Cauza avortului spontan poate fi actul sexual în timpul sarcinii?

12-08-2017
cord2000
Nu este medic/terapeut
cord2000
Bună... Este posibil ca sarcina sa se fi oprit din evoluție din cauza actului sexual din timpul sarcinii.
menționez ca a avut loc la 4 săptămânii( actul), prima ecografie am făcut-o la 8 săptămâni iar embrionul nu se vedea dar sacul gestionat era mai mare decât trebuie, a doua ecografie la 8 s. și câteva zile, apăruse doar vezicula, la 9 săptămâni și o zi au apărut sângerările. Suntem noi de vina, care ar fi cauza. Multumesc
1 comentarii
0
24-10-2017, ora 10:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Vestea unei sarcini e un motiv de bucurie pentru multe cupluri insa restrictiile exagerate in activitatea sexuala pot fi sursa unor conflicte, a unor disfunctii sexuale si pot chiar sa creasca riscul infidelitatii sau al violentei domestice. De multe ori, in primul trimestru de sarcina cuplu se teme de un avort spontan dupa activitatea sexuala iar in trimestrul trei de o nastere prematura.

De fapt, intr-o sarcina sanatoasa (confirmata de medic), mamele ce au avut saptamanal un raport sexual au prezentat chiar o reducere a riscului de nastere prematura. Un risc semnificativ de a declansa nasterea prematura (chiar si intr-o sarcina sanatoasa) apare atunci cand uterul este pregatit pentru nastere, incepand cu saptamana 38.

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK