atacuri de panica si tratamentul medicamentos

05-02-2009
iris82
Nu este medic/terapeut
iris82
buna
azi am citit un articol ce l-am primit pe mail de la revista TOP SANATATE- "ce trebuie sa stim despre atacurile de panica " care a picat la fix deoarece ma tot confruntam cu anumite simptome si nu stiam cauza dar ma regasesc in totalitate in acest articol.cred ca cauza mea principala este plecarea de acasa, de langa parinti care imi sunt nespus de dragi, intr-o tara straina.desi sunt cu sotul meu ma gandesc fffff mult la parinti.
intrebarea mea este: pt aceste atacuri de panica este necesar un tratament medicamentos?pt ca nu prea sunt de acord cu medicamentele psihice(imi cer scuze dar nu stiu cum sa le numesc) dar nici nu as vrea sa ajung la altele mai garave.cat de tare se pot agrava aceste atacuri ?din cate mi-am dat seama le pot controla printr-o respiratie adanca si autosugestie ca nu se poate intampla nimic rau.

va multumesc pt raspuns
sanatate multa
8 comentarii
0
16-02-2009, ora 16:10
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Haide-ti sa va spun si eu povestea mea cu anxietatea.Am 50 de ani si am avut primul atac de panica la varsta de 24 de ani, am urmat toate investigatiile posibile la acea vreme la care am fost mirat de faptul ca eram sanatos tun;bineinteles medicul de circa sanitara de pe acea vreme a intuit ca este o tulburare nevrotica si mi-a prescris ceva medicamente la limita cunostintelor sale dar nu m-au ajutat, pana la urma am fost trimis la un psihiatru va pot spune ca am urmat un tratament cu niste injectii care se numeau Hematodin si tablete meclofenoxat, Dupa o luna de tratament mi-am revenit total pot spune ca acele medicamente nu dadeau dependenta. Acest lucru sa intamplat in Localiatatea Medgidia jud Constanta. Dupa aproape 10 ani tinand cont de meseria mea de artist instrumentist pierzand nopti si mai cu bere mai cu vin am facut recadere va pot spune ca acest extraordinar medic psihiatru care si acum este tot acolo in Medgiadia din cate mai stiu eu din nou ma tratat cu Ludiomil si nu mai retin al doilea medicament dar din nou m-am refcut total intre timp am avut mai multe probleme familiale grave care m-au afectat Am considerat ca trebuie sa ma mut din localitate si m-am mutat in Covasna m-am recasatorit aici mi-am refacut viata ma inteleg bine cu actuala sotie am si un baietel de 10 ani, dar nu la mult timp dupa impactul familial vechi am facut o recidiva nevroza anxioasa si de aprox.10 ani am mers la diferiti medici am luat si xanax si helex, rivotril, tranxene, anafranil, dar nu mai simt ca sunt total refacut nu mai pun alcool in gura de vreo 12 ani acum am gasit un medic care mi-a recomandat Arketis 20 una seara si Rivotril 1mg inainte de culcare sunt doar la inceput a 4 a zi de tratament cred ca simt un pic de ameliorare dar sunt cam somnoros probabil pana se invata corpul cu doza vreau sa va spun ca am primit tratament numai seara deoarece ziua nu am nimic de obociei ori seara incepe criza ori in timpul somnului pe la ora 3:20 dar exact la ora respectiva in fiecare seara acum de cand am inceput tratamentul vad ca sa stopat.Asi dori sa-mi spuneti mai multe despre acest Arketis cineva care il cunoaste mai bine ca de pe prospect prea multe nu afli despre el asa ca vo rog frumos cine la folosit sa-mi scrie pe acest forum despre felul in care actioneaza acest medicament si cat de eficient este sau daca cred ca seroxatul adica varianta straina este mai eficienta. Va multumesc !
1
15-04-2009, ora 09:39
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Iris,

Muta-ti gandul de la "cat de tare se pot agrava" aceste stari, la "cat de repede pot scapa de ele".
Cateva aspecte din conditiile tale actuale de viata favorizeaza aparitia unor tensiuni interioare ce pot lua diverse forme: stari de anxietate, tristete profunda, inadecvare, melancolie, frustrare, iritabilitate etc. Prin urmare, ca sa scapi de starile tale neplacute, concentreaza-te pe acele aspecte problematice: dorul de casa si parinti, dificultatile de adaptare la noul mediu de viata, relatia cu sotul si alte persoane din jurul tau.
Ia-le pe rand si cauta cat mai multe solutii de rezolvare, pentru fiecare in parte. De pilda, iti este dor de parinti - ce ai putea face concret pentru a-ti alina dorul? Ce modalitati de comunicare folostiti (mail, telefon), cat de frecvent ati stabilit sa va vedeti (poate mai des la inceput, pana reusesti sa-ti activezi resursele necesare)?
Adesea, dorul neconsolat apare din durerea lucrurilor ramase nerezolvate. Gandeste-te daca este ceva ce ai dori sa le spui parintilor tai si diverse motive nu ai facut-o pana in prezent. Distanta dintre voi te determina sa percepi altfel timpul petrecut impreuna, asa ca asigura-te cu nu-l irositi cu reprosuri vechi si nici cu regrete amare, ci dimpotriva, din fiecare contact pe care il ai cu ei, ia-ti dozele de afectiune, suport, incredere de care ai nevoie pentru a face fata cu brio vietii pe care ti-ai ales-o.

Ai incredere in tine! Succes!

Psih.clinician,
Simina Munteanu
0
28-12-2017, ora 18:06
Luizaand
Nu este medic/terapeut
Luizaand
Am si eu o intrebare am anxietate si am facut si atac de panica vroiam sa stiu daca scurtarea respiratie poate fi de la asta ca am facut toate analizele si nu am nimik
0
28-12-2017, ora 18:33
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Da luiza.
0
28-12-2017, ora 19:37
Luizaand
Nu este medic/terapeut
Luizaand
Adik poate fi din cauza asta? Pai si pana nu trece nu pot sa respir bine ?
0
28-12-2017, ora 19:49
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Luiza

Lipsa de aer este probabil cea mai intalnita manifestare a unui atac de panica. Din cauza ca te sperii incerci sa respiri mai repede, cu toate ca nivelul de oxigen inspirat este normal.

Cand mai patesti incearca sa iti numeri respiratiile de la 100 inapoi. Tot timpul expiratia sa fie putin mai lunga decat inspiratia. De cele mai multe ori functioneaza si revii la un ritm normal.
0
28-12-2017, ora 20:59
Luizaand
Nu este medic/terapeut
Luizaand
Iti multumesc frumos zaress tu ai trecut prin asa ceva?
0
28-12-2017, ora 21:41
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
De multe ori. Cu timpul, cu exercitii de respiratie inveti sa le controlezi si sa le previi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: