Baiat de 9 ani care a incetat sa vorbeasca sau sa scrie.

21-11-2017
Arthur Marcu
Nu este medic/terapeut
Arthur Marcu
Buna ziua, copilul de 9 ani a incetat vara aceasta sa vorbeasca, a incetat sa scrie. Isi tine mainile intr-o pozitie ciudata... El reactioneaza cu mine, gandeste, ar vrea sa si scrie, dar nu poate. Am fost la toti doctorii posibili in ultimele 6 luni aici (In germania) Nimeni nu a gasit nimic, a fost testat pentru nenumarate boli neurologice, psihice si nimic. Nu stiu ce sa mai fac. Cand rvea sa spuna ceva doar mormaie...mainile si le tine inchise, ca o gheara. El gandeste normal ca inainte, se comporta norma. Nu are autism si alte cele..am facut toate testele posibilie. Ce ma sfatuiti sa fac? As vrea sa incerc si in Romania...poate cineva reuseste sa gaseasca ceva.
1 comentarii
0
21-11-2017, ora 20:33
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Cred ca trebuie facute investigatii neuro mai fine, desi nu sunt de specialitate, cred ca e f probabil sa existe o afectare pe parte de motricitate fina (daca e vorba de articularea cuvintelor si de miscarile degetelor, ar putea fi la orice etaj al substantei nervoase-pentru maini de la maduva cervicala in sus, pentru disartrie- de la nervii cranieni pana la centrii vorbirii de pe scoarta cerebrala). Cauzele deteriorarii substantei nervoase tot un neurolog vi le poate identifica (de la infectii pana la probleme neurodegenerative).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul