Autoperceptie stranie

03-07-2017
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Buna, am depresie majora de un an, anxietate generalizata, si alte probleme de sanatate, am si unele ginduri, capul are forma conica, aproximativ, circumferinta bazei e oarecum normala 57 cm, si am inaltimea 193 cm, dar spre virf se ingusteaza si din spate si din fata si lateral, si am o obsesie ca capul imi este mic, am ginduri ca toata fiinta mea, esenta e una oarecum cu lipsuri de anumite emotii, abilitati, etc.Am invatat bine la scoala si eram laudat ca sint destept, dar acum am impresia ca aia nu era inteligenta, dar nu stiu o percepere care m-a ajutat sa invat, caci in viata cotidiana, personala nu ma pot lauda cu nimic, sint mediocru, poate mai jos, nu m-am putut integra in colective sa-mi fac prieteni, prietena.Nu am ce vorbi cu oamenii nu-mi vine nimic.Am impresia ca sufletul meu e sarac sau ceo fi esenta, si a fost parca si inainte de depresie.Si nu-mi place cind ma vad in oglinda eul meu din fata care se citeste, parca e unu incomplet, nu ca la toti oamenii.Vorbesc niste chestii foarte stranii chiar si pentru un psiholog.Mama sufera si ea de depresie si zice ca o are de 10 ani.Mama e sensibila, sufletista si ea a avut probleme de psihic de tinara, din cite am vorbit cu ea.Tata e un om inteligent, foarte rece, dar e bun asa, e si el cam straniu pe mai multe planuri.Parintii sint doua persoane opuse diferite care nu stiu n-au nimic in comun, acum nu mai traiesc impreuna.Adica genetic, e o cacealma, am luat niste gene.Tare mult vreau sa vad ce zice un psiholog, merita sa merg la consultatii individuale.Multumesc anticipat.
7 comentarii
1
03-07-2017, ora 07:35
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna dimineata!
Din ce scrieti, sunteti nemultumit de dvs. pe mai multe planuri (si fizic, si ca personalitate), desi, cel putin in scoala, pareti ca v-ati descurcat bine ( asa cum au zis altii). Nu ati scris ce specialist v-a diagnosticat depresia si anxietatea, dar, indiferent daca a fost vorba de psihiatru sau de un psiholog, un psiholog va poate ajuta sa va puneti ordine in ganduri.
Cand va decideti sa discutati cu un psiholog, e bine sa va ganditi un pic inainte de consultatie ce anume va doriti sa faceti/sa aflati. Mesajul dvs. contine numai ceea ce va ingrijoreaza.
2
03-07-2017, ora 10:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Constat că percepția de sine e foarte scăzută, pentru că indiferent ce crezi, sunt convinsă că ai și destule calități. De fapt depresia apare de obicei pe o gândire disfuncțională, în care îmi blochez energiile, voința, motivația și strategiile de-a face față situațiilor neprevăzute.Dacă ceva nu mi-a reușit nu înseamnă că nu voi putea să mă descurc în altă situație.Viața e făcută cu bune și cu rele. Din cele bune câștigăm resurse pentru a face față în celelalte, iar din cele rele putem trage învățături dacă le considerăm provocări prin care ne demonstrăm că putem fi puternici, că le putem depăși, iar în timp vedem cum am evoluat.
Cea mai importantă resursă a ta e tinerețea, pentru că la vârsta asta, asistat de un psihoterapeut bun, îți poți activa mai rapid resursele aflate în stare latentă, îți poți reevalua atitudinea față de tine, poți să-nveți să te iubești mai mult, să te percepi la adevărata valoare, să accepți că viața nu ne oferă numai ce dorim, dar dacă dacă ne luptăm putem trece peste situațiile dificile și ajungem să ne controlăm propria viață.
De-a lungul carierei mele am întâlnit tineri care gândeau ca și tine și-acum îi susțin pe alții să se dezvolte și nu se mai plâng de nici o dificultate întâlnită, pentru că știu cum s-o depășească. Ai să vezi că și tu poți.
0
03-07-2017, ora 12:15
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Multumesc mult pentru raspuns si incurajare, mama a vorbit cu un psihiastru la care am fost si i-a spus ca aceste ginduri sint inceput de schizofrenie, si am o frica mare, pe linga depresie majora, psihoze, asta imi mai lipsea.Am facut tratament pentru depresie cu melipramin, si pentru psihoza cu respiridona, apoi am facut o pauza si am facut o luna si cu Ketilept, dar nu vad rezultate, ma simt ca o leguma, nu simt nimic emotii, nu pot gindi parca, nu ma simt bine in pielea mea si asa de un an e un calvar.Familia zice ca parca nu-s mai prost sau ceva de genu adica nu vad schimbari majore, dar eu ma simt alt om, mai degraba neom.
1
03-07-2017, ora 14:06
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Recomandarea mea e să mergi mai întâi la un psiholog clinician cu experiență să-ți facă evaluare și în funcție de diagnostic vezi ce ai de urmat. Sunt simptome care se găsesc în cadrul mai multor tulburări și dacă un psihiatru doar stă de vorbă cu tine și ia de bun ce-i declari tu, poate să-ți pună orice diagnostic. Nu neg faptul că sunt și psihiatri foarte buni, dar mi s-a întâmplat de multe ori să vină clientul cu un diagnostic contrar de ce-mi ieșea la evaluare și-atunci trimițându-l să mai consulte un alt psihiatru să mi se confirme că diagnosticul inițial era greșit.
Pentru siguranță, e bine ca diagnosticul să mai fie verificat și de un alt specialist, pentru că un tratament neadecvat face mai mult rău decât bine. E foarte important să se verifice și modul de gândire și percepție, pentru că unele simptome pot fi exagerate de client și te derutează în stabilirea diagnosticului.
Fiind vorba despre sănătatea ta, ești dator ție însuți să iei cea mai bună decizie.
Sunt convinsă că poți.
Succes!
0
03-07-2017, ora 14:27
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Observ din ce ne povestesti, ca asemeni multor oameni, pentru tine este foarte important sa fii inteligent. Foloseste-ti inteligenta nativa (pe care o ai), la a urma tratamentul psihiatric, fara pauze, asa cum ti-a fost recomandat si aminteste-ti ca pentru tine, medicamentele pot fi solutia cea mai buna in acest moment. Si psihoterapia te poate ajuta, insa nu fara pastile - cel putin nu in cazul tau. Toate modificarile in modul de perceptie a lumii si a propriei persoane trebuie sa i le comunici psihiatrului si iti va regla tratamentul si in functie de ele. Esti la o varsta a intrebarilor existentiale, a cautarilor si asta poate veni peste tulburarile de care suferi, ca o greutate in plus. Dar pentru orice problema exista solutii. Ai incredere in psihiatru, in psiholog (daca urmezi un program psihoterapeutic), urmeaza tratamentul si vei fi mai bine.
Sanatate!
0
03-07-2017, ora 16:33
Basilius777
Nu este medic/terapeut
Basilius777
Multumesc mult, sint foarte disperat, nu am vazut la nimeni astfel de ginduri sau asemanatoare, am mai auzit ca oamenii se simt aproximativ ca mine cu gol mental, emotional, dar totul revine la normal, la mine nicicind n-a fost normal, doar ca nu eram constient de asta.
0
13-07-2017, ora 20:27
Ioana-
Nu este medic/terapeut
Ioana-
Stiu pe cineva care te-ar putea ajuta...Detalii in mesaj privat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul