balbaismul la maturitate mai poate fi tratat?

13-01-2010
cristi8811
Nu este medic/terapeut
cristi8811
Salut ! Ma numesc Cristi, am 22 de ani si am o problema care practic incet incet imi distruge viata. si anume faptul ca sunt balbait de mic copil, nu am dat foarte multa importanta acestui lucru fiindca aveam perioade in care nu era foarte sesizabil dar si alte perioade in care este destul de evidenta problema, problema e ca acum am 22 de ani vreau sa imi fac o cariera si balbaismul ma impiedica total, mai ales la facultate... faptulca nu pot comunica foarte corect ma impiedica sa am opinii verbale si de multe ori nu zic nimic cand profesorul pune intrebari, mai ales cand sunt ascultat, cand trebuie sa sustin proiecte etc , imi e foarte greu sa ma concentrez sa nu ma balbai.am cautat pe tot internetul asta raspunsul la intrebarea daca pot scapa de balbaiala si nu am gasit mai nimik concret...doar ca singura sansa ar fi terapii de psihanaliza, dar nu am mers la psiholog (mentionez ca am fost stangaci, acum sunt 50-50), intrebarea mea este ce pot face eu fara niciun ajutor pentru a scapa de boala?Astept cu nerabdare raspunsul unui medic care se pricepe. Va multumesc!
4 comentarii
0
13-01-2010, ora 23:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da-mi id-ul tau de messeger, daca ai, prim mesaj ( da un click pe "scarface" si acolo poti sa-mi scri) si iti spun ce sa faci ca sa scapi de balbait.
0
14-01-2010, ora 04:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
ORICE poate fi tratat; NU există boală incurabilă...te va ajuta Scarface, ai încredere în el.
Numai bine!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
14-01-2010, ora 16:24
cristi8811
Nu este medic/terapeut
cristi8811
-* am incercat sa intru pe tine scarface ca sa iti scriu mail-ul dar n-am reusit...poate nu stiu yo.. daca mai intrii sa dai add la adresa. multumesc!

(*modificat de administrator)
0
03-06-2014, ora 13:30
Sabin70
Nu este medic/terapeut
Sabin70
Buna--am 44 ani, si sufar de o forma de balbism cronic;in copilarie am fost la logoped si m-a pus sa stau ca barza intr-un picior, am ridicat dreptul.mi-a zis ca sant stangaci din nastere.se pare ca este o disfunctie la creier, posibil ceva genetic(emisfera dreapta este hiperactiva).nu ma bilbai efectiv, doar am BLOCAJE IN VORBIRE.cu toate conseciintele de rigoare:evit sa dau explicatii, evit telefonul de multe ori, pronunt greu cuvinte care incep cu P, T.in plus, in ultimii 3-4 ani am perioade de Depresie care tin cam 1 saptamana, iau 5 HTP pt. cresterea serotoninei si e OK.se pare ca depresia o pot controla cu medicinali Homeopati gen 5htp, Rhodolin, Nadh(ultimele 2 nu le-am incercat)--ceea ce ma preocupa e Balbismul-Blocajele de vorbire:m-ar interesa un medicament de "Intretinere" gen luat 1 pastila dimineata, doza mica, care sa inlature cat-de-cat aceste blocaje pe timpul zilei(30-40% pozitiv, a-r fii ok).in cazul meu cred ca nu poate fii vorba de CURA de medicamente, doar de 'intretinere'-dar am o dilema:vad ca toate medicamentele anti-balbism-blocaje gen:Haldol, Risperidona, Serenase, Sycrest sant inhibitori de Dopamina.dar avand si depresia asta periodica, se pare ca am deficit de dopamina-serotonina.aici e problema..pina acum nu am luat nimic in afara de 5hpt.nu sant genul agresiv, sant calculat, nici 'fricos'-nu adrenalina i-mi lipseste, doar aceste blocaje in vorbire ma exaspereaza-I-l rog frumos pe d-l Scarface, sau d-l Mr. Nick sa-mi dea niste sfaturi mai aprofundate.Multumesc--inca ceva ce m-a surprins:in trecut am facut 2 operatii simple dar cu anestezie totala.in momentul cand m-am trezit eram euforic, dar aveam chef de vorba, si blocajele au disparut!nu-mi pot explica exact fenomenul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: