Bebe 9 luni jumate

08-09-2017
Cristina2191
Nu este medic/terapeut
Cristina2191
Am o bebelina de 9 luni jumate.Esta bine daca i as da dimineatza si seara inainte de culcare lapte praf si noaptea lapte formula?
5 comentarii
0
08-09-2017, ora 08:46
Cristina2191
Nu este medic/terapeut
Cristina2191
Scuze am vrut sa zic lapte de vaca si noaptea formula.Adica spre dimineata pe la 4 5 sa i dau formula?
1
08-09-2017, ora 08:58
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
De la ora 23 la 5-6 sugarul primeste peste noapte doar apa sau ceai de preferinta neindulcit. Pentru alimentatia sugarilor, laptele de vaca este o neinspirata alegere atata timp cat avem la dispozitie formule de l.p.
1
08-09-2017, ora 09:37
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Daca deja bebelina Dvs. are in meniu lapte de vaca, si evolutia ei a fost normala, continuati cu el pe parcursul zilei. In schimb noaptea sugarul trebuie dezvatat sa se trezeasca pt. a se alimenta, prin urmare, oferiti-i doar ceai sau apa plata.
1
09-09-2017, ora 09:31
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru a fii mult mai explicit si pe intelesul si al celor care se presupune ca stiu, voi da o explicatie simpla si rationala: laptele din sanul mamei este facut pentru sugar; laptele de vaca este facut pentru vitel; oamenii au prelucrat laptele de vaca spre a fii mai aproape de necesitatile si posibilitatile de utilizare ale puiului de om, creand formulele de lapte. Decideti care este ordinea de calitate a laptelui in alimentatia sugarului si a copilului mic!
0
11-09-2017, ora 14:08
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Mai multe informatii despre diferentele dintre laptele de vaca si FORMULELE SPECIAL ADAPTATE NEVOILOR SI CAPACITATII DE DIGESTIE a sugarului sunt prezentate in articol: http://www.la-pediatru.ro/info/mit-laptele-de-vaca-poate-inlocui-laptele-matern-sau-formulele-de-lapte

Laptele de vaca este admis in dieta unui sugar doar atunci cand este un ingredient in preparatele pentru diversificare, dar nu trebuie sa inlocuiasca laptele matern/formulele speciale pentru sugari, avand efecte negative asupra sanatatii sugarului (chiar daca aparent sugarul pare sanatos, in timp s-ar putea instala unele deficiente nutritionale, de dezvoltare etc.).

Includerea laptelui de vaca ca atare se recomanda a fi intarziata si mai mult de 12 luni in unele cazuri, fiind controversat intervalul ideal - ori 12, ori 26 si chiar 36 luni, insa includerea lui precoce este total respinsa de societatile de nutritie pediatrica si este unanim acceptat faptul ca ea se face dupa implinirea varstei de 1 an.

Va recomanda sa cititi si articolul urmator: http://www.la-pediatru.ro/info/recomandarile-oms-privind-diversificarea-copilului-alimentat-cu-formula-2016-03-28

Nevoia sugarului de a fi hranit noapte cu lapte matern/formula speciala adaptata sugarului este una reala, nu trebuie „pacalita” cu apa, ceai etc. In cazul in care nu sunt prezente tulburari de crestere - suprapondere sau obezitate, de exemplu - mesele de lapte noaptea completeaza necesarul nutritional al sugarului.

Multa sanatate dvs. si bebelusului si intelepciune in ceea ce priveste astfel de decizii de care depinde sanatatea puiutului!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: