Atacuri de panică și atitudinea familiei

10-07-2018
AdrianKM
Nu este medic/terapeut
AdrianKM
Salut. Mă numesc Adrian am 37 de ani și sunt bolnav de schizofrenie paranoidă de la 21 de ani când eram anul 3 la facultate. Am atacuri de panică cu frecvențe diferite de la zilnic la o dată pe săptămână. Îmi e frică de ceva nedefinit de un act de violența iminent, de ceva jenant pentru mine ce urmează să se întâmple, că o să mă latre un câine pe stradă etc.Ma distruge ca moral și mă ține în depresie. Acum 3 ani atacurile de panică veneau zilnic și țineau 3-4 ore. Am clacat și am am luat intenționat o supradoză. Am 20 de internări până azi inclusiv în 3 tari străine cu același diagnostic. Desigur mai e o problemă : epuizarea. Zac în pat cu zilele cu săptămânile. Doar cei care au luat tratament psihiatric știu despre ce epuizare vorbesc. Am devenit în 16 ani din student bursier in personajul lui Creangă care spune " moi sunt posmagii? " că sa fie ușor de înțeles. Dar aici voiam să ajung e epuizare și nu lene. Familia mea nu înțelege și asta mă afectează major. Îmi petrec zilele având dialoguri închipuite cu prieteni încercând să ii conving că sunt bolnav și nu comoditatea mă făcut să am o pensie de 10 milioane și să trăiesc cu părinții la 40 de ani. E cazul meu, nu al prietenilor mei. Deși mama știe că sunt bolnav doar ea mi-a internat (de 20 de ori ) zice că am avut așa o disfuncție o depresie și îmi zice aproape zilnic leneșule și alintatule. Eu vorbesc singur din cauza asta. Fratele zice că sunt o putoare, penal, împuțit și că "merit tot ce mi s-au întâmplat". Și că sa inchei ce sa fac sa nu mă mai afecteze atât atitudinea lor greșită. Mă macină. Voi ce mă sfătuiți ?
6 comentarii
0
10-07-2018, ora 07:41
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna dimineața
Va felicit pentru curajul de a ne împărtăși trăirile dv.
Pentru inc put as vrea sa ne spuneți ce medicație luați?
0
10-07-2018, ora 11:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Pe lângă medicație eu vă recomand și terapia de familie, care v-ar ajuta atât pe dumneavoastră cât și pe membrii familiei, pentru că e important și contextul în care trăiți, modul de relaționare, atitudinea și susținerea familiei.
0
10-07-2018, ora 12:20
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Recomand psihoterapie de familie sau sa discute cu psihiatrul care va trateaza. Este important ca familia sa conștientizeze afecțiunea de care suferiți și sa beneficiați de suportul lor.
Multa sănătate!
0
10-07-2018, ora 14:53
AdrianKM
Nu este medic/terapeut
AdrianKM
Fac Trevicta la 3 luni de 525 și dulsevi seara.
0
24-01-2019, ora 17:29
Speranta38
Nu este medic/terapeut
Speranta38
AdrianKM sa ma adaugi pe whatapp la 0761422040 ( Monica) sa iti dau multe sfaturi
0
24-01-2019, ora 17:31
Speranta38
Nu este medic/terapeut
Speranta38
Ar fi bine terapie la psiholog / psihiatru ( este una decontata prin medic fam.o data pe luna)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Meta-analiză: Medicamentele antidepresive sunt mai eficiente decât tratamentele placebo
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •