Bebe 4 luni si trei saptamani -manaca 60 ml la o masa !!!!

18-06-2018
mamica2
Nu este medic/terapeut
mamica2
buna ziua,
Beblica al meu s-a nascut cu 2450 g si 46 cm (n-a mai crescut in ultima luna de sarcina- dar nu mi-au dat o cauza clara, mi-au spus ca poate sa fie genetic- toate restul analizelor au iesit ok in sarcina, eu 38 de ani). Acum are 5600 si 62 cm.
Nu a mancat niciodata cum scrie pe cutia de lp, a mancat mereu 60 ml maxim, dar nici acum cand e mai mare nu depaseste in medie acesta cantitate. Dimineata manaca la o masa max 100, apoi are mese la 2 ore cu cate 40 ml !!!!! sunt maxim de ingrijorata. nu stiu ce sa-i fac sa manance mai mult. cand aud/vad copii de varsta lui care mananca 150 ml la o masa ma ingrijorez si mai tare.
Sfarsim o zi buna cu 500 ml de lp dar avem zile si cu 400 ml lp:(( Noaptea doarme si se trezeste sa pape max de 2 ori, pe la 12 si pe la 5.
E foarte vioi si avansat psiho motric - il ajuta si faptul ca e ca o "pana". Mergem la bazin si i-am facut analize de urina si scaun si este ok.
De la luna 3 jumatate la 4 jumatate a luat doar 500 g in greutate! (i-am facut toate vaccinurile + rotarix prima doza).
Ce sa ma fac cu el?!?! pls un raspuns cat mai repede ! mi se pare ca e tot mai slab, cum se lungeste... in ultima saptamana n-a luat deloc in greutate...
Este doar personalitate lui sau pot fi si cauze medicale care ar trebui investigate?
Multumesc!
2 comentarii
0
19-06-2018, ora 16:20
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Copilasul Dvs. a recuperat destul de bine, pornind de la valori mici in greutate si talie.Conform calculelor, ce tin cont de greutatea de la nastere, se afla in intervalul acceptabil, dar conform curbei internationale de crestere este imediat sub limita inferioara a greutatii.
Are propriul sau ritm de crestere si, desigur, ca va recupera, in timp, decalajul. Este important ca este sanatos.
0
19-06-2018, ora 23:12
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Nu toți copiii iau in greutate că la carte..Pt liniștea ta poți să i faci și un ecograf și analize la sânge să nu aibă vreo anemie, dacă n are nimic înseamnă că așa e el..bebele meu nu mai vrea lapte deloc, îl vrea doar cu cereale, și mai mult de 200ml pe zi nu bea(mănâncă iaurt și brânză, smântână)..și are toate analizele bune (valori puțin mai mici la calciu dar ii dau calciu 10 zile pe luna pt asta), așa e el..l-am născut de 3, 500kg, la 4 luni avea 6 kg și acum la 7 luni are 7 kg, iar pediatrul spune că e perfect sănătos, e foarte vioi..așa e el..factorii genetici joaca un rol f important chiar și în cantitatea de mâncare, adică dacă voi nu ați fost f mâncăcioși sigur el vă va semăna..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Indicele de masă corporală al bebelușului este un bun indicator al riscului de obezitate în copilărie
  • Formulele de lapte și greutatea sănătoasă la sugari - opinia specialiștilor
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •