Bebe 3 luni nu mananca

19-07-2017
oanapurguly
Nu este medic/terapeut
oanapurguly
Buna ziua, am un bebelus de 2l 3s, nascut cu 3485g iar acum are 5500g.In primele 5 zile m-am chinuit sa il fac sa stea la san si pt ca nu a vrut i-am dat lp Aptamil.Dupa ce am ajuns acasa m-am muls cu pompa si i-am dat lm cu biberonul pana avea aprox 1 luna iar apoi pana pe la 1l 3s ii dadeam lm congelat ce mai aveam plus lp. De la 1l 3s i-am dat numai lp si manca in jur de 90ml la 3 ore. Apoi in loc sa mareasca cantitatea a scazut la 60ml/3 ore sau chiar 30 ml. De 2 sapt nu mai vrea insa sa manance decat prin somn, cand e treaz refuza total si mi s-a intamplat chiar nici prin somn sa nu vrea ( ieri a mancat la 8 dim, la 3 pm si abia la 12 noaptea). eu sunt in Londra si am fost la medicul de familie de 3 ori si imi zice sa il las in pace, la privat de 2 ori ( prima data mi-a dat espumisan si nu a avut niciun efect iar a doua oara mi-a zis sa ii dau supa de legume ceea ce cred ca nu e cazul atat de mic fiind). Aseara am fost la urgente pt ca nu vroia absolut de loc sa manance si mi-a zis ca e posibil sa aibe reflux si mi-a dat gaviscon dar nu pare sa ajute momentan. Nu mai stiu incotro sa merg si ce sa fac. Ultima saptamana a stagnat nu a mai luat deloc in greutate iar ultima luna a luat doar cam 100g/saptamana. Va rog sa ma ajutati. I-am schimbat vreo 5 biberoane crezand ca nu ii place tetina, i-am dat ba mai rece ba mai cald, pare ca nimic nu functioneaza. Laptele nu l-am schimbat pentru ca toti medicii spun ca e tot la fel si plus ca imi este frica sa nu il constip sau sa il doara burtica daca schimb laptele. Si mai sunt si 100 de feluri de lp si nu as stii pe care sa il aleg. Multumesc mult
9 comentarii
0
20-07-2017, ora 18:44
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Copilul Dvs. are exact greutatea pe care trebuie sa o aiba la aceasta varsta, luand in calcul greutatea de la nastere, desi ne spuneti ca ati parcurs o perioada de chin cu alimentarea lui. Daca ati inceput cu Aptamil, continuati cu el si, incercati sa-i dati, intre mesele de lapte, cate 20 ml ceai de tei, sunatoare sau, amestec in parti egale de, musetel cu menta, in care sa puneti 3-4 picaturi de suc proaspat de portocala, mar sau morcov.Nu va alarmati, fiecare copil are ritmul sau de crestere si, din ceea ce descrieti, nici un consult nu a relevat o boala a bebelusului. Plimbati copilul zilnic pe afara.
0
24-07-2017, ora 22:26
Tia17
Nu este medic/terapeut
Tia17
Buna seara
Cititi va rog si povestea noastra
"Bebe 3 luni mananca putin" -Tia17
Poate se aseamana ceva
0
26-07-2017, ora 12:58
oanapurguly
Nu este medic/terapeut
oanapurguly
Tia 17 am citit si cazul vostru, imi pare rau pentru voi si in acelasi timp ma rog ca al meu sa isi revina totusi si sa nu o ducem tot asa.
D-nei doctore ii multumesc pentru raspuns dar in privinta diversificarii voi astepta cel putin pana la 5 luni. Bebelusul meu nu a mai luat in greutate in ultimele 2 saptamani, si chiar nu mai stiu ce sa fac!
0
11-08-2018, ora 23:57
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
Buna oanapurguly! Stiu ca a trecut 1 an de cand te ai confruntat cu problema lipsei poftei de mancare la bebelusul tau...dar as vrea sa stiu cum s a rezolvat problema atunci. Eu sunt intr o situatie asemanatoare, tot cu aptamil am inceput si in loc sa manance mai mult cu trecerea timpului, tot mai putin mananca. Am trecut pe lapte nan si e mai rau...mananca putin ziua (ea care voia si cate 120 ml/masa acum are mese si de 50 sau chiar 30ml) si mai bine noaptea in somn...dar nu mereu. Biberoane schimbate si la noi.Cum s a terminat la voi pana la urma? ca eu am luat o razna...mai ales ca medicii spun ca e ok copilul, desi ia f putin in greutate. Multumesc mult!
0
12-08-2018, ora 16:10
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Fa i o coprocultura..exact așa am pățit eu, m am chinuit 2 luni cu el până am hotărât să-i fac analize la scaun..niciun medic nu mi a recomandat asta, că să înțelegi cum stă treabă cu medicii..nici un medic normal la cap nu ți v a zice 'lasă copilul in pace, așa e ritmul lui' când acesta mănâncă doar 30ml de lapte și nu i a in greutate.Al meu avea giardia și după tratament ușor, ușor și a revenit.
0
12-08-2018, ora 16:17
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Am uitat să menționez.asta s a întâmplat când bebele meu avea 2 luni.că sigur vor fi voci care ți vor spune că așa ceva nu face, doar când intră în colectivitate sau când începe să meargă..uite că pot face și f mici, sigur luat de la vreun musafir sau chiar de la mn(desi mi am făcut tot felul de analize și în timpul sarcinii și după naștere, asta nu m am gândit să o fac)..
0
30-09-2018, ora 16:42
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
Buna! Abia acum am vazut raspunsul tau...nu mi arde sa mai stau cu telefonul in mana, pt ca situatia cu copilul continua sa fie la fel de proasta. Bebelusul tau manca in somn deci? Sau deloc? Ca al meu a ajuns sa manance in somn si cate 160 ml, iar treaz mai nimic...azi spre exemplu nu prea a dormit si a mancat in 12 ore 140 ml. Multumesc!
0
21-04-2019, ora 10:45
Mariamira
Nu este medic/terapeut
Mariamira
Buna, a trecut ceva timp de cand ati avut problema aceasta si ma intereseaza sa stiu cum ati depasit perioada? Ce a avut bebele, ce analize i-ati facut? Si-a revenit cu mancarica? Cum ati procedat? Am un bebe de 3 luni care de aproximativ 3 saptamani mananca din ce in ce mai prost. In tot acest timp am fost la 3 pediatrii, copilul e santos si totusi abia mananca 50 ml. Nu are senzatie de foame, nu mai cere. Suntem niste parinti disperati.
0
15-09-2019, ora 23:53
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
Buna, Mariamira! Acum am vazut mesajul tau...cu mare intarziere. Oricum nu as fi putut sa te ajut...decat cu informatia ca fata mea a inceput sa manance laptele fara sa doarma, pe la 8 luni, dintr o data. Diversificarea a fost ok, dar de pe la 1 an nu prea mai mananca... Cu greutatea sta cam prost, de pe la 9 luni a evoluat f greu, dar totusi e in grafic. Voi ce faceti, cum sunteti? Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul