am uitat sa mentionez ca am doar 22 de ani. In schimb simt ca deja iau de foarte mult timp diazepam si chiar imi este foarte greu sa raresc dozele.
0
25-11-2016, ora 16:02
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
E ca si cum, pentru a va trata dependenta de bere (lorazepam) vi s-a dat tuica (diazepam)...
Revin la recomandarea de a cere o a doua parere atunci cand veniti in tara. Si a face o evaluare psihologica.
0
29-11-2016, ora 13:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie facut tratament cu antidepresiv pentru tratarea anxietatii, nu cu diazepam care da dependenta. Suferiti de anxietate, nu de sevraj. Mergeti la alt medic sa va dea tratament corect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: