Azitromicina si preconceptia

27-06-2016
andreeamoldovan
Nu este medic/terapeut
andreeamoldovan
Buna ziua. Am facut o infectie in gat si mi s-a recomandat zinnat 500mg de 2 ori pe zi si 5 zile de azitromicina (sumamed). Azitromicina am terminat-o de luat acum 2 zile, zinnat mai am de luat 3 pastile. Eu si partenerul vrem sa facem bebe si intrebarea mea este daca aceste medicamente pot afecta in vreun fel fatul. Mentionez ca pe perioada administrarii medicamentelor ne-am abtinut de la a incerca sa facem bebe.
4 comentarii
0
27-06-2016, ora 19:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu luati decat medicatia data de medic pe parcursul sarcinii.
Terminati cu orice fel de tratamente inainte de a concepe.

Casatoriti-va inainte de a face bebe. Evitati sa il faceti pe copil si cuplul in sine sa poarte o anumita stigma in societate.
0
28-06-2016, ora 08:39
andreeamoldovan
Nu este medic/terapeut
andreeamoldovan
Ok. Nu inteleg de unde ati dedus ca nu as fi casatorita, in primul rand. Sunt casatorita! In al doilea rand nu vad legatura cu intrebarea mea. Intrebarea mea era de fapt in cat timp se elimina antibioticele pe care le-am mentionat din corp pentru a putea concepe. Vroiam sa stiu daca Sumamed (azitromicina) mai poate afecta o eventuala sarcina in conditiile in care am terminat de 3 zile tratamentul cu acest medicament.
0
28-06-2016, ora 14:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati scris partenerul, nu sotul. Stiu ca unele medicamente se elimina in 6 luni, altele ca anticonceptionalele daca ati luat 5 ani, tot cam in 5 ani ies din ficat.
Sunati si intrebati medicul de familie pt antibiotice sau medicul ginecolog ales sa va supravegheze sarcina. Mai nou se fac niste analize inainte de a ramane insarcinata pt a fi totul bine si ca sa nu apara probleme cu sarcina. Luati legatura un medic ginecolog obstetrician. De obicei se alege unul cu care chiar veti naste.
0
15-07-2016, ora 00:10
Dr. Luminiţa Cîmpeanu
Obstetrica-ginecologie, Timisoara
Dr. Luminiţa Cîmpeanu
Zinnat ul este un antibiotic ce se poate utiliza în sarcina, azitromicina nu este interzisa, dar nici nu s-a dovedit dacă afectează produsul de concepție sau nu (adică se poate utiliza în cazul în care este singura alternativa de tratament ). Faptul ca ați utilizat aceste antibiotice în perioada de dinaintea concepției nu va afecta o eventuala sarcina. Va doresc succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul