Aveti un copil cu probleme emotionale? Incercati terapia prin jocuri de nisip

01-10-2013
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Terapia prin jocul cu nisip-iata una dintre recomandarile psihologilor pentru copiii cu probleme emotionale. In prima faza, terapeutul ii ofera micutului un loc sigur si libertatea de a face orice isi doreste.

Apoi isi conduce terapia in functie de imaginile pe care acesta le deseneaza pe nisip. In cazul copiilor cu probleme de comportament si adaptare, rezultatele nu se lasa mult timp asteptate.

Incurajati copii sa se joace cat mai mult cu nisip! Terapeutii au observat ca aceasta este o modalitate excelenta prin care copiii isi exprima problemele si temerile. Daca acest jos este monitorizat de un psiholog cu experienta deja vorbim de o adevarata terapie.

'Crearea imagii care este tridimensionala are un impact foarte mare asupra pacientului, practic este o radiografie a ceea ce se intimpla in psihic', spune psihologul Ioana Panculescu.

'Copilul isi poate rezolva efectiv problemele, poate alege anumite figurine cu care este in conflict si sa le pedepseasca, sa le omoare si sa rezolve conflictul', spune psihologul Marina Ionescu.

Pentru un psihoterapeut cu experienta, jocul cu nisip este in topul modalitatilor prin care poate stabili un dialog cu un copil.

'Cu cel mai mare succes se intervine in traume, in depresie, in deficit de atentie, la copii care nu se intergraza la scoala. Am pacienti care pling ca nu vor la scoala sau la scoala si sunt separati de grup', spune psihologul Marina Ionescu.

Ulterior, psihoterapeutul discuta cu parintele si ii descrie frica, emotiile sau traumele pe care le are copilul. Astfel, in timp ce micutul isi constientizeaza problemele si la rezolva cu ajutorul terapiei, parintele stie cum poate sa-l ajute si acasa prin comportament. Si adultii pot beneficia de aceasta tehnica.

'Aceasta terapie se bazeaza pe ideea de libertate, de fac ce vreau, imi creez o lume unde nu exista reguli, ceea ce este foarte important si pentur adult', spune psihologul Ioana Panculescu.

'In ladita lucram cu inconstientul foarte mult, deci accesam inconstientul si in momentul in care acesta se ridica la niveul constientului, el ajunge sa inteleaga ce se intampla in viata lui', spune psihologul Marina Ionescu.

Prin terapia jocului cu nisip, se pot rezolva problemele grave precum depresiile si traumele majore. Aceasta metoda a fost inventata acum 65 de ani si a fost aplicata victimelor celui de al doilea razboi mondial. De atunci se practica peste tot in lume cu succes.

vezi video sursa http://www.csid.ro/video/emisiunea-csid/03-05-11-aveti-un-copil-cu-probleme-emotionale-incercati-terapia-prin-jocuri-de-nisip-video-8223705/
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ne influențează emoțiile memoria?
  •