balonare de vreo 10 zile si o senzatie de jena sub coaste in ambele parti

15-04-2010
vardala
Nu este medic/terapeut
vardala
am de vreo 10 zile o balonare care nu prea o explic, si o senzatie de jena sub coaste in ambele parti.
am fost la doctor, am facut un ecograf si mi-a spus ca fierea este un pic marita si la fel si splina, iar pe colon am mai multe gaze, din cauza digestiei lente
Mi-a dat tratament cu panczcebil si metroclopramid timp de 2 saptam
i apoi sa merg din nou la control.
Iau tratamentul 4 zile dar parca nu prea simt prea multe imbunatatiri
Nu prea am mai avut asemenea stari de balonare si nu imi prea plac.Nu doare nimica dar parca este un disconfort.
Ce parere aveti?.
6 comentarii
0
15-04-2010, ora 17:55
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Vai de organismul tau dupa ce ai facut acel tratament, te rog sa-ti notezi simptomele suplimentare care iti vor aparea de la "tratament" si sa citetso hartia insotiotoare, unde vei gasi multe din ele. Si facem si pariu pe ce vrei ca nu-ti vor trece balonarile de la ele (ca nu are cum). Desi medicul care ti le-a dat le-a prescris mai inainte fara nici un succes la mii de oameni inaintea ta, el nu afla rezultatele caci nici nu intreaba si daca ii spui ca nu te-a ajutat iti da alt medicamanet pana anjungi candva sa schimbi medicul crezand ca el este de vina. Dar asa medicul nu afla ca medicamentele nu ajuta si trec decenii intregi pana se prinde un medic ca a prescris o viata intreaga un medicament in mod inutil.
Daca nu-i zice nimeni asta, de unde sa stie ?
Daca vrei rezolvare la probleme mergi mai bine la un medic homeopat cu experienta. In homeopatie exista 4-5 remedii cu care se vinndeca 90% din astfel de balonari si care la o adica se pot lua si la intamplare pana dai de cel care te vindeca printre aceste 5. Acest lucru ar fi mai intelept decat sa faci astfel de tratamente si medic-jumping. Insa daca nu te ajuta macar mergi la medic si spune-i cat de proaste, inutile si scumpe sunt aceste medicamente. Ca sa stie si sa dea mai departe informatia sa afle si producatorii.
0
17-04-2010, ora 16:57
Dyanna_lidy
Nu este medic/terapeut
Dyanna_lidy
De foarte multe ori vand mananc ceva dulce ma simt balonata. de ce? va rog raspundeti pe privat
0
13-12-2010, ora 00:15
adriana irina
Nu este medic/terapeut
adriana irina
de ceva timp ma trezesc in fiecare dimineata cu abdomenul plat si dupa ce mananc cat de putin sau beau un pahar de apa mi se umfla burta de zici ca sunt insarcinata.as vrea sa stiu daca mai are cineva problema asta si daca e ceva normal.
0
18-12-2010, ora 18:10
Helen H.
Nu este medic/terapeut
Helen H.
Adriana Irina, si eu am problema asta...Cateva luni mi-a fost bine, ca nu prea mancam asa mult, acum iar mi-a revenit problema asta, pt ca mananc foarte mult, Si faza ii ca nu ma ingras, numai la burta si ma si umflu.Incearca sa nu bei apa pe stomacul gol.Degeaba se zice ca ii bine sa bei un pahar cu apa pe stomacul gol, ca nu-i adevarat, cel putin pt mine(ma umflu imediat).Dimineata incearca sa mananci cereale (da nu din-alea foarte dulci) si nu mai manca nimic pana la pranz.Adica sa nu prea iei gustari intre mese.Incearca sa nu mananci prostii, gen chipsuri si ciocolata.Si nu bea gazoase!Si sa nu bei nimic in timp ce mananci.Si sa mesteci bine tot ce mananci, se poate(cand ti-e foame tare) sa ai tendinta sa inghiti cate mai repede sa apuci sa mananci cat mai mult, si atunci automat nu mesteci bine mancarea.Si asta conteaza foarte mult.OK, cam atat:)
0
25-06-2011, ora 11:01
ecaterina6
Nu este medic/terapeut
ecaterina6
de o saptamana m-am lasat de fumat ( am ceva probleme medicale mai grave) si tot de atunci fac tratament cu corticosteroizi... e greu ca in aceasta perioada imi vine sa mananc mai des dar nu am voie nimic cu sodiu..
oricum ideea e ca nu mananc mai nimic, fac totul ca la carte in ceea ce priveste alimentatia, dar sunt foarte balonata( inclusiv dimineata cand ma trezesc)
imi este foarte greu sa trec si peste aceasta, adica brusc fara tigari, fara sare, sa ma uit pe orice ambalaj la cantitatiile de sodiu, dar si asta? sa ma balonez din nimic??
ce ar trebui sa fac? medicatia in cazul meu nu e o solutie( am incercat ffffffffffffffff multe:)) si nu beau apa in timpul mesei, nu vorbesc in timpul mesei.. oricum la masa ma comport ca acu o saptamana, doar ca nu mananc, sau mananc putin
e din cauza lasatului de fumat? si va trece in 2-3 sapt?
e de la corticosteroizi?
raspundei-mi va rog, sunt disperata
0
09-07-2011, ora 22:30
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
buna seara, balonarea apare in contextul unor boli:ficat, fiere, pulmonare cu tulburari de respiratie, pancreas, intestin, inima.daca nu aveti o asemenea boala, revizuiti-va alimentatia.beti ceaiuri de musetel, fenicul, menta si anason, luati ESPUMISAN sau FINOCARBO PLUS.lasatul de fumat nu prea are o legatura asa mare cu balonarea si nici cortizonul, in cazul cortizonului apar edeme uneori.va doresc multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •