Bacteriile intestinale, responsabile de tulburări mintale | Forumul Medical ROmedic

Bacteriile intestinale, responsabile de tulburări mintale

40 comentarii 1 2
0
10-02-2011, ora 22:32
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Daca nu te superi sunt curios ce studii ai si ce varsta.aici sub anonimat poti sa spui linistita.
0
10-02-2011, ora 23:05
la_reine
Nu este medic/terapeut
la_reine
Nu ma mai contrazic cu tine.Eu am spus ce am avut de spus si cred ca ai inteles prea bine.Sper!
Iar depresie n-am avut numai una, am avut mai multe episoade...pt ca, tot studiile spun (iar de data asta par a avea dreptate), ca cel ce are cel putin o depresie, riscul ca ea sa reapara este mai crescut decat la cel ce n-a avut niciodata, totodata urmand sa apara din ce in ce mai des. De-aia cine apuca a aibe una, nu prea ramane doar cu una. Odata si-odata o face si pe a doua.

Nu fac planuri de tratament dar daca ar fi sa fac nu as propune tratarea schizofreniei fara antipsihotice. Ci as propune folosirea lor pt o scurta perioada de timp ca sa-si revina cat de cat(raportat la lungile perioade - auzi 6 ani de Zyprexa trecut pe Leponex fara nicio ameliorare ba dimpotriva) in combinatie cu psihoterapia si renuntarea la ele in timp ce se continua psihoterapia (auzi dar, tu zici ca sunt oameni care s-au invatat sa lupte cu propriile lor halucinatii)...si cred ca cu cat e luata mai din pripa cu atat prognosticul se imbunatateste.
Dar vezi, e nevoie de multa munca, de rabdare, de psihoterapeuti competenti si de psihiatri care sa creada ca acest lucru e posibil si sa colaboreze eficient cu psihoterapeutii. Singura portita de scapare pe care o vad pt psihiatri e ca intr-adevar deficitul de psihologi competenti cel putin in romania este mare(dar nu lipsit de speranta)...iar intre a lasa un pacient in deriva in haosul psihozei lui si a il imbuiba cu medicamente care de bine de rau ii mai amelioreaza din simptome, mai bine o alegi pe a doua. Ce sa zic, din 2 rele o alegi pe aia mai putin rea... poate ca e mai uman asa...dar e un compromis mare ce compromite bolnavul de fapt! Asta e singura scuza pe care incerc sa o gasesc... desi sunt convinsa ca nu asta e ratiunea pt care dati in stg si in dreapta cu medicatie.
Eu tot de partea psihoterapiei raman si invit la adresare catre psihoterapeuti... si NU, eu nu sunt nici psihoterapeut, nici psiholog, nici alta competenta in domeniul asta nu am. Desi as vrea sa ajut bolnavii astia. Ramane de vazut!
0
10-02-2011, ora 23:12
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Aici sunt si eu de-acord cu tine cu tratamentul de 6 ani olanzapina si trecut apoi pe clozapina care dupa mine e unul din cele mai proaste antipsihotice pe motiv ca are efecte secundare mult mai grave si e invechit ca si performanta. Acei oameni care lupta singuri nu sunt multi, insa sunt o speranta; si daca sunt tratati bine de la primul episod psihotic, inca din primele zile chiar prima saptamana, au sanse de vindecare.

Ai putea face psihologia...sunt mastere si doctorate excelente in Occident...ai avea sanse, daca tu crezi ca poti face ceva sa ii ajuti pe oameni, atunci merita incercat si inchei cu un citat pe care azi l-am auzit:

"Daca tu crezi ca poti sa faci ceva, atunci asa este
Daca tu NU CREZI ca poti face ceva, si atunci asa este."
0
11-02-2011, ora 09:32
la_reine
Nu este medic/terapeut
la_reine
Replica replicii pt DrT:
"Cea mai grava dintre toate nesabuintele este sa nu faci nimic pentru semenii tai, doar pentru ca iti inchipui (crezi) ca nu poti face ceva" (Sydney Smith)

(doar ia aminte la vorba asta)... Mult succes!
0
14-03-2011, ora 23:17
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Graul afectat de un fungus numit Ergot poate fi extrem de periculos.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ergot

The neurotropic activities of the ergot alkaloids may also cause hallucinations and attendant irrational behaviour, convulsions, and even death.[7][8] Other symptoms include strong uterine contractions, nausea, seizures, and unconsciousness. Since the Middle Ages, controlled doses of ergot were used to induce abortions and to stop maternal bleeding after childbirth.

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Fear

Historian Mary K. Matossian argued that one of the causes of the Great Fear was consumption of ergot, a hallucinogenic fungus. In years of good harvests, wheat with ergot was thrown away, but when the harvest was poor, the peasants could not afford to be so choosy.[5]
********************************

Iata ca exista o diiversitate de factori ce determina fenomene psihotice. Este o aberatie sa consideri din oficiu ca exista un exces de dopamina pur si simplu, fara sa mai cauti si alte cauze. Drogatii cum de o iau pe miristi ?
0
15-03-2011, ora 07:54
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Apropo de afirmatia din articolul de la inceput - de 10 ori mai multe bacterii - o cartulie foarte interesanta, se poate lectura partial pe books.google.ro.

"Oral Tolerance: The Response of the Intestinal Mucosa to Dietary Antigens" - pag. 88
***
At the same time, however, the commensal flora represents an enormous antigenic
challenge to the mucosal immune system. It has been estimated that the number of microbial cells
in the body (most of them in the large intestine) exceeds by far the total number of cells of the
body.68
***
2
02-05-2011, ora 18:31
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hristos a înviat!

Iubiţilor, bacteriile intestinale chiar sunt responsabile de producerea unor tulburări mintale, datorită toxinelor pe care le produc (toxemia intestinală produsă pe fondul unei disbioze, de pildă, şi nu numai, stă la baza producerii multor condiţii medicale, inclusiv a unora din sfera mentalo-psihică). Voi aţi citit Organonul Medicinei? Citiţi-l!
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick ♥
0
02-05-2011, ora 19:32
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Mr.Nick: multumesc de trimitere, dar trebuie probabil sa va reamintesc faptul ca nu mai suntem in 1810, ci in 2011.
0
02-05-2011, ora 21:04
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Apropo de ideile sustinute de La Reine, in lumea a treia schizofrenia este tratata cu succes de catre samani. Si nu vezi doamne prin cine stie ce farmece si descantece. Doar discutii cu familia, samanul pune intrebari bolnavului, , dizolva tensiunile familiale interne etc. Succes garantat, de altfel confirmat de antropologi.

P.S. Se pare ca am gresit. usturoiul are efect abiotic, da se pare ca e bun in candida.
2
02-05-2011, ora 23:52
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hristos a înviat!

@DrT, trist şi adevărat, mă aşteptam la un asemenea răspuns din partea dv. Suntem în anul 2011, într-adevăr, dar ce a descoperit medicul german Samuel Christian Friedrich Hahnemann, între anii 1755-1843, este valabil şi în prezent. Că nu credeţi şi nu doriţi dv. să acceptaţi, este cu totul altceva. Să fiţi sănătos!
_
Numai bine,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul