Atrofiere Nerv Optic

15-08-2008
Florin90tl
Nu este medic/terapeut
Florin90tl
Am fost la foarte mult controale de la varsta de 7 ani. Acum am 18. Singurul lucru concret care mi s-a spus este ca am atrofiere de nerv optic la ochiul drept. Nimeni nu stie de ce a aparut. Exista vre-o sansa sa-mi recapat vederea in ochiul drept?
21 comentarii
0
16-08-2008, ora 00:00
stela65
Nu este medic/terapeut
stela65
Buna ziua!
Am o fetita de 9 ani si a fost diagnosticata inca de la varsta de 3 ani cu atrofie nerv optic, strabism convergent, astigmatism-ochiul drept.A suferit doua interventii chirurgicale pt.strabism dar ni s-a spus ca ochiul drept este un ochi mort deoarece are atrofie de nerv optic.Ea vede cam 5o de cm cu el dar as vrea sa stiu, va rog, daca
se mai poate face ceva, unde mai pot sa merg cu fetita mea?
Poate sa-i afecteze si vederea la ochiul stang?, Poate sa- dispara vederea de tot la ochiul drept, in timp? Va rog, daca poate sa-mi dea cineva u n raspuns! Multumesc!
0
16-08-2008, ora 00:00
Florin90tl
Nu este medic/terapeut
Florin90tl
Teoretic nu ar trebui (din cate am citit) sa ii afecteze vederea in ochiul stang, dar trebuie investigat motivul din care a aparut atrofierea de nerv optic. Eu am atrofiere la ochiul drept si miopie de mic copil iar stangul are o usoara hipermetropie 0.5 care oscileaza deoarece am nevoie de +7.65 teoretic pe ochiul drept ca sa pot vedea iar creierul nu suporta diferenta mai mare de 3 si de aceea am primit retete de +0.5 cu +3.5 sau -0.5 cu +3.
0
16-08-2008, ora 00:00
stela65
Nu este medic/terapeut
stela65
Nu poti sa-mi spui, te rog, daca vezi cu ochiul, la ce spital ai fost, cum te afecteaza acest lucru?
Pt.Florin 90tl
0
16-08-2008, ora 00:00
Florin90tl
Nu este medic/terapeut
Florin90tl
Am fost la spitalul militar din bucuresti si constanta in repetate randuri. DIn cate am inteles si in constanta exista o clinica particulara Euromedica (parca asa se numeste) la care inca nu m-am dus dar in viitorul apropiat o sa merg si acolo. Cu ochiul stang vad perfect dar uneori in conditii de stres, oboseala sau munca intensa pe perioada lungi mi se incetoseaza privirea sau apar dureri de cap. Un dezavantaj este atunci cand e vorba de permise (de conducere/de vanatoare ETC). Eu am reusit sa-l iau dar imi este greu sa estimez distantele si ampatamentul masinii ceea ce la parcari este foarte important. Daca aflii cauza din care a aparut atrofierea poti sa aflii mai multe si despre extinderea la celalalt ochi. Eu am atrofierea din nastere la ochiul drept iar la ochiul stang nici o problema.
0
18-08-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Nu avem inca o solutie pentru rezolvarea atrofiei de nerv optic; in Romania se recomanda suplimente vitaminice, ca de exemplu, Nutrof 1cpr pe zi, a la longue;In unele tari se face terapie cu celule stem;tot in stadiu de cercetare se afla si tratamentul cu oncomodulina; Cred ca pentru Florin, ar fi utili ochelarii progresivi sau bifocali, cu o dioptrie mai mare la citit;In ceea ce priveste etiologia, aceasta este variata:o infectie cu microorganisme cu tropism pentru celule nervoase in perioada intrauterina, eredofamiliala, traumatism, etc...;numai bine
0
11-03-2009, ora 20:23
stela65
Nu este medic/terapeut
stela65
Buna Florin! Ai mai aflat ceva? Ai mai descoperit ceva despre atrofie nerv optic, sunt disperata, astazi am descoperit ca Ioana nu mai vede cu ochiul drept deloc literele mici din carte.Este groaznic!Chiar nimic, nimic nu se mai poate face? Unde sa mai caut? Unde sa mai merg?
Doamna doctor Alina Zorca, cine sa-mi prescrie Nutrof? Nimeni nu mi-a dat pana acum nimic nici macar sperante, doar atat: ca este un ochi mort, iar eu nu pot sa cred ca nu se mai poate face chiar nimic, nimic!
0
11-03-2009, ora 20:28
Florin90tl
Nu este medic/terapeut
Florin90tl
Nu am mai aflat nimic. Momentan sunt ocupat cu bacalaureatul iar problema cu ochiul drept ma afecteaza destul de mult. Dupa 2-3 ore de citit sau scris in continuu trebuie sa iau minim o ora pauza deoarece apar ameteli. Nutrof nu cred ca prescrie cineva in afara Bucurestiului sau Constantei. La farmaciile din Tulcea nici nu au auzit de el majoritatea. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu ceva stela. Fii sigura ca daca aflu ceva te voi anunta imediat dar intre timp sunt si eu in acelasi stadiu de asteptare si sper sa se rezolve ceva cat mai repede.
0
11-03-2009, ora 20:34
stela65
Nu este medic/terapeut
stela65
multumesc florin, pentru raspuns, nu am comunicat demult, nu stiu ce sa mai fac, oare din cauza ca ea are problemele pe care le are, nu este atenta la scoala, este mereu irasacibila, nu suporta nimic, nu vrea sa fie alintata, nu vrea sa mearga la copii afara, pur si simplu nu vrea nimic nu stiu, unde sa mai merg? La cine?
0
11-03-2009, ora 20:37
stela65
Nu este medic/terapeut
stela65
nu ti-am urat inca bafta la bacalaureat, dar mai este timp, mai vorbim
0
22-03-2009, ora 10:30
gianina2005
Nu este medic/terapeut
gianina2005
buna dragii mei,
sunt gianina am 25 ani si m-am nascut cu atrofie nerv optic ochiul stang pana acum nu am avut nici o problema cu ochiul drept dar varsta isi spune cuvantul si caut disperata solutii trebuie sa fie in lumea asta undeva un remediu pt acest handicap, traiesc cu speranta ca vom vedea cu amandoi ochii.
0
03-06-2009, ora 09:42
edie2ul
Nu este medic/terapeut
edie2ul
salut!
Am si eu probleme cu ochii, destul de ciudate si greu de investigat.Cind e atrofie de nerv optic, cind adenom hipofizar, cind - mai nou - distrofie retiniana.aproape retinita pigmentara.in fine.
Incercati si la dna doctor Ligia Onisim, de la spitalul Bagdazar Arseni (fostul spital 9 ) din bucuresti.Are dubla specializare (si oftalmo si neuro) si e f buna.Poate ve-ti gasi o solutie de ameliorare sau de incetinire a bolii, ca de recuperat e imposibil.Eu v-o recomand cu caldura, mai ales ca am 42 de ani si am umblat pe la n-spe doctori la viata mea, de mi s-a urit de ei.Dinsa chiar e profesionista si stie despre ce este vorba in genul asta de afectiuni.
Sanatate multa si bafta!
0
06-06-2009, ora 01:49
lauraadina
Nu este medic/terapeut
lauraadina
Buna seara,
Si fratele meu sa nascut cu atrofie a nervului optic. In primii ani de viata din cate stiu de la mama mea, fratele meu nu a vazut deloc. Dupa multe tratamente si consultatii la specialistii de lavremea respectiva a inceput sa vad cate putin.
Undeva prin scoala generala clasa a 7, a fost perioada lui de varf. A facut scoala generala la Timisoara, o scoala speciala pt cei cu probleme de vedere.Acolo s-au ocupat mult de el, a luat vitamine, alimentatie echilibrata, etc. Intre timp sa apucat si de fumat si cred ca incepe sa-i scada vederea.
Acum se descurca cat de cat. Lucreaza si pe timpul zilei pleaca singur, nu trebuie insotit.
din cate stiu pana acum nu sa gasit nici un remediu pt. aceasta boala.
Asteptam sa vedem ce se intampla cu celulele stem.
0
06-06-2009, ora 01:53
Florin90tl
Nu este medic/terapeut
Florin90tl
Gasisem ceva de injectii cu celule stem direct in nervul optic. DAR e foarte problematic doarece nu este un tratament ce poate fi aplicat la modul general. Fiecare organism adapteaza celulele in mod diferit si exista riscul din cate stiu sa apara complicatii majore. Un plus de gandire este faptul ca perioada de adaptare a celulelor este una extrem de dureroasa pentru cei slabi. Deocamdata nu s-a pus in practica ideea din cate stiu. Daca aflati ceva mai multe va rog lasati un mesaj.
0
01-03-2010, ora 21:13
betymihaela
Nu este medic/terapeut
betymihaela
Buna!
si eu am aceasi problema ca majoritatea dintre voi.Am atrofie partiala de nerv optic la ochiul drept.La cel stang am miopie.si observ cum pe zi ce trece mi se tot agraveaza...o perioada de 3-4 ani a stagnat la -2, 5 dar acum a ajuns la -2, 75 plus ca vad puncte negre cand este lumina afara.Am luat Adrusen cand eram mica(acum am 20ani) de pe la vreo 10 ani pana pe la vreo 15 ani si le-am intrerupt pt ca un medic mi-a spus ca sunt doar vitamine si nu ma ajuta cu nimic...eu as vrea sa incep sa le iau din nou...plus ca parintilor mei li s-a recomandat sa mi se dea acest tratament/vitamine ca sa imi stagneze la -2, 5.si as dori un sfat...poate vreunul dintre voi a luat acest tratament/vitamine.
Multa sanatate!
0
01-03-2010, ora 21:21
lauraadina
Nu este medic/terapeut
lauraadina
Buna seara,
Sunt foarte bucuroasa ca de sambata fratele meu a inceput un tratament cu Carotenoid Complex. Am citit ca este un complex de vitamine ft. bun pentru ochi in special pt. degenerescenta maculara o alta boala de care sufera fratele meu.
De abia astept sa treaca o luna de zile sa vedeme daca sunt rezultate sau nu.
Va doresc multa multa sanatate.
0
29-05-2010, ora 18:33
Andrada94
Nu este medic/terapeut
Andrada94
Buna ziua.
De la varsta de 12 ani m-am imbolnavit, iar dupa multe investigatii, controale, analize am fost diagnosticata cu atrofiere de nerv optic. Doctorul mi-a spus ca nu exista tratament pentru persoane atat de mici si ca trebuie sa am 18 ani impliniti pentru a face ceva. Totusi am facut tratament cu solumedrol si nu am avut niciun rezultat.
Acum, am 16 ani si se pare ca ma descurc din ce in ce mai greu. La scoala majoritatea profesorilor nu ma inteleg, pe strada trec pe langa oameni fara sa salut, iar boala se completeaza si cu miopia. Mama mea a facut tot ce a putut si inca se zbate pentru mine. Tot ce as vrea sa stiu e daca exista vreo cale prin care se poate ameliora? Am inteles ca NU, dar inca sper ca medicina va mai progresa si se va gasi...as vrea macar sa stagneze. :(
Multa sanatate tuturor!
0
20-04-2011, ora 09:38
alexandra-emilia
Nu este medic/terapeut
alexandra-emilia
Buna.Am 15 ani si la varsta de 3 ani in urma unor investigatii am aflat ca nervul de la ochiul drept este atrofiat...Acum am 15 si nu am vad decat 10%cu ochiul drept mdicii mi-au spus ca din cauza unui traumatism sa declansat acesta boala care in unele cazuri risca pierderea vederii.In speranta ca voi mai putea face ceva am pleat in Italia...si acolo la fel ca aici mi-a sa spus acelasi lucru...in prezent port ochelari cu dioptrii de 3, 5 si imi pazesc ochiul stang cat mai mult..Unii medici mi-au spus ca as putea face o interventie medicala asupra ochiului dar risc sa imi pierd total vedera...Sper ca medicina sa avanseze si poate asa se va gasi un tratament si pentru noi.Multa sanatate tuturor!
0
11-09-2015, ora 11:35
zana zanelor
Nu este medic/terapeut
zana zanelor
Buna ziua, am o fetita de 5 ani care a fost descoperita cu atrofie de nerv optic bilaterala. cu ochiul drept verde destul de slab. dintre cei cu aceeasi probleme, care au luat suplimente, puteti sa spuneti daca ati sesizat modificari in bine? macar stagnarea bolii. din tot ce am citit si pe unde am intrebat, practic totul este la stadiul de cercetare, chiar si acum in 2015. La spitalul de copii unde s-a descoperit oncomodulina inca se fac testari pe sobolani ( raspuns primit de acolo)si nu au inceput sa faca testari-experimente pe oameni, nici macar la stadiul de cercetare.
Multumesc pentru raspunsuri
0
23-02-2017, ora 21:41
Mimiti
Nu este medic/terapeut
Mimiti
Eu am o fetita de 4ani si cu vreo 2ani in urma doctorul din Anglia ne-a spus ca e palida in spatele ochilor. De atunci avem controale periodice cam la 3-4 luni si ea si-a inbunatatit vederea.
La ultimul control luna aceasta au decis sa ii faca teste de singe, tomograf si electro. nu mai stiu cum se numeste, si doctorul a spus ca el crede ca e nervul in sine.
Am intrat pe internet si mi-am dat seama ca are atrofiea nervilor, lucru care mi-a fost confirmat in Romania cind am dus-o la oftamolog.
Intrebarea mea este, daca vederea a fost inbunatatita in tot acest timp, trebuie sa-mi mai fac griji?
P.S. Am uitat sa mentionez ca a fost nascta la 27 de saptamini, a avut singerare pe creier gradul 2 partea dreapta si 4partea stinga, si suspecta de meningita in urma infectiei care am avut-o "listerie".
Si as mai vrea sa mentionez ca facem terapia cu oxigen care da foarte multe rezultatel partea locomotora avind slabiciune pe partea dreapta a corpului si sper s ajute si la nervul optic.
0
23-02-2017, ora 21:46
Mimiti
Nu este medic/terapeut
Mimiti
De asemenea doctorul din Rominia a spus ca vede 50% cu fiecare ochi si cam 60-65% cu amindoi ochii.
Noi am ajuns la oftamolog pt ca are un ochi mai lenes cind e obosita, si a avut control in neonatal si totul a fost bine.
0
23-02-2017, ora 21:52
Mimiti
Nu este medic/terapeut
Mimiti
Pt Zina Zinelor stiu ca e cam tirziu dar doar acum am intrat pe site, de ce nu incerci terapia cu oxigen, este in tg mures si constanta. Nu mai avem
Nimic de pierdut, doar de cistigAt
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: