avansare tendon rotulian cu autogrefon genunchi stang operat

12-02-2012
geoniky
Nu este medic/terapeut
geoniky
buna seara, am fost diagnosticata in martie 2011 cu artroza femuro patelara genunchi stang durerile avandu-le de vreo 5-6 ani. am 167 cm si 65 kg am jucat handbal 8 ani si am varsta de 23 de ani.Am fost operata pe 27 apr 2011 si mi s-a facut avansare de tendon rotulian prin aplicarea unui autogrefon ( bucata de os luata de la sold) prins in 2 suruburi, cand m-au deschis au vazut si meniscul rupt cu amprentare dar si o deplasare de rotula in fine au rezolvat tot. in decembrie 2011 mai exact pe 6, m-au operat pentru scoaterea suruburilor, am facut atat dupa prima cat si dupa a doua operatie, recuperare. Acum problema este ca piciorul nu se indoaie mai mult de 115 max 120 grade. Chirurgul mi-a spus ca dupa ce isi va revenii musculatura se va mai indoi. As dorii sa stiu daca va exista vreo sansa sa-si mai revina muschii in special cvatricepsu care e atrofiat saracu. Am ramas cu o sensibilitate daca ma ating in zona genunchiului cu mana ma doare f tare rotula oasele tot. Am stabilitate pe el nu se umfla nu e vanat. Va rog domnule doctor ajutati-ma cu un sfat. Mentionez fac zilnic exercitii cu greutati, bicicleta, stepper, intocmai cum mi-au spus cei de la recuperare. Multumesc!
3 comentarii
0
13-02-2012, ora 09:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este o interventie destul de delicata, ce presupune kineto-terapie de lunga durata.
Pe de alta parte, trebuie sa intelegeti ca sportul fabulos de agresiv practicat (hand-ball) v-a distrus iremediabil genunchiul, iar interventia actuala a fost una "'de disperare", singura in masura sa amelioreze cate ceva, dar fara pretentia de a "vindeca"genunchiul, iremediabil distrus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
13-02-2012, ora 21:49
geoniky
Nu este medic/terapeut
geoniky
Buna seara domune doctor, imi cer scuze ca sunt insistenta, mai exista posibilitatea unei alte operatii la acelasi genunchi? Cu problema asta din punc de vedere ortopedic pot ' duce pe picioare o sarcina la termen' se poate rupe ceva acolo? Ma ajuta cu ceva carilajul de rechin la acel genunchi? Acum ultima operatie a fost acum 2 luni si jumatate cand ar fii pregatit genunchiul pentru o eventuala sarcina? Exista produse care pot ajuta in vreun fel cat de cat genunchiul, macar sa nu se degradeze mai tare, daca mai exista vreo etapa mai urata de distrugere a articulatiei fata de cea pe care o am! Un sfat va rog mult. Multumesc ! Inca o data imi cer scuze pentru insistenta!
0
21-02-2013, ora 22:44
mariamarina
Nu este medic/terapeut
mariamarina
@geoniky.Poti sa imi spui unde ai fost operata si de catre ce medic. De asemenea sa vrea sa stiu cat a durat spitalizarea si revenirea la serviciu.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul