atacuri de panica - tratament de 7 ani

27-11-2007
adellina
Nu este medic/terapeut
adellina
Urmez de 7 ani tratamentul cu seroxat si rivotril. Am intrerupt odata tratamentul cam 2 luni si nu a fost bine. Medicul care ma trateaza nu crede ca e prea mult, iar eu ma simt bine si nu vreau sa-l intrerup curand.Am incercat prea multe variante care n-au fost de niciun folos.Ma multumesc cu faptul ca macar asa aunt bine. (Oana, 46 ani, Buc.)
28 comentarii
0
28-11-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Buna Oana, sint Ramona si de 7 ani ma chinui cu atacuri de panica si agorafobie, asi vrea sa te intreb daca ai urmat si psihoterapie?
Am incercat si eu tot felul de tratamente care au dat rezultate pe perioade scurte, acum nu mai iau decit lexotanil dar starile de panica au mai disparut da inca agorafobia ma tine in casa.
0
28-11-2007, ora 00:00
adellina
Nu este medic/terapeut
adellina
Buna Ramona! Am facut si psihoterapie, dar inainte de a urma tratamentul medicamentos. Mi-a fost de folos la vremea respectiva fiindca am inteles ce se intampla cu mine, deoarece eu credeam ca e mult mai grav(...)Dupa cele 13-14 sedinte de psihoterapie am intrat in concediu si apoi n-am mai avut curajul sa mai ies din casa singura. Dupa o perioada, cu greu m-am hotarat sa merg la psihiatru si am inceput tratamentul.Consider ca e mult mai util sa le urmezi pe amandoua in paralel.Ai grija ca Lexotanul da dependenta, nu se ia o perioada mare de timp.Succes mai departe!
0
29-11-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Buna Oana, ai dreptate, stiu ca da dependenta, de fapt cred ca am capatato deja ca iau in ultimul timp de 6 luni si nu mai pot6 sa le intrerup...dar acum am o situatie mai delicata si nu stiu daca asi putea sa merg mai departe fara nici un fel de medicatie...ar trebui sa fac ceva sa intrerup, dar uite ca e si perioada asta de iarna si boala e mai accentuata.si eu nu sint obisnuita cu clima de aici.Succes si tie pe mai departe, si mai vb...Ramona.
0
30-11-2007, ora 00:00
aidinou
Nu este medic/terapeut
aidinou
Adelina nici un tratament psihotrop nu se intrerupe pur si simplu brusc. Vorbeste cu medicul tau curant, mai intai vei reduce dozele progresiv si abia dupa o perioada de timp o sa intrerupi tratamentul daca este cazul. Spun "daca este cazul" pentru ca Seroxat este un medicament antidepresiv care nu da dependenta.
Mult succes.
0
30-11-2007, ora 00:00
adellina
Nu este medic/terapeut
adellina
Ai dreptate, draga Aidinou, nici n-am intrerupt brusc tratamentul, ci dupa sfatul medicului. Voiam sa spun ca n-au fost suficienti cei 4 ani de tratament si ca a trebuit s-o iau de la capat.Cred ca si vechimea bolii e de vina.Multumesc pt. comentariu!
0
30-11-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
draga d-na dr. aidinou, am o intrebare, iau lexotanil de 3 mg de 2 ori pe zi si mia fost prescris remotiv.Se pot lua amindoua?(remotiv de 250 mg/2 ori/zi)Multumesc anticipat!
0
23-12-2007, ora 00:00
lucian17
Nu este medic/terapeut
lucian17
salut tuturor am si eu o prblema cu atacurile de panica am avut unul puternic acum vreo luna jumatate care ma tinut cam vreo 20min nu mai stiam de mine tremuram tot si inimia parca vroia sa iasa din piept si panain ziua de astazi nu am mai avut asa ceva dar inca am simptome cum ar fi frisoane oboseala pe fiecare zi dar nu ma izolez adik nu imi este frica sa ies din casa vreau sa stiu cumpot sa ies din astea dar atacuri din alea dure nu-lam avut decat pe acela VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE!
0
23-12-2007, ora 00:00
adellina
Nu este medic/terapeut
adellina
Buna, Lucian, cred ca trebuie sa identifici situatia in care s-a produs criza respectiva, starea in care erai, mai obosit, speriat sau deprimat si daca s-a produs doar o data incearca s-o constientizezi, ca nu ti s-a intamplat nimic si s-o pui intr-un " sertaras" pe care sa-l izolezi de viata si de activitatea de zi cu zi.Poti sa discuti problema cu un prieten care poate intelege, iar daca se repeta, consulta un specialist. Mult noroc!
0
27-12-2007, ora 00:00
lucian17
Nu este medic/terapeut
lucian17
multumesc adelina dar poate nu am nevoie de medic specialist poate am nevoie de cateva pastile sau nush imi puteti da niste sfaturi sa scap de simptomele alea va multumesc!
0
27-12-2007, ora 00:00
lucian17
Nu este medic/terapeut
lucian17
a si am uitat sa va spun simptomele

frisoane
oboseala fizica
respiratie grea
si bataile inimi crescute asta dureaza 10-15 sec
0
03-01-2008, ora 00:00
adellina
Nu este medic/terapeut
adellina
De unde stii ca ceea ce ai tu se numeste "atac de panica" daca nu ti-a spus nimeni? Nu sunt medic dar simptomele pe care le ai pot fi efectul si altor cauze.Un atac de panica se produce daca ai o fobie si esti nevoit sa treci prin situatii relativ asemanatoare, sau daca se produce, identifici clar ce te tensioneaza. Si inca ceva: nu tu poti sa-ti dai seama daca ai nevoie de un specialist sau nu.De el e nevoie oricum !Succes!
0
11-02-2008, ora 00:00
cristian51
Nu este medic/terapeut
cristian51
se pare ca, dupa spusele unor medici, sufar de asa zisul atac de panica sau stare anxioasa depresiva de vreo 2 ani.La inceput am facut un tratamen dat de un medic psihiatru cu lexotanil, mianserin, dar simptomele de nod in gat pe care le aveam s-au ameliorat doar infim de putin.Dupa 6 luni de tratamen 'clasic' am inceput un tratament homeopatic care a durat vreo 5 luni, dar care a dat rezultate ceva mai bune.Dupa cateva sedinte de acupuntura, sedinte facute dupa cel homeopatic, m-am simtit mult mai bine.In prezent nu mai simt nodul in gat, dar nu pot manca nimic pentru faptul ca am impresia ca ma inec cu absolut orice.Este foarte neplacut, deoarece nu pot sa ma alimentez corespunzator.Va rog sa ma ajutati ca simt ca nu mai rezist. Am ajuns sa nu mai pot sa mananc aproape nimic, am impresia ca ma inec cu absolut orice.Mi-am pirdut orice speranta ca vreodata ma voi mai face bine.Va rog sa ma ajutati!
0
10-03-2008, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Dragii mei panicati!
Mi-am scris povestea pe mai multe forumuri si nu vreau sa ma repet.
Ideea este ca eu am scapat de atacuri de panica, anxietate si fobii dupa un an si jumatate de psihoterapie. Pe parcursul tratamentului am mancat sanatos (legume, fructe, lactate, sucuri naturale) am consumat fff multe ceaiuri medicinale (3-5 cani pe zi), am facut multa miscare (exercitii simple de intretinere, bicicleta medicinala, plimbari in aer liber), am citit ff multe carti despre psihologie si am gandit pozitiv, facand zilnic exercitii de meditatie. Totodata m-am indopat cu magne B6, calciu, magneziu, zinc, seleniu, supradyn, sedocalm V si sedativ PC. Toate acestea pe fondul unei mari vointe de a ma face bine.
Si am reusit. Am mai bine de un an de zile de cand nu am mai facut un atac de panica si ma simt din zi in zi mai bine.
Acum am un job nou, bun, si din octombrie sunt soferita.
Conteaza foarte mult sa lupti cu tine pentru tine. Nu e usor dar merita.

Multa sanatate tuturor panicatilor!
0
22-04-2008, ora 00:00
Costy T
Nu este medic/terapeut
Costy T
pentru TEOCEZI.
Poti sa dai numele psihoterapeutului?
Ce localitate?
0
02-05-2008, ora 00:00
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Psihologul meu este din Bucuresti si lucreaza in cadrul spitalului Dr. Bagdasar -Arsenie. Are programul de luni pana vineri intre 9-17 si se numeste Virginia Rotarescu.

Multa sanatate si.ganditi pozitiv!
0
02-05-2008, ora 00:00
Costy T
Nu este medic/terapeut
Costy T
Ptr.Teocezi:

Multumesc mult pentru informatie dar e cam departe pentru mine!

Sanatate multa si ai dreptate.gandire pozitva!!!!!!!
1
16-12-2009, ora 13:18
marco002400
Nu este medic/terapeut
marco002400
SALUTARE LA TOATA LUMEA DE AICI. Intr-adevar tulburarile de anxietate si atacurile de panica iti schimba viata radical, deoarece te face sa fii altfel decat erai inainte. De atacuri de panica si de tulburari de anxietate se poate scapa, se poate trata nu e o boala incurabila. Ce tebuie stiut si e un lucru foarte important.NICI UN TRATAMENT cu pastile chimice sau naturiste nu poate vindeca...pastilele elimina efectele si nu garanteaza recidiva, ori in aceste cazuri trebuie eliminata cauza care declanseaza, si pacientul trenuie sa invete sa controleze simptomele.
Eu am trecut prin asa ceva avand simptome dintre cele mai grave si am reusit, si asta numai dupa ce am inteles acest fenomen si implicit apoi am studiat psihologia intelegand mai bine deoarece am trait pe pielea mea.
Am citit mai sus ca a fost cineva la psiholog si nu era competent...asa este cel mai important e sa gasesti un psiholog foarte bun...si competent...oricine are nevoie pot sa ii dau contacte cu psihologi din toate judetele competenti si buni.

-*

(*modificat de administrator)
0
01-09-2011, ora 14:53
niky85
Nu este medic/terapeut
niky85
Buna ziua, ma numesc Nicoleta si am 26 ani. In urma cu 3 luni, din cauza stresului, din cate mi s-a zis, am inceput sa fac atacuri de panica, cu palpitatii si probleme de respiratie, o gheara pe inima. Am fost la psihiatru si mia prescris un tratament cu seroxat, lamotrin, si rivotril, pentru ca eram si nervoasa uneori. Intrebarea mea e urmatoarea: Credeti k mi se poate inrautati situatia daca le iau? Mi s-a dat dozele cele mai mici si iau de 2 zile. Au cateva efecte adverse cam urate, dar am inteles k asa e la inceput. Dar, nu as vrea sa le iau 6 luni. 3 luni nu ar fi de ajuns? Imi e teama sa nu fac degeaba acest tratament si apoi sa-mi apara iar atcurile de panica, sau mai rau, sa mi se inrautateasca starea. Va rog din suflet, astept un raspuns.
0
01-09-2011, ora 16:04
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Draga Nicoleta, medicamentele pentru anxietate pot fi de un mare ajutor dar trebuie sa mergi la un psiholog pentru niste sedinte de psihoterapie. In timp ce pastilele iti rezolva multe dintre simptomele fizice, temerile din mintea ta nu sunt rezolvate si de foarte multe ori s-a intamplat ca dupa intreruperea tratamentului medicamentuos sa revina starile de anxietate.
Iti doresc succes!
0
01-09-2011, ora 16:47
niky85
Nu este medic/terapeut
niky85
Multumesc frumos pentru raspuns, dar sincera sa fiu temeri nu prea am, decat sa nu mai fac atacuri de panica sau sa imi fie rau..in rest nu am alte temeri, deocamdata. Sper sa nu am. Multumesc frumos inca o data.
0
01-09-2011, ora 17:00
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Desi atacurile de panica sunt resimtite ca niste senzatii fizice foarte puternice si neplacute, sunt produsul gandirii catastrofizante. Cum ti se intampla aceste atacuri de panica? Ai reusit sa identifici anumite ganduri pe care le ai in timpul atacurilor? Ingrijorarile de care iti vorbeam mai devreme sunt exact aceste ganduri pe care le ai asupra atacurilor de panica. Este important sa devi constienta de ele pentru ca apoi sa le judeci la rece pentru a decide daca sunt niste ganduri realiste si daca iti servesc la ceva.
0
01-09-2011, ora 17:54
niky85
Nu este medic/terapeut
niky85
Nu stiu, simt ca atacul de panica ma i-a dintr-o data, fara vreun motiv anume grav sau realizat. Da, cand ma gandesc la ceva rau, ca ma da afara de la servici, sau diverse ganduri negative, atunci imi palpita inima. Aveti dreptate nu sunt ganduri realiste, si nici nu imi servesc la nimic. Dar am devenit usor vulnerabila din cauza problemelor din trecut. Copilarie cu probleme, divortul parintilor, apoi moartea tatalui, apoi schimbarea sefilor, am si o relatie de 7 ani in care au mai fost probleme...abia acum am inceput sa ne renovam o camera si o bucatarie sa ne casatorim si mutam impreuna. Poate toate adunate, au fost un stres pt creier.
0
02-09-2011, ora 13:20
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Este bine sa constientizezi ce se intampla cu tine, ce iti declanseaza atacurile de panica, de le mentine si ce la face sa scada in intensitate sau frecventa, pentru ca apoi sa te poti folosi de aceste informatii pentru a iti rezolva atacurile de panica.
Iti sugerez sa iti tii un carnetel in care sa iti monitorizezi toate aceste stari.
0
02-09-2011, ora 13:25
niky85
Nu este medic/terapeut
niky85
Multumesc din suflet. Cred ca ar trebui sa fac si ceva psihoterapie. Trebuie sa caut un cabinet in zona in care locuiesc-Berceni sau lucrez-Piata Romana, deoarece programul meu de serviciu e de la 9 la 6. Daca imi puteti recomanda pe cineva sau un cabinet, v-as fi recunoscatoare. Deoarece cabinetul dvs. este in Alba Iulia si nu stiu cum as putea ajunge..Multumesc inca o data!
2
02-09-2011, ora 13:33
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Miki, cabinetul meu este in Piata Alba Iulia, in Bucuresti. Pe pagina profilului meu, vei gasi adresa de website. Poti intra acolo sa citesti mai mult despre abordarea mea psihoterapeutica in probleme de panica si anxietate, iar daca te decizi sa iti faci o programare, tot pe website vei gasi si numerele la care poti suna.
0
05-09-2011, ora 10:08
klaudyu007
Nu este medic/terapeut
klaudyu007
Va rog ma ajuta cineva???. In urma cu trei ani am facut ultima operatie de pneumotorax de la care mi se trag sigur atacul de panica si depresia, tristetea, lenea etc. Eram o persoana foarte activa, ma luptam cu morile de vant daca era nevoie, nu suportam nedreptatea si voiam sa fac numai bine numai cu gandul la Dumnezeu. Acum traiesc din amintiri de cand ma trezesc mintea umbla aiurea, ma ridic cu greu din pat si am o viata sedentara. Dupa operatie am luat cca 2 ani si jum. seroxat si anxiar, la care am renuntat in urma cu 3 luni bineinteles reducand doza treptat pe parcursul a 6 luni. In urma cu 2 luni am sustinut un examen pt a-mi pastra postul pe care l-am trecut cu brio, care insa m-a marcat foarte mult si mi-au revenit vechile simptome parca mai dese si mai puternice. De o saptamana fac atac de panica in fiecare zi, sunt foarte trist si fara vlaga, nu am chef de nimic practic. Am fost acum o saptamana la psihiatru si mi-a prescris : seroxat-1/zi dimineata, anxiar 3/zi, doxepin 1/pranz si orfiril 1+1/ pranz si seara. Citind prospectele m-am ingrozit mai ales la orfiril si mi-am zis ca trec peste ele cu sedativ pc insa nici o schimbare. Nu stiu ce sa mai fac si va rog foarte mult sa ma ajuti cu un sfat pentru ca sunt dezorientat complet. Multumesc mult si DOAMNE AJUTA!
0
05-09-2011, ora 19:33
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Sunt 4 ani de zile de cand am spus STOP atacurilor de panica.
Sunt convinsa ca orice tratament medicamentos fara psihoterapie nu va da rezultate. Medicamentele trateaza sau estompeaza o mare parte din senzatiile fizice simtite in timpul atacurilor de panica dar coroborate cu un tratament psihologic adecvat acestea pot fi invinse. Psihoterapia va ajuta sa va schimbati modul de gandire si de intelegere a fenomenului prin care treceti. Va ajuta sa ganditi pozitiv si sa va recapatati increderea in voi. Va ajuta sa intelegeti si sa depasiti atacurile de panica si va face mai puternici. Va ajuta sa va cunoasteti mai bine. Medicamente fara psihoterapie, sau invers = bani aruncati degeaba, deoarece simptomele revin. Psihoterapie nu inseamna 2-3 sedinte ci cel putin 10-15 sedinte (1/saptamana ~3-6 luni) ca sa simtiti efectele. Credeti-ma ca v-o spun din experienta nu din carti.
Eu sunt fericita ca de 4 ani de cand am experimentat asa ceva, ma simt mai increzatoare, mai puternica si mult mai implinita iar atacurile de panica le-am dat uitarii.
Totul depinde de voi. Daca voi nu faceti nimic pentru voi, nimeni altcineva nu o va face. E greu, stiu, dar nu imposibil. Ganditi pozitiv si aveti incredere ca se poate scapa de ele. Eu am reusit si sunt convinsa ca si voi ve-ti reusi. Multa sanatate!
1
19-03-2019, ora 09:04
Fost fricos
Nu este medic/terapeut
Fost fricos
Buna ziua. Doresc să vin in ajutorul cărora au atacuri de panică și vă voi spune cum am reușit eu.
La toți incepe diferit, dar știm unde se ajunge.
Primele 2 săptămâni, deși luam pastile, nu aveam chef de viață, mă temeam să ies din casă și abia mancam. Iar seara era groaznic. Când trebuia sa dorm stăteam și 2 ore nemiscat și așteptăm oarecum sa leșin că sa pot dormi. Să aștept să mă ia atacul de panică și să nu fac nimic, să stau nemișcat. Groaznic.
Am găsit un serial ( friends) care m'a făcut să râd, prima oară după 2 săptămâni. Și m'am simțit bine. In momentul acela am renunțat la pastile, pentru că mi'am zis că nu sunt nebun. Râsul face foarte bine. În câteva zile am prins încredere în mine, și am început să ies din casă. Dimineața, să nu fie nici foarte cald, sau după masă. Am inceput sa mănânc binisor, să mă hidratez cum trebuie și să fac sport. Dimineața mâncăm 2 fructe și biscuiți belvita și mergeam la alergat. Iar când mă întorceam luam micul dejul (omleta, cereale ). Și sunt bine acum.
Suna ușor, și este foarte ușor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: