bebe 7 luni raceste des ce sa-i mai fac?

19-07-2008
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Poate va plictisesc cu atatea intrebari dar sunt disperata cu fetita asta a mea.Are doar 7 lunisoare si a fost racita de 5 sau 6 ori pana acum, am intoxicato cu atatea antibiotice.Spunti-mi ce sa-i fac sa nu mai raceasca asa des, ce sa-i dau ptr imunitate, cum o pot ajuta ca am sa ajung la psiholog din cauza ei cred.Imi fac procese de constiinta de acum cu atatea medicamente cate a luat.
13 comentarii
0
19-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
buna anishoara.eu am o fetita de 4 ani si din cate stiu antibioticul nu este indicat decat in cazuri extreme pt bebelusi, doar daca face febra foarte mare.pt intarirea sistemului imunitar poti folosi vit c cate 10 picaturi in fiecare luna, suc de portocale.dupa un an ii poti face si vaccinul antigripal.eu i-am facut fetitei mele si dupa aceea a racit sub o forma destul de usoara.iti pot recomanda vaccinul vaccigrip se numeste.oricum discuta si cu medicul pedriatru si poate iti recomanda si altceva pt intarirea sistemului imunitar!!
0
19-07-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
iti multumesc ptr raspuns suc de fructe nu accepta sub nici o forma si nici ceai sau apa nu bea deloc, am incercat sa-i dau si cu canita si cu lingurita si nu vrea.Ultima data cand a fost racita a facut temperatura 3 zile la rand de aia su+nt disperata si nu stiu ce sai mai fac
0
19-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
iti inteleg disperarea pt ca si eu am patit de cateva ori asta cu fetita mea si chiar si acum cand mai se imbolnaveste, pana nu se remediaza stau tot intr-un stres.eu am ramas si cu o spaima din cauza asta si acum fac tot posibilul sa o feresc de boli, atat cat pot.daca in familie raceste cineva ori le pun masca la gura ori nu ii primesc si tot asa.daca bebe nu vrea sa ia sucul de fructe cumpara-i vitamina c natural picaturi si pune-i cate 10 picaturi in ceai sau ceva ce ii place ei.eu ii puneam picaturile amestecate cu picaturi de fier si impuscam 2 iepuri dintr-o data.pe o parte ii dadeam si vitamina c si pe alta parte si fierul se absorbea foarte bine in organism pt ca fierul trebuie pus in suc de fructe gen portocale lamaie pt ca altfel exista riscul sa nu se absoarba in organism.incearca sa vb totusi si cu medicul fetitei si poate iti va da sa ii faci o serie de analize hemoleucograma completa, calcemie, sideremie pt ca poate are lispsa de ceva in corp si trebuie suplinat medicamentos.daca mai ai vreo nelamurire nu evita sa ma contactezi.- numai bine si sanatate multa!
0
20-07-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Asta am de gand sa fac o sa merg la doctor sa vad cemi zice.Oricum hemoleucograma iam facut acum o luna cred ptr ca tot asa mia zis sa nu aiba anemie dar este buna.Chestia e ca ea nici nu prea manaca acum are 2 zile na vrut sa primeasca nimic nici supica nici fructe nimic.mie dr mia recomandat niste vitamine infant formula care i le dau. O sa merg si la alt medic sa vad si parerea altuia.Oricum sunt asa suparata de nu mai pot nu stiu ce sa-i mai fac
0
20-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
te cred ca esti asa de suparata!esti dinbucuresti?cunosc un medic la policlinica victor gomoiu specialist pediatru.poate poti obtine o trimitere de la medicul de familie si mergi cu ea sau chiar la spital este un profesor dr.valeriu popescu parca se numea care este foarte bun.eu am fost la el cand avea fetita mea 3 luni din cauza ca nu ii mai trecea icterul.vitamina c de care iti spun poti sa i-o dai chiar si atunci cand nu are nimic si ii provoca si pofta de mancare.eu zic sa ii dai, trebuie sa le ia.fetita mea acum le ia singurica fara nimic si sunt atat de acre!!dar s-a obisnuit si acum ii plac foarte mult ;) vroiam sa te intreb atunci cand raceste face doar doar temparatura sau ii curge si nasul, tuseste etc?pt ca temperatura poate sa faca si din alte cauze!nu cumva ii ies dintisorii??
0
21-07-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Recent, a fost introdus in schemele de vaccinare americane si europene vaccinul anti pneumococcic (Prevenar) care creaza imunitate impotriva Pneumococcului, germene ce determina pneumonia severa si majoritatea infectiilor ORL la copil. Intrucat la varste mici apararea imunitara este mai redusa, americanii si europenii recomanda vaccinarea de la doua luni, impreuna cu vaccinarile obisnuite. Daca copilul are peste 1 an se fac numai doua doze, iar peste 2 ani o singura doza. Din pacate, la noi in tara nu a intrat in programul de vaccinare gratuita si e scump, desi se gaseste in farmacii.
De asemenea exista vaccin impotriva Haemophilus influenzae (Hiberix sau Act-Hib), care, din nou, scade riscul de pneumonie si meningita.
In ultima instanta, preventiv, la varste mai marisoare, copilasii pot primi preparate pentru stimularea imunitatii impotriva infectiilor respiratorii gen Lantigen B, Luivac, Bronchovaxon, etc.
0
24-07-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Ultima dat cand a fost racita nu a avut alt simptom decat febra.Dupa ce i-am dat antibiotic spre sfarsit a tusit putin si a avut si nasucu putin infundat.Din pacate sunt din Galati iar medicii pe care mi iai recomandat nu-mi pot fi de ajutor. As vrea sa stiu daca vaccinul il pot face oricand sau era inclus in schema de vaccinare?
0
24-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
vaccinul nu este inclus in schema de vaccinare, trebuie sa il platesti dar daca e spre binele copilului eu te sfatuiesc sa il faci!imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult...
0
25-07-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Azi am fost cu fetita la pediatru si mi-a recomandat sa-i fac hiberix., TREBUIA SA-I FAC DE LA 2 LUNI dar din pacate nu am stiut si o sa-i fac de la 8 luni.Mi-a zis ca e p[rea mica si altfel nu am cum s-o ajut.
0
25-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
pai nu sta pe ganduri si fa-i vaccinul micutei ca asa nu e bine sa raceasca atat de des!!o sa vezi ca o sa fie bine dupa vaccin!!multa sanatate va doresc!!
0
01-08-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
multumim la fel
0
30-03-2009, ora 22:41
mirelaa32
Nu este medic/terapeut
mirelaa32
buna cel mai bine ar fi sa te duci la un doctor homeopat si sa -ti dea ceva homeopat si naturist pt imunitate.este cel mai indicat.sanatate.Eu i-am dat Mayei care are 5 luni si nu am probleme cu ea.sanatate multa.
0
28-04-2009, ora 11:10
irimia romina
Nu este medic/terapeut
irimia romina
Si noi de la 3 lunisoare avem probleme cu sanatatea;ba 2 bronsiolite;acuma 4 zile febra 38;9 si nu-i scadea decat foarte greu ne-a dat un antibiotic LEKOKLARcred ca de la acela i-a iesit o alergie pete rosii amestecate cu bubite rosii pe piept si spate;a facut vreo 30 injectii corpul era imun tot racea;apoi ne-am dus la cluj si ia dat ventolin pufuri si singulaire ;ventolinul doar la nevoie are baietelul un teren alergic si cred ca voi mai avea de a face pana pe la un an cu el nu stiu ce sa mai fac !Momentan i-a scazut febra dar are acele bubite nu-l mai infund de antibiotic ca nu are rost;ce stiti ca se poate lua de imunitate si 6 luni?Mentionez ca nu i-am facut decat vaccinul de 2 luni pentru ca a fost racit mi-e si frica sa le mai fac ca nu stiu cum e bine sau rau?Sfatuiti-ma si pe mine ce sa fac am incercat si stodal de tuse ca a ramas cu tusea si ambroxol pentru fluidizare si seu de oaie ;untura de urs doamne cred ca sunt nebuna deja !multumesc!am inteles ca are timusul marit si de acolo aceea haraiala pana nu se mai atrofiaza voi a-ti avut asemenea probleme?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Răceala la nou-născut - simptome, riscuri și tratament
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  •