Atacuri de panica - Frica de caldura

16-05-2007
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Ma numesc Cezarina si am 34 de ani. Anul trecut, in luna iulie, am suferit un atac de panica si de atunci a inceput cosmarul. Am facut psihoterapie 7 luni dupa care, simtindu-ma bine si angajandu-ma intre timp, am renuntat la ele. Desi am raspuns la cateva astfel de subiecte si am incurajat persoanele care sufera de aceasta boala, acum am nevoie de ajutorul vostru deoarece iar au aparut. Stiu ca trebuie sa respir adanc, ca trebuie sa incerc sa ma linistesc singura prin autosugestie sau meditatie si cu toate astea am nevoie si de alte sfaturi. Numai ce-i ce au trecut sau trec prin astfel de episoade pot sa ma inteleaga. Cred ca stare de panica e provocata de caldura excesiva si de vara caniculara care se enunta. Frica de caldura poate fi o fobie? Daca da, poate cineva sa ma ajute sa trec si peste aceasta fobie? Va multumesc.
7 comentarii
0
16-05-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Poate că ar fi bine să încercaţi şi un tratament homeopatic. Până atunci, dacă mai apare, respiraţi adânc ŞI RAR. A respira adânc şi des poate duce la ceva ce doctorii numesc alcaloză respiratorie şi se poate agrava panica.
0
18-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Si daca ati obtinut rezultate bune cu psihoterapia, acum ca au reaparut unele simptome de ce nu va ganditi sa va dati o a doua sansa, mergand un numar mult mai scurt de sedinte la un alt psihoterapeut ? (daca ati fi avut intentia de a mai merge la acelasi psihoterapeut, probabil deja ati fi facut-o...)
Acum deja stiti anumite lucruri, ati obtinut deja anumite succese, deci n-ar mai fi nevie de atata efort ca prima data... si poate de la alt terapeut invatati si altceva...

Succes,
Andrei
0
22-05-2007, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Va multumesc pentru sfaturi. Eu as merge tot la psihologul meu pentru ca am foarte mare incredere in el, si am avut rezultate remarcabile in urma terapiei pe care am urmat-o. Acum ma simt mai bine deoarece merg in continuare pe autosugestie si meditatie. Intentionez sa reincep sedintele de psihoterapie la inceputul lunii iunie. Va voi tine la curent cu evolutia mea si va multumesc pentru sfaturi.
0
12-01-2008, ora 00:00
domenicana
Nu este medic/terapeut
domenicana
buna cezarina credema ca si eu sufar cind es in soare intu in panica ametesc durerii enorme de cap si altele.eu sufar de tiroida basedow .cine ne poate ajuta de cit noi iti ia bani si te si omoara de pastile care te face sa intri in panici de ale adevarate.mie o singura doctorita buna de interne mia gasit un calmant potrivit pentru aceasta panica.
0
20-06-2015, ora 13:34
cristi1910
Nu este medic/terapeut
cristi1910
Buna Cezarina. Imi poti recomanda si mie psiho-terapeutulcare te-a ajutat pe tine? Multumesc anticipat!
0
24-07-2021, ora 05:14
Dumitru ruandra
Nu este medic/terapeut
Dumitru ruandra
Și eu sufăr de atacuri de panica îmi este frica de căldură mai ales când sunt 40 grade, îmi este frica ca mi se face rău cu toate ca nu mi s, a făcut niciodata
0
19-10-2021, ora 10:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Astfel de frici Ruxandra, ca cea legata de caldura, se bazeaza pe anumite credinte nefunctionale ce pot fi schimbate. De exemplu s-ar putea baza pe gandul ca : Daca e atat de cald o sa ma inrosesc la fata si cei din jur ma vor judeca, vor spune ca sunt o ciudata……sau: Daca e cald o sa ametesc si o sa cad iar lumea o sa spuna ca sunt slaba…sau chiar beata / drogata.
Psihoterapia te poate ajuta sa depasesti astfel de ganduri nefolositoare.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •