Azitromicina pentru acnee.

04-07-2011
Larissa Alexandra
Nu este medic/terapeut
Larissa Alexandra
Buna ziua! Am fost la dermatolog si mi-a recomandat antibiotic azitricina, insa am uitat in ce doze. Ati putea sa-mi spuneti cum ar trebui luata pentru a nu imi aparea din nou cosurile la sfarsitul tratamentuluio? (l-am mai facut o data, insa nu exact cum mi-a spus dermatologul).
4 comentarii
0
04-07-2011, ora 22:29
Larissa Alexandra
Nu este medic/terapeut
Larissa Alexandra
Azitromicina* tratamentului*.
0
05-07-2011, ora 15:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Larissa Alexandra, azitromicina, de obicei, pentru tratarea acneei, se administrează în doză de 500 mg pe zi, cu cel puţin o oră înainte de masă sau la 2 ore după masă, în priză unică, timp de 3 zile, însă eu nu ştiu sigur dacă aceasta a fost modul de administrare recomandat de către medicul dv. dermatolog, în ceea ce priveşte doza, frecvenţa de administrare şi timpul. Ar fi indicat să reconsultaţi medicul respectiv!
În plus, ca şi fapt divers, trebuie să ştiţi că nu există o doză de antibiotic anume care să vă garanteze dv. lipsa unei recidive la terminarea tratamentului. Coşurile nu vă vor apărea din nou, după sfârşirea tratamentului, doar dacă azitromicina, în cazul dv., va reuşi să suprime/neutralizeze/elimine cauza care stă la baza producerii acneei dv.; dacă nu va reuşi să elimine cauza, una de natură infecţioasă, în mod clar, de vreme ce vi s-a recomandat antibioterapie, coşurile vă vor reapărea la un interval de timp nedeterminat, după sfârşirea administrării antibioticului.
Încercaţi să vă trataţi acneea şi topic, prin administrarea unor creme/unguente. Există o gamă foarte vastă de produse antiacneice extrem de eficiente, de la Clearogen şi Granex, 2 sisteme profesionale antiacneice, până la Akneil, Skinoren, Zineryt şi nu în ultimul rând celebrul Mibazon.
Însănătoşire grabnică!
0
05-07-2011, ora 19:21
Larissa Alexandra
Nu este medic/terapeut
Larissa Alexandra
Multumesc pentru raspuns! Cu Skinoren si Zineryt am mai incercat, dar fara un rezultat multumitor. Stiam ca daca iei antibiotic pe o perioada lunga de timp, microbul devine rezistent si nu mi-as dori asta!
0
13-07-2011, ora 17:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Larissa Alexandra, okay, am înţeles.
Într-adevăr, dacă se consumă antibiotic pe termen lung, în regim de administrare zilnică, dar nu neapărat, agentul patogen care stă la baza principală, secundară sau chiar terţiară a producerii acneei, de pildă, Staphilococcus epidermidis, devine insensibil la acţiunea antibioticului respectiv, adică rezistent şi non-reactiv, aşa cu bine aţi menţionat şi dv. Insensibilitatea agentului patogen, însă, este doar una dintre multele efecte adverse, pentru că, după cum poate bine ştiţi, antibioterapia pe termen lung produce mari dezechilibre metabolice, atât la nivel de floră intestinală saprofită, deci, la nivel de sistem digestiv inferior, cât şi la nivel de funcţionalitate cardio-vasculară, neurologică, endocrinologică şi nu numai.
Slavă Domnului, există o mulţime de preparate naturiste care au calităţi antibiotice extraordinare, cu mult mai preţioase decât orice antibiotic sintetic existent pe piaţa farmaceutică mondială, acestea fiind şi excelente remedii antiacneice - de la uleiurile esenţiale de manuka, ti tree, dafin, neem, chiparos, litsea cubeba, mandarină verde, mirt verde, niaouli, rozmarin şi ylang-ylang până la extract de castravete, ulei de oregano sălbatic, ulei de macadamia, apă de immortelle, apă de cistus ladanifer şi apă cu argint colodal de minim 10-20 ppm.
----------*
De asemenea, există şi două sisteme profesionale de tratare a acneei şi anume Clearogen şi Granex kit I. Documentaţi-vă!
_

Vă doresc toate cele bune!
Cu respect,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •