Avort in 18 saptamani

05-09-2017
AndreeaMarinaNicoleta
Nu este medic/terapeut
AndreeaMarinaNicoleta
Buna ziua! Am nevoie URGENT de un raspuns. Rog seriozitate. Am fost azi (5.09.17) la ginecolog si mi s-a spus ca sunt insarcinata in 18 saptamani. Ciclul menstrual imi intarziase 3 luni, crezand ca daca e cazul unei sarcini, este inca in primul trimestru, ultima menstruatie fiind pe 25.05.17, nimic neobisnuit. Ciclul imi mai intarziase inainte pentru o luna sau 2 in conditii mari de stres. Nu am avut greturi, pofta mai mare de mancare, nicio schimbare in ceea ce priveste sanii, partenerul nu a simtit nimic ciudat in timpul actului sexual si nici nu am luat foarte mult in greutate, nu poti fi sigur cu ochiul liber ca sunt insarcinata, practic nimic din simptomele obisnuite. Ce pot face acum? Nu am o conditie financiara stabila si nici emotionala la 18 ani. Se poate inca face un avort chiar daca sarcina decurge normal?
2 comentarii
0
06-09-2017, ora 15:14
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
Buna ziua!
Este normal sa te simti nepregatita pentru o sarcina, fiind ceva neplanificat, dar e bine sa sti ca ai optiuni din care sa alegi si ca nu te afli pe un drum inchis.
Exista la noi in tara niste centre care sprijina femeile cu sarcina nedorita – de ex., in Timisoara: Fundatia Estera, Fundatia Pro Vita Medica. Daca la tine in oras sau in judet nu gasesti un asemenea centru, poti lua legatura telefonic cu cel mai apropiat centru pentru a sta de vorba cu cineva despre situatia ta. Eventual scrie aici din ce oras esti si incercam sa aflam pentru tine.

Legislatia romana nu permite efectuarea avortului la aceasta varsta a sarcinii.

Chiar si asa, este bine de stiut ca avortul implica niste riscuri si posibile complicatii imediate dar si tarzii, care pot afecta in viitor o sarcina dorita. De ex.: hemoragii abundente, leziuni ale uterului, leziuni ale colului uterin (colul este portiunea de la intrarea in uter, in mod normal este inchis, iar pentru a se ajunge la uter in timpul avortului este fortat cu instrumentele, existand riscul ca la o sarcina ulterioara, aceasta sa nu mai poata fi tinuta), infectii ale uterului sau trompelor uterine - risc de sarcina extrauterina in viitor. Mai sunt si efectele asupra psihicului - depresii.
0
07-09-2017, ora 11:44
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Este exclus sa puteti face un avort la cerere la aceasta varsta de sarcina in conditii medicale si de siguranta (este ilegal la aceasta varsta de sarcina). Singurele solutii raman fie darea spre adoptie a copilului dupa nastere, fie sa primiti sprijin sa va puteti creste copilul - vezi raspunsul precedent.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unele antibiotice ar putea fi asociate cu creșterea riscului de avort
  • Dureri de burtă după avort - ce e normal și ce nu
  •