bebe de 9 luni nu mai mananca dupa un tratament cu polidin

64 comentarii 1 23 Înainte ›
0
10-11-2009, ora 17:02
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
@scarface: foarte pe scurt : celulele din organismul uman au nevoie să comunice unele cu altele: celulele din ţesuturi, din muşchi, nervi etc. şi pentru asta e nevoie de un limbaj universal comun: la cel mai mic nivel asta se face prin diferiţi ion al diverselor substanţe elementare: calciu, potasiu, sodiu etc. fiecare celulă are nişte aşa zise porţi, sau canale care prin închiderea, deschiderea, blocarea lor trimit mesaje mai departe. ca un fel de codul morse dacă vrei, la cel mai mic nivel posibil. orice substanţă proprie sau străină organismului, orice proces- de la digestie la gândire, la alergare toate au la bază acelaşi mecanism - de a schimba de colo colo nişte ioni, de a bloca nişte ioni etc. bineînţeles că nu toate celulele sunt la fel, unele au mai multe canale de calciu, altele mai puţine. şi de aia un medicament care e făcut să zicem să blocheze aceste canale acţionează strict localizat pe celulele pe care este intenţionat: în cazul de faţă va acţiona strict pe celule producătoare de histamină- scăzând alergiile şi crescând pofta de mâncare. adică acţionează LOCALIZAT fără să afecteze alte zone unde nu are treabă. deci nu are treabă nici cu absorbţia calciului din alimente, nici cu asimilarea lui nimic... nu au absolut nicio legătură.
în fine, poate mecanismul e mai complicat decât am explicat eu, dar nici nu pot să mă întind aici (dacă vrei mai multe poţi citi Farmacologia de Ion Fulga care explică mult mai bine aceste mecanisme
0
10-11-2009, ora 17:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Iulia :
din ce spui tu mai sus reiese ca aceste canale sunt folosite numai la "COMUNICARE ".
(Nu uita ca nu vorbesti cu scolari de clasa 2a...)

Vrei sa ne spui in afara de aceasta "comunicare" fara rost (nu precizezi nimic in afara de acest verb nesimnificativ pt. organismul uman, organismul nu comunica de pomana doar asa cum nici tu nu vorbesti in vant ci pt. un anumit scop) aceste canalele de calciu nu au nici un alt rol ?

Repet: chiar vrei sa subliniezi asa cum zici mai sus ca blocarea acestor canale nu deregleaza absorbtia la nici o substanta in celula (folosesti termenul NIMIC") ?

Vrei sa subliniezi ca blocarea acestor canale in mod artificial cu medicamente nu deregleaza organe si functii vitale ale corpului (mai ales cand este vorba de sugari) ?

Poti sa ne spui si noua organele si partile corpului care prezinta celule cu canale de calciu ?
0
10-11-2009, ora 18:12
iri myn
Nu este medic/terapeut
iri myn
Scarface
Observ ca esti omniprezent si omniscient pe acest forum si "imprastii" neavizat comentarii, observatii si critici care nu isi au rostul si care nu fac obiectul acestui site.
Tin sa iti aduc la cunostinta ca sunt unele erori grave pe care tu (rugandu-ma sa faci acest lucru din inconstienta) le expui intr-o comunicare, elevata sa spunem, dar paralela total cu domeniul medical.
Daca nu cunosti, de ce te bagi? Tu nu te-ai intrebat oare niciodata acest lucru?
O parere pe un forum nu trebuie sa inlocuiasca un consult medical si nici sa indemne oamenii in disperarea lor sa adopte orice tratament.
Singura care e coerenta in ceea ce spune este Iuliana si calitatea ei ca si studenta este clar dovedita aici.
Numai cine activeaza in domeniul medical, are puterea de a intelege anumite procese.
Sa stii draga, Scarface ca, medicina e mult mai complexa si vicleana decat poate abilitatea ta, cu tot cu diareea ta verbala, de a intelege. Daca vorbesti folosind cuvinte menite sa impresioneze, nu inseamna ca ceea ce spui este si corect. Pe mine cel putin ma face sa te incadrez intr-un anumit tip de personalitate din punct de vedere psihiatric (dar asta e alta poveste si nici nu meriti sa afli pentru ca oricum nu ai crede)
S-au discutat despre multe lucruri aici, pornind de la cazul unei mame aflate in cautarea unui raspuns pentru bebelusul ei.
Nu intru decat intr-un singur detaliu pe care il cred eu mai important: folosirea laptelui de vaca.
Este recomandat ca laptele de vaca sa nu fie consumat decat dupa implinirea a 12 luni de la nastere.
Cel putin in primele 6 luni de la nastere, bebelusul sa fie alimentat la san. Daca nu se poate acest lucru in alimentatia acestuia va fi introdus laptele praf.
Desigur ca vine iar replica: Dar parintii si bunicii nostrii nu au pomenit de asa ceva! e foarte adevarat. Cel mai adevarat. Dar nu poti compara anii de atunci cu anii de acum. In zilele noastre, stresul, alimentatia necorespunzatoare, chimicalele multiple din alimente, pierderea a ceea ce vrem sa numim alimente sau fructe naturale ne-au facut sa adaptam organismul la alte conditii. Sa influentam daca vreti structura genetica.
Si atunci, ceea ce s-a discutat despre laptele praf, ar trebui reconsiderat.
Asa ca, Scarface intrebarile tale despre : "Poti sa ne spui si noua organele si partile corpului care prezinta celule cu canale de calciu ? " care nu sunt decat rautati facute din dorinta de a ironiza si a pune pe altcineva intr-o postura proasta nu isi au rostul.
0
10-11-2009, ora 18:15
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
"adică acţionează LOCALIZAT fără să afecteze alte zone unde nu are treabă. deci nu are treabă nici cu absorbţia calciului din alimente, nici cu asimilarea lui nimic... nu au absolut nicio legătură". exact asta susţin. celule cu canale de calciu sunt peste tot în organism, dar medicamentele nu sunt făcute la întâmplare, concentraţiile şi dozele sunt făcute să nu afecteze decât celulele cărora le sunt destinate, chiar dacă prin corp sunt întâlnite mai multe celule asemănătoare, nu răspund toate la fel la stimuli, au nivele diferite la care răspund, medicamentul se duce direct la ţintă exact ca "cheia în broască".
comunicarea nu e fără rost între celule, aşa se îndeplinesc funcţiile organismului după cum am zis deja (nu am folosit termenul fără rost!) "orice proces- de la digestie la gândire, la alergare toate au la bază acelaşi mecanism - de a schimba de colo colo nişte ioni, de a bloca nişte ioni".
ah şi vitamina D NU BLOCHEAZĂ CALCIUL- AJUTĂ LA FIXAREA LUI ÎN OASE- proces necesar dezvoltării normale a scheletului
0
10-11-2009, ora 19:11
coffee.and.tv
Nu este medic/terapeut
coffee.and.tv
@ myreille: Iti inteleg ingrijorarea, ai o fetita care este lumina ochilor tai si acum este bolnavioara si nu stii ce sa faci. Sfatul meu este SA NU-L/O CREZI PE SCARFACE. Habar n-are ce vorbeste. Probabil ca nu este clasa a doua, dar cu siguranta are doar doua clase.
IuliaCristianaB si iri myn ti-au dat sfaturi bune si ca sa primesti sfaturi si mai bune trebuie sa discuti cu un pediatru care ii poate face si un examen clinic si analize fiicei tale si poate formula un diagnostic in deplina cunostinta de cauza si competent. Dragul/draga de scarface a adunat multe chestii pe care probabil le-a auzit in treacat sau le-a citit in Libertatea si Click si vorbeste in necunostiinta de cauza. Vorba aia: surdul nu aude, dar le potriveste (numai ca aici nu este vorba de surditate, ci de ignoranta - ca sa ma exprim finut). Sub nicio forma sa nu faci prostia sa-i dai numai ceai fiicei tale sau "medicamentele" pe care ti le-a sugerat scarface. Si ca sa te convingi de "competentele" lui scarface este de ajuns sa citesti si posturile sale de la alte subiecte si sa vezi in ce hal delireaza.
Asa ca in loc sa dai fuga la Iasi cu fetita, lucru de care sunt convinsa ca o sa fie greu pentru toata lumea implicata, mai bine dai fuga la medicul pediatru si primesti un raspuns. Eventual ii poti preciza si reteta pe care ti-a prescris-o scarface si sa vezi ce o sa-ti spuna...ca nu e buna.

Iti doresc sanatate multa si tie si bebe-ului si fii o mamica responsabila si isteata si fa-i o vizita medicului pediatru.
0
10-11-2009, ora 20:57
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
@ Iuliana: Mersi pt. frumos raspuns.

Atunci care este tinta medicamentului medicamentului discutat mai sus ?
La care celule actioneaza acest inhibator folosit de bebelusul de mai sus la recomandarea doctorului si din ce surse stii tu ca actioneaza NUMAI la aceste celule si nu si la altele ?

2. Nu uita, in cartile de biochimie nu prea se foloseste termenul de "comunicare" cand este vorba de aceste canale. Folosesti un termen foarte nemedicinal, mai degraba in esoterica sau informatica este folosit un astfel de termen. Nu am nimic daca il folosesti, insa este f. ambiguu ceea ce spui prin el.

Repet: esti sigura ca in cartile de biochemie nu sunt pomenite deloc alte functii ale celulei legate de aceste canale in afara de termenul iarasi cam primitiv "de a schimba de colo colo nişte ioni, de a bloca nişte ioni". pe care il folosesti ?

"aşa se îndeplinesc funcţiile organismului după cum am zis deja"
De care functii vorbesti, hai pomenestele odata si nu le mai tine ascunse... ce functii indeplinesc aceste canale de ioni de calciu, ce se regeleaza cu ele in mod particular ?

Vorbesti prea la modul general cand de fapt este vorba de ceva special aici...
Fi si tu mai stiintifica si mai precisa...nu vorbesti chiar cu un diletant asa cum cred spectatorii de aici.
0
11-11-2009, ora 10:52
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
nu va inteleg criticile.aduse fara dovezi contrare convingatoare...are dreptate scarface ce zice in legatura cu chimicalele.orice om daca se gandeste un pic si nu se lasa influentati de medici cum am fost si eu isi da seama ca laptele praf este doar un mix de chimicale si vitamine sintetice...etc...asa ca degeaba il acuzati pe bietul om, care vrea sa dea niste sfaturi bune neasteptand rasplata si voi...asa e in romania.o discutie civilizata nu se poate purta, in special tu iri min.
0
11-11-2009, ora 12:58
iri myn
Nu este medic/terapeut
iri myn
Dar oare cine a initiat aceasta discutie necivilizata cum spune Myreille daca nu Scarface?
Eu am spus ceea ce am invatat in facultate si din ceea ce ochii mei au vazut. Cine vrea sa adopte acest sfat bine, cine nu macar a vazut ceea ce s-a scris aici.

In primul rand laptele matern constituie primul aliment pe care il primeste sau este recomandat sa il primeasca ori de cate ori este posibil, orice nou-nascut.
Laptele praf special indicat copiilor, de tipul, Humana, NAN, Milumil, etc. (care se iau in functie de perioada de crestere), incearca pe cat posibil sa imite compozitia laptelui matern. E adevarat ca nu s-a ajuns la performanta de a scoate pe piata un produs care sa inlocuiasca cu brio laptele matern, dar, spre deosebire de laptele de vaca, laptele praf are principiile necesare unui bebelus pe perioada sa de crestere.

Va expun mai jos dezavantajele laptelui de vaca:
- are continut scazut de fier (fierul fiind necesar pentru refacerea hemoglobinei prezenta in celulele rosii ale organismului) Deci nu se poate asigura prevenirea anemiei folosind laptele de vaca.
- poate provoca in 40% dintre sugarii sanatosi, hemoragii oculte la nivelul intestinului. Stomacul unui bebelus "invata" sa functioneze si se dezvolta dupa nastere. El nu are capacitatea de a prelucra multe principii alimentare. In nici un caz nu seamana cu al adultului. Cea mai GRAVA eroare in populatia generala este aceea de a compara un copil cu un adult in miniatura. Copilul este cu totul si cu totul aparte si functioneaza dupa alte reguli decat adultul. Deci stomacul unui bebe, nu poate prelucra laptele de vaca corespunzator, asa cum poate face adultul.
- continut mult prea crescut de calciu si cazeina. Calciu in cantitate excesiva, nu face bine ci din contra se poate depune pe unele organe care ajung sa se calcifice. Mai mult, aceste cantitati in exces, inhiba absorbtia necesara de fier din dieta.
- Are un continut excesiv de proteine si saruri minerale. In medicina, nici un exces nu face bine, nici un deficit nu face bine. Se da atat cat este nevoie. Proteine determina ceea ce noi numim incarcatura osmotica la nivelul rinichiului ceea ce va creste densitatea urinii. La nou-nscut si la sugar, rinichiul nu are capacitatea de concentrare a urinii; in conditiile de aport lichidian insuficient sau pierderi lichidiene extrarenale crescute, copilul are risc crescut de deshidratare severa.
Cu toate acestea, multe familii recurg la laptele de vaca, ca unica sursa de lapte in alimentatia sugarului. Pentru a preveni instalarea unei anemii prin deficit de fier ar trebui ca acesti copii sa primeasca compensator, un supliment de fier.
Nu a zis nimeni ca laptele de vaca nu e bun. Este chiar excelent!! Dar nu pentru nou-nascut si sugar, ci pentru adulti sau dupa varsta de 1 an cand stomacul si in general tubul digestiv al copilului incepe sa functioneze la o capacitate mai buna, apropiindu-se in timp de adult.

Rugamintea mea este urmatoarea: inainte de a va lansa criticile si ironiile, incercati sa fiti mai cumpatati si sa va documentati bine. Medici sunt toti membrii unei polulatii, dar diferenta este ca numai unii dintre noi au terminat cu adevarat facultatea de medicina!!!. Si asta cere mult sacrificiu si multa pasiune, pe care nu toti o au!!!
-
0
11-11-2009, ora 14:55
coffee.and.tv
Nu este medic/terapeut
coffee.and.tv
@ myreille:

1) detest termenul de chimicale atribuit GRESIT medicamentelor (laptele praf fiind pentru bebe tot un fel de medicament. Chimicalele sunt aditivii alimentari, dar asta e cu totul alta poveste. Iar inainte de a de angaja in astfel de afirmatii gandeste-te de cate ori antibioticele te-au vindecat de diverse infectii atat pe tine, cat si pe cei din jur...si tot vorbind de chimicale gandeste-te si la anestezia pe care ai facut-o cand ai nascut-o pe fiica ta (presupun ca ai nascut prin cezariana ca asa e moda la noi) si care ti-a luat durerea cu mana, ca sa nu mai vorbesc de medicamentele impotriva cancerului care au salvat de-a lungul vremii atatea vieti. Asta fac asa-zisele chimicale. Ca da, uneori la unii oameni medicamentele dau si reactii adverse este cat se poate de adevarat, dar per total orice om sanatos la cap in lumea asta o sa-ti spuna ca beneficiile depasesc cu mult dezavantajele.

2) "nu va inteleg criticile.aduse fara dovezi contrare convingatoare";
Dovezile mele sunt urmatoarele: citeste si celelalte posturi ale lui scarface si vezi ce spune. Intr-unul sustine ca medicina homeopata vindeca surditatea, in altul ca se moare din paracetamol, in altul ca nu exista lipsa de fier, ci numai dereglarea asimilarii lui, s.a.m.d.
Ca sa le iau pe rand: remediile homeopate sunt OK de folosit in anumite boli usoare si care oricum trec de la sine intr-o perioada mai lunga de timp (ex. bei ceai cald cu lamaie atunci cand esti racita...de ce e bine sa faci asta? cand esti racita ai febra si transpiri si pierzi lichide asa ca band ceai aduci lichide in organism, il bei cald pentru ca in general lumea raceste in sezonul rece si ceaiul cald te incalzeste si ii pui lamaie pentru ca lamaia are vitamina C).
Se moare din paracetamol...da exista acest risc, dar la doze infinit mai mari decat cele terapeutice. Cei care mor din paracetamol sunt sinucigasii.
Nu exista lipsa de fier, ci numai dereglarea asimilarii lui...lipsa de fier datorata dereglarii asimilarii sale este rara spre extraordinar de rara. Lipsa de fier in general apare atunci cand fie nu mananci alimente bogate in fier si in acest caz evident ca nu asimilezi, ca nu ai ce sau cand pierzi sange (sangele are celule rosii care la randul lor au fier).

3) "degeaba il acuzati pe bietul om, care vrea sa dea niste sfaturi bune neasteptand rasplata si voi...asa e in romania." - esti tu sigura ca nu vrea rasplata? Eu nu prea. Stii ccum se spune: reclama este sufletul comertului si la cata reclama face homeopatiei, ba mai mult a si postat o lista cu farmacii care vand remedii homeopate.

4) " o discutie civilizata nu se poate purta" - ba din contra, consider ca am fost si eu si iulia si iri myn cat se poate de civilizate cu acest user. Cel/cea care nu este civilizat/a este scarface care se apuca sa dea sfaturi in necunostinta de cauza pe principiul pe care l-am spus si in postul anterior: surdul nu aude, dar le potriveste. A citit niste informatii medicale pe care nu le-a inteles (sper eu), iar acum le interpreteaza dupa cum doreste. E ca si cum eu m-as apuca sa construiesc avioane: stiu ca au nevoie de aripi, de o coada, de un motor, de niste roti pentru decolare si aterizare, dar in rest mai nimic concret...asa si scarface, stie ca fierul si calciul sunt bune pentru organism, stie ca sarurile de litiu (carbonatul de litiu) sunt folosite pentru a trata ceva la cap, dar in rest mai nimic concret. Si incredibil de NECIVILIZAT mi se pare sa iti dai cu parerea atunci cand habar n-ai despre un om bolnav. Incredibil de necivilizat mi se pare sa dai genul acesta de sfaturi neavizate care intr-un final pot ajunge sa omoare pe cineva (care este copilul altcuiva).

5) Daca te iei dupa scarface sa nu te mire ca atunci cand o sa ajungi la spital (probabil cu salvarea) si o sa auzi ca este prea tarziu!
0
11-11-2009, ora 15:50
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
nu inteleg...de ce sa ajung la spital? ca pe viitor ii voi da lapte de vaca avand si in vedere faptul ca se apropie de un an??????sau ca ii voi da mai mult ceai, voi evita vitaminele sintetice si le voi prefera pe cele din fructe etc ??????????/sau ca ii voi da calcarea carb.???sau ca nu ii voi mai da peritol???????sau pikovit????????sau k ii voi da mancaruri cat mai naturale?????????eu nu sunt medic dar cateva studii cat de putine am, si la facultatea.d biologie am auzit din treacat macar unele chestii si stiu ca nu se moare din ce am zis eu adineauri.uite din cauza unor medici ca voi am ajuns eu la operatie cu fetitza ca toti medici au preferat sa trateze local infectia nu sa stimuleze un pic imunitatea care e la pamant.scarface daca credeti sau nu e homeopat si nu in tara la noi unde medicii sustin niste chestii doar pe baza ca asa scrie in cursuri, cum imi zicea o REZIDENTA de aici.asa k doamnelor doctorese.un pic mai lasati cartea si meditati si la eurile de pe prospecte...in ajutorul pacientilor nu de altceva.o zi frumoasa si sa auzim numai ce vrem noi!alese doriri de bine!!!!
0
11-11-2009, ora 16:02
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
si...apropo bravo lui scarface ca face reclama homeopatiei...am vb mai multe pe mess si stie omul ce vorbeste, nu m-a obligat sa imi dea homeopate, eu i-am cerut!!!si k rasplata.un doamne ajuta doar!spre deosebire de medicii unde am fost eu si unde am lasat indemnizatiile de crestere a copilului.daca nu vedea milionul p birou de abia indruga 2 vorbe.daca il vedea...sa vezi ce iti umplea reteta, si te chema iarasi si iarasi si iarasi la control.si sa stiti k nu am fost la medici de la spitalele orasenesti adik orase mici ci am fost la medici directori DSP care se zice ca ar fi cei mai buni! sunt cei mai buni dar stii la ce???sa iti recomande un chirurg bun, cum a fost la mine!ca nu au fost in stare sa il evite, de fapt toata lumea trebuie sa traiasca doar pe pielea pacientilor!si sa nu ma contraziceti degeaba ca sunt umblata destul prin spitale credeti-ma.si e cam la fel peste tot!exceptii sunt intr-adevar...dar ffff putine.cum ar fi dr.lupascu ivona iasi.va doresc sa faceti parte printre acele exceptii de care vorbeam, pt ca tara are nevoiie de voi!
0
11-11-2009, ora 16:06
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Iri Miny, ia spuneti, a avut facultate primul profesor din lume ? ( caci mai intai a trebuit sa existe un profesor ca sa poate sa existe elevi si acel profesor nu a avut cum sa faca o facultate inainte )

Nu sunteti singura care a terminat o facultate si terminarea unei facultati nu implica nici cunoasterea adevarului si nici inteligenta ci numai capacitatea de a memora ceva predat de altii.
Si vai se amar de elevul care invata numai lucruri gresite caci nu se va mai scapa cu greu de ele.
Memorarea in facultate sau altundeca de lucruri gresite se numeste "spalare de creier."

Un computer nu poate gandi desi poate memora o gramada de lucruri incat aproape ca pare inteligent
dar este mai prost ca un vierme.
Asa este si medicina din ziua de azi, stie o gramada de lucruri dar nu mai este in stare sa vada padurea din cauza copacilor cai ii lipseste capacitatea de gandire si analiza cat si interesul de o face.
Money and arogance rules the world...daca nu stiati.

Daca ati ajuns sa credeti ca un concern ca Nestle este interesat sa afirme vreodata ca laptele de vaca cu care s-a hranit omenirea mii de ani de zile este mai sanatos decat cel produs de ei (tot din cel de vaca!) inseamna ca la dvoastra aceasta spalarea creierului a avut succes.

Laptele praf contine:
- LAPTE DE VACA USCAT (lucru la care NICI macar nu va ganditi in verva la care repetati lucrurile )
- este plin cu chimicale sintetice anorganice din care cele mai multe daunatoare
- are un procent de proteine diferit de cele 2-3 procente din laptele de mama
- are substante sintetice GRAOZNICE printre care similare cu cele din testiculele de tauri TAURINA - si care se folosesc cu predilctie in bauturi energizante (Red-Bull), substante cu efect de cocaina, medicamente.

Nu-i de mirare ca copii care beau lapte praf devin hiperactivi si dependeti de droguri si mancare de la McDonalds. Cine pune aceste substante pt. bebelusi nici nu urmareste alt scop defapt.

Daca reusiti sa ne aratati printr-o minune ca acest compozit chimical de la Nestel sau MILUPA se aseamana cel mai bine cu cel de mama inseamna ca habar nu aveti ce contine laptele da mama sau lucrati pt. Milupa sau Nestle !

Inteligenta nu se arata prin afirmatii gen "unii dintre noi au terminat cu adevarat facultatea de medicina!!!"
ci prin inteligenta argumentelor aduse si modul de comportare. Va comportati idem cu doamna doctor dinaintem si nu-i de mirare...

Ca sa va fac si de ras aroganta si necunoasterea haideti ca la domana doctor de mai dinainte haideti sa vedem ce este in laptele praf pe care il laudati ORBESTE !:

Links de unde am luat continutul lui Milupa Aptamil HA 2.:
www.kommt-gleich.de/product_info.php/info/p1456_Milupa-Aptamil-HA-2-Hypoallergene-Folgenahrung.html
si
www.dooyoo.de/babynahrung/milupa-aptamil-ha-2-pulver-600-g/1337769/

Milupa Aptamil HA 2 este un lapte mai bun, hipoalergen ! (deci exista si lapte praf care face alergii !!)

-
ATENTIE, O SA VA SPERIATI DE CONTINUTUL LA LAPTELE PRAF SI O SA VA FCAETI CRUCE
DACA NU IL CUNOASTETI INCA !!!!!
Firmele care produc un astfel de lapte sunt culmea pervesitatii umane (dar cunoscuta deja de muti...)
-

Zer concentrat -ghici din ce ? DIN LAPTE DE VACA
Lactoza - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
ulei (rafinat) - Ce cauta ulei rafinat in laptele de mama ?
Amidon -Ce cauta amidon in laptele de mama ?
Galactooligosaccharide (din lapte) - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
Fructooligosaccharide,
sirop de glucoza, -un produs care nu se gaseset in laptele de mama
Emulgatori (Ester dein acid citric de la Mono- si Diglyceride din acizi grasi ),
- ce cauta emulgatori artificiali in laptele de mama ?
Fosfat de potasiu
Clorura de calciu
Fosfat de calciu
Vitamina C,
Clorid de Cholin - o combinatie de amoniac, toxica ca orice alta din amoniaca si recunoscut ca fiind toxica !! Se foloseste ca medicament. Link : de.wikipedia.org/wiki/Cholin
Carbonat de calciu - indeosebi la copii produce dereglarea asimilarii calciului din alimentatie, blocand canalele de calciu din celula

Taurina, - substanta similara cu hormoni de tauri. Ce cauta in laptele de ama substanta principala din Red Bull ?
Lecitina din soia - straina corpului si provine din plante manipulate genetic,
Uridin-
Cytidin-
Adenosin- - Adenosinul blocheaza producerea la toti neurotransmiterii ca Dopamina, Acetylcholina sau Noradrenalin. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Adenosin . Ce sanatos trebuie sa fie pentru un bebelus acest lucru !!!

Inosin-, -substanta produsa de corp insa nu este cunoscuta inca bine si nici ca ar exista in laptele de mama. Este foloisita ca medicament. A fost incercat si fabricat dar care nu se cunosc efectele lui prea bine. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Inosine ). Cu alte cuvinte experimente pe copii.

Guanosin-5-monophosphat
Sulfat de fier - fier anorganic, toxic pt. om
Vitamina E,
Sulfat de zinc - - zinc anorganic, FOARTE toxic pt. om, creeaza boli de nervi si ale aparatului reproducator in speciala, creeaza ticul de a da din picioare.

Inositol, - se foleste ca medicament antidepresiv si ca un drog ieftin. Se foloseste de dependtii de cocaina si N-Methylamphetamin ca sa ecomiseasca ceva din aceste doua substante, are efecte similare ca si cocaina. Cu aceasta substanta se creeaza la copii o predispozitie la droguri (
L-Carnitin,
Niacin,
Pantothensäure, -
Biotin - vitamina toxica cand depaeste anumite nivele (inca necunoscute) si care deregleaza nivelul de estrigeni
Sulfat de cupru - cupru anorganic, FOARTE toxic pt. om, creeaza epilepsie, crampe, spasme
Vitamin A, - toxica
Acid folic, - toxic ( dupa cum spuneam in alt posting)
Vitamin B12,
Vitamin B 1,
Vitamin D, - toxica (blocheaza calciul)
Vitamin B 6,
Iodat de potasiu -nu se gaseste in laptele da mama. FOARTE TOXIC. Se pune si in sarea iodata. Se aduna din desuri industriele (unele si radioactive dupa ce au fost folosite in medicina.)
Mangan-II-sulfat,
Vitamina K,
Natriumselenit

-
Canittatile la 100 gramme
*Proteine 1, 6g
*Kohlenhydrate 8, 2g
*Lactoza 5, 7g
*Polysaccharide 0, 7g
*Stärke 1, 4g
*Fett 3, 2g
*gesättigte Fettsäuren 1, 4g
*Ballaststoffe 0, 8g
*Natrium 26mg
*Kalium 78mg
*Chlorid 43mg
*Calcium 64mg
*Phosphor 35mg
*Magnesium 5, 4mg
*Eisen 1mg
*Zink 0, 52mg
*Kupfer 41ug
*Mangan 7, 7ug
*Selen 1, 5ug
*Jod 13ug
*Fluor 15ug
*Vitamin A 60ug
*Vitamin D 1, 4ug
*Vitamin E 1, 1 mg
*Vitamin K 5, 1ug
*Vitamin B1 0, 05mg
*Vitamin B2 0, 12mg
*Vitamin B6 0, 04mg
*Niacin 0, 44mg
*Pantothensäure 0, 34mg
*Folsäure 8, 5ug
*Vitamin B12 0, 2ug
*Biotin 1, 9ug
*Vitamin C 9, 3 mg
*L-Carnitin mg
*Cholin 10mg
*Inositol 3, 4mg
*Taurin 5, 4mg

-
Credibilitatea si naivitatea umana este IMENSA iar perversitatea concernelor cel putin la fel de mare.

Daca oamenii ar sti sa citeasca ingredientele de pe medicamente si alimente, ar poseda internet si si-ar folosi cele cateva celule cerebrale ramase in stare de functionare putea sti si ei toate astea si fara facultate. Am impresia insa ca cei mai multi nu stiu sa citeasca si nici nu au internet.

Traisca Nestle si Milupa, traisca doctorii care ii cred, traiasca profitul si mancarea artificiala de laborator cu droguri si hormoni in ea !
0
11-11-2009, ora 16:53
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
m-am plictisit şi nu voi mai continua această conversaţie- doar o mică mică dezambiguare- laptele există şi în forme hipoalergene nu pentru că există forme care dau alergii ci pentru că sunt unele persoane care sunt alergice la lapte în general!!!! şi pentru că totuşi e nevoie de asta în organism, s-au purificat şi obţinut forme care nu conţin alergenii cunoscuţi - şi culmea! cauza alergiilor la lapte şi a intoleranţei la lactoză este = consumul de lapte de vacă înainte de 12 luni!!! (pentru că conţine alergenii care sensibilizează organismul şi îl fac alergic- printre alte reacţii). de aia laptele praf care se foloseşte în zilele noastre- chiar obţinut din lapte de vacă e mai bun, pentru că s-au scos din el toate componentele care făceau rău...

eh am tot repetat că asimilarea calciului nu are nicio legătură cu blocarea canalelor de calciu (DIN ALIMENTE CALCIUL SE ABSOARBE PRINTR-O PROTEINA STRICT DEPENDENTA DE CONCENTRATIA DE VITAMINA D- DACA NU AI VITAMINA D, NU SE ABSOARBE CALCIUL DIN ALIMENTE IN SÂNGE, NU SE FORMEAZĂ OASELE CUM TREBUIE = RAHITISM)

majoritatea substanţelor pe care mi le-aţi zis sunt organice

şi mi-a venit să râd când am citit despre "taurina substanţă provenită din testiculele de taur"- doar un copil de grădiniţă se leagă de asemănarea de nume taurina- taur şi spune că provine din taur... jur că am văzut copii râzând "red bull e făcut din taur". ha! chiar amuzant! (taurina e un aminoacid care există în mod natural şi în corpul omenesc în muşchi, sânge, vezica biliară etc)... nu în testicule de taur...


în fine, am încheiat discuţia definitiv, voi încerca în continuare să dau sfaturi la cine e suficient de deschis la minte să accepte şi între timp nu pot spune decât că eu îmi voi creşte copiii conform principiilor pe care le-am învăţat în aceşti ani şi nu pentru că accept orbeşte ce scrie în cursuri ci pentru că pe lângă asta am studiat şi am citit suficient ca să accept singură ce bun şi ce nu- nu iau nici eu de bun tot ce mi se spune fără un pic de studiu individual

(şi noi suntem umblaţi prin spitale şi la şcoală şi ca pacienţi şi cu rude bolnave şi ştim care e treaba)
0
11-11-2009, ora 17:45
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
@Iuliana

Iuliana, trebuie sa inveti sa diferentiezi un pic. Chiar asa de simplist nu este organsimul uman daca nici macar pana acum nu se stie decat FOARTE putin despre el si ca acest foaret putin este evident zilnic in neputinta doctorilor de a-l vindeca de care o sa te lovesti si tu curand.

Este o diferenta intre efectul unei substante produsa de corpul uman si una produsa in mod
sintetic si introdusa in corpul uman in mod fortat.

Prima este produsa de orgasnim caci este nevoie de ea intr-un anumit timp si loc sau
provine chiar prin dezintegrarea altor substante toxice sau netoxice (urina de exemplu).

Substanta sintetica ajunge la locul si timpul nepotrivit si forteaza corpul
la ceva in timp ce in primul caz organismul hotareste cand si cum. In plus ea poate fi dezintegrata in stomac in componente periculoase.

Medicina si ca urmare si tu ignori orice alti parametrii intr-un mod foarte penibil pt. ceva "stiintific".

Si urina este produsa in corpul uman si asta nu inseamana ca este automat necesara de reintrodus?
(desi unii o fac in scopuri curative)

Daca pui ulei in rezervorul de benzina masina ta o sa aiba probleme.
Si uleiul este un produs de care o masina are nevoie si care se gaseste in masina, dar nu la locul gresit.

Dupa definitie taurina se produce in corp ca urmare a descompunerii aminoaciziilor cisteina si metionina.
Este deci este un produs secundar si nu primar de care corpul are nevoie ca sa fie introdus din exterior !
O produce singur !

Daca esti producator de grau mai cumperi grau de la altii ? Cu siguranta ca nu.
De ce vrei sa-i dai taurina la corp cand acesta o produce singur cand vrea el si unde vrea el din alte substante datoruta unui proces de descompunere. Taurina nu este o vitamana care se gaseste numai in mancare !

Aceast argument ca o substanta artificiala se poate considera naturala si deci folositoare
numai prin faptul ca ar fi prezenta sau produsa in corp la un moment dar si ca ar fi BUNA de ingurgitat TOT timpul asa cum este cazul laptelui praf este o prostie evidenta !

Conteaza multe lucruri, voi vedeti organsimul mult prea simplist !
Conteaza ce substanta este, cand este produsa, de ce este produsa, din ce este produsa, in ce situatii este nevoie de ea, este o substanta creeat prin descompunere sau altceva...etc.

Daca ar fi sa gandim dupa medicina ar trebui sa punem ulei in rezervor si pe parbriz numai pt. faptul
ca aceasta substanta este "naturala" pt. masina. De un astfel mod de gandire ai dat tu dovada.

Nici macar nu este documentat in medicina ce se intampla cu taurina atunci cand ajunge in stomac ca sa nu mai vorbim de celelalte necunoscute ! (Numai Red bull ne arata de fapt efectul ei..)

Cat priveste legatura dintre taurin cu taurul, mai citeste un pic, scrie peste tot, de ex. Wikipdeia :
Taurinul a fost descoperit in 1827 de Leopold Gmelin si Friedrich Tiedemann in bila taurului si de aici ii provine si numele, desi la inceput a avut alt nume. Si este o substanta prezent in mai multe organe in taur si in mai multe animale, dar nu in toate !

In plus toate lumea stie ca taurina este una din substantele principale (pe langa cofeina) care creeaza supraexcitarea artificiala al nervilor si intrebarea este: de ce sa aibe taurina alte fect in laptele de bebelusi fata de Red Bull cand se cunoaste de fapt scopul pt. care se pune in Red bull ?

-
Nu stiu daca ai remarcat deja, dar iti alegi din tot ce scriu eu numai ceva unde poti sa gasesti ceva de care sa te legi si lasi multe alte intrebari neraspunse.
0
11-11-2009, ora 18:24
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu va mai mandriti atat cu diploma de doctor. Orice om fara facultate poate inlocui pe cei mai multi doctori fara ca sa-si dea seama nimeni. Nici macar doctorii adevarati !

In fiecare an se descopera mai multe cazuri de "doctori falsi", adica de oameni care practica medicina fara nici o calificare medicala si care au lucrat datorita diplomelor false ca doctori in spitale, clinici, au operat si au dat tratamente ca si doctorii adevarati. Probabil si cu acelasi succes caci altfel ar fi bautut la ochi !

Aceste cazuri sunt descoperite cel mai des nu de colegii la astfel de doctori ci de rude sau prieteni care il
parasc la autoritati sau de greseli facute de acestia (acte expirate, etc).
Doctorii nu isi prea dau seama de necalificarea si nestiinta colegilor lor.

Un caz mai jos, unul din sutele si miile din intreaga lume:
www.focus.de/schlagwoerter/betrueger_falscher-arzt/

"Christian E. care a falsificat titlul de doctor a tratat si operat in spital iar totul iesit la iveala numai pt. ca politia a primit indicatii anomime. Cazuri ca cel a lui Christian E. apar destul de des. Christian E. avea 29 de ani, doua titluri de doctor (falsificate) si a operat exact de 196 de ori timp de un an cat a practicat ca doctor asistent."

A operat nu oriunde ci la clinica universitara din Erlangen !

" Cu adevarat acest om nu avea decat 10 clase cu nota "suficient" si a facut o scoala profesionala ca sa devina functionar la ghiseu bancar.

-
Un alt caz:
www.psychotherapie.de/psychotherapie/arzt/01100801.htm

"Un friseur (cu diploma de medic falsifiacat) a practicat timp de 20 ca medic general, medic sportiv si medic sef.

Un alt caz:
/www.augsburger-allgemeine.de/Home/Nachrichten/Bayern/Artikel, -Falscher-Arzt-operierte-jahrelang-an-Top-Klinik-_arid, 1164148_regid, 2_puid, 2_pageid, 4289.html

Este cazul un baiat de profesiune stivuitor care a incercat sa studieze medicina dar fara succes si care si-a falsificat diplomele si a practicat timp de 8 ani ca ginecolog si in spitale unde a facut si operatii.

A fost descoperit numai fiindca si-i trimis un prieten la un examen in locul lui si acesta a picat la examen.
Colegii lui nu au realizat nimic.

A operat peste 100 de femei, a eliminat uter, a operat tumori de camcer la san. Nu a facut nici o singura greseala in acesti 8 ani. O pacienta la laudat la proces: "mai bine oameni practici fara titlu decat teoreticieni cu titlu !"

Sunt foarte multe cazuri similare ! Dar nu mai stau sa va plictisesc ce ele.

Cine doreste sa mai afirme in urma dovezilor reale mai mult decat EVIDENTE, ca pentru a practica medicina, a opera si trata oamenii iti trebuie neaparat FACULTATE de medicina, experienta si ca trebuie sa ai HABAR de corpul uman, biochimie si toxicologie ?????
0
11-11-2009, ora 18:34
iri myn
Nu este medic/terapeut
iri myn
@ scarface
Eu nu stiu cine e prmul profesor al lumii. Poate ne impartasesti tu acest detaliu. Stiu doar ca nu s-ar fi putut forma decat din scoala VIETII.
Tot ceea ce am afirmat am sustinut cu explicatii colaterale. Asta ca sa intelegeti ca nu am "creierul spalat" si ca nu invat si nu pot fi de acord cu lucruri care nu au o explicatie logica si corecta aferenta.
Am mai spus odata ca nu ar trebui comparate generatii diferite intre ele. Nu degeaba am evoluat de la primate la om (se pare ca unii mai au niste reminescente).
Eu nu am zis ca medicamentele sunt baza arhinecesara in medicina. Fiecare om are libertatea de a le lua sau nu. Prospectele sunt eticheta cercetarilor experimentale asupra unui medicament. Fiecare prospect e "dator" sa expuna efectele si reactiile adverse (evidentiate prin experimente asupra oamenilor sau soarecilor). Daca am fi sa ne luam dupa un prospect majoritatea dintre noi am renunta la administrare numai citind reactiile adverse. Dar, asta nu opreste pe nimeni sa il administreze. Conteaza dozele la care apar reactiile adverse, conteaza modul in care medicamentul se absoarbe mai bine in organism. Sunt multe caracteristici despre care nu cred ca e momentul sa vb.
Ceea ce e mai important este ca, vorbind la nivel micromolecular un medicament actioneaza pe niste structuri speciale, niste tinte, prin intermediul nor receptori.
Nu a zis nimeni ca paracetamolul nu omoara. Toate medicamentele determina, conform dozei toxice la care se manifesta fiecare, moartea. Dar in dozele corespunzatoare face bine.

Poate daca tu Scarface stii un produs homeopat care sa inlocuiasca paracetamolul ar fi excelent. Si eu l-as recomanda.
Dar spune-mi tu daca un copil iti face febra: dai un paracetamol (sau algocamin) sau un produs homeopat?
Crezi tu ca daca produsele homeopate nu ar avea proprietati mai puternice decat medicamentele, nu le-ar recomanda si doctorii?
Dau si eu dreptate anumitor persoane care spun ca unii doctori nu te trateaza daca nu le pui milionul pe masa. Nu toti sunt la fel, precum nici noi oamenii nu suntem la fel. Exista exceptii si ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca de-a lungul anilor am avut ocazia sa invat lucruri de la profesori exceptionali a caror experienta si-a spus cuvantul.
Nu as afirma niciodata un lucru daca nu as fi total de acord si daca nu as avea cu ce explicatie coerenta sa il sustin.
Myreille, e decizia ta daca merita sa dezbati subiecte pe un forum sau daca vrei sa te adresezi unui sfat sau poate unui alt consult medical.
E decizia fiecaruia dinte noi sa decidem cum sa ne crestem mai bine copilul.
Si inca un lucru pt scarface: Nu ma chiama iri miny.ci iri myn. Din motive de respect (si as vrea sa cred ca beneficiezi de el) un nume nu se porecleste. Se ia ca atare.
Cam atat am avut de spus. Cine imi cere sfaturi le dau cu multa placere si cat pot de bine.
Ma retrag din aceasta cursa incat nu ii mai gasesc rostul si nu imi e in fire sa potrivesc situatii conflictuale astfel incat ironiile sa rabufneasca in penibil.
0
11-11-2009, ora 18:37
iri myn
Nu este medic/terapeut
iri myn
@scarface.nu stii ce vorbesti...est un caz pierdut al umanitatii.
Poate in tamplarie iti merge mai bine
0
11-11-2009, ora 19:54
coffee.and.tv
Nu este medic/terapeut
coffee.and.tv
Acesta este ultimul mesaj pe care il voi posta in cadrul acestui topic pentru ca vad ca efectiv nu am cu cine discuta si nu vreau sa-mi mai pierd timp incercand sa fac bine atunci cand este evident ca binele nu este dorit.
"Medicina si ca urmare si tu ignori orice alti parametrii intr-un mod foarte penibil pt. ceva "stiintific"." De fapt scarface, dintre noi toti penibilul esti tu si culmea este ca tocmai stiinta ne-a facut sa evoluam. Evident nu pe toti, pentru ca tu ai ramas in continuare undeva in Paleolitic in ceea ce priveste medicina. Realitatea este ca desi nu-ti dai seama (ca nu ai cum) tu esti caz de psihiatrie.

@myreille - Cresteti copilul cum consideri ca este mai bine, dar vezi ca s-ar putea sa-ti para foarte rau mai tarziu. Dupa ce ii aplici fabuloasele tratamente homeopatice poate mai postezi pe forum sa ne spui si noua despre rezultatele alea extraordinar de bune (care vor intarzia sa apara). Ai terminat facultatea de biologie? N-as fi zis...din cate stiam la biologie se face si biochimie care explica multe dintre procesele din organism si decat sa pierzi timp pe forum, mai bine dadeai o fuga la spital. Auzi intrebare: "nu inteleg...de ce sa ajung la spital?", dar chiar? de ce atunci cand iti este rau, nu te simti bine, te doare ceva sa te duci la spital? Mai bine stai acasa si te tratezi dupa ureche. De ce sa te duci la spital pentru un control de rutina? Nu te doare nimic, nu? Atunci ce sa cauti la medic. Si vei ajunge la spital si fiica-ta poate va avea (Doamne fereste!) din nou nevoie de operatie presupun ca tot vina medicilor va fi ca n-au stiut sa previna, nu? Tu ca parinte nu o sa ai nicio vina ca nu te-ai dus la timp.

As propune ceva celor care administreaza acest forum, cred ca ar fi o idee excelenta. Oamenii care imprastie lucruri total neadevarate din punct de vedere medical sa fie banati. Cred ca in felul asta vom reusi sa ne atingem scopul, sa-i ajutam cu adevarat pe cei care vin cu probleme.

P.S. scarface a dat copy/paste din wikipedia, dar nu la toto fragmentul ci doar la ce i-a convenit ca sa-si sustina disertatia. Fragmentul este urmatorul: "Taurine, or 2-aminoethanesulfonic acid, is an organic acid. It is also a major constituent of bile and can be found in the lower intestine and in small amounts in the tissues of many animals, including humans.[1][2] Taurine is a derivative of the sulfur-containing (sulfhydryl) amino acid, cysteine. Taurine is one of the few known naturally occurring sulfonic acids."

Traducere: "Taurina sau acidul 2-animoetansulfonic este un acid organic. Este de asemenea un constituent major al bilei si poate fi gasit in intestinul subire si in cantitati mai mici in tesuturile mai multor animale, INCLUSIV LA OAMENI. Taurina este derivata dintr-un aminoacid ce contine sulf, cisteina. TAURINA ESTE UNUL DINTRE PUTINII ACIZI SULFONIC NATURALI".

Si daca tot ai terminat biologia poate mai revezi niste notiuni de biochimie, de nutritie si redescoperi rolul aminoacizilor si taurinei.

Sanatate si minte multa iti doresc!

Pa pa
0
11-11-2009, ora 19:55
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Off fatuca, ce sa-ti fac, nu eu te-am pus sa te legi de mine. Te-ai bagat singura aici ca musca-n lapte, numai ca laptele asta, fie el de vaca fie de la Milupa a fost un pic prea gras pt. tine si ai ramas lipita de cratita.
Data viitoare mai domol cu astfel de afirmatii si pretentii savante de preacunoastere a laptelui praf caci nu se stie niciodata cu cine stai "de vorba". Imi pare rau ca ti-am scris gresit numele tau, nu am facut-o intentionat, a fost pur si simplu o greseala.

"Dar spune-mi tu daca un copil iti face febra: dai un paracetamol (sau algocamin) sau un produs
homeopat?"

Auzi dar tu sti de la ce vine febra in cazul acelui copil de o combati in mod automat ?

Cum poti tu sa ceri unui om inteligent care stie de toxicitatea acestor medicamente cunoscute ca "foarte toxice" si interzise deja in multe tari sa le foloseasca la febra UNUI COPIL, cand exista atatea alte alternative mult mai eficiente din toate domeniile (naturist, alopat, homeopat, etc) ?

Si mai ales ca febra nu se face nicodata fara rost de organism, ca exista mai multe tipuri de febra si cazuri cand febra este chiar necesara pana la o anumita limita fiind un mecanism complex si eficient de aparare al sanatatii ?

Medicina alopata combate tot: microbi, patogeni, febra, dureri, eruptii, alte medicini, pe toti cei care-i contrazice !

Mai studiaza si tu alte ramuri ale medicinii (TCM, homeopatie, etc.) care nu traiesc din combatere, niciodata nu-i prea tarziu sa inveti. Omul cat traieste invata iar tu mai ai mult de trait inca.
Si nu fi suparata pe mine caci suparea afecteaza ficatul... pa si numai bine !
0
11-11-2009, ora 20:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, traiasca inchizita si cenzura ! Numai asa se pot tine poate ascunse greselile sistemului medical !

Coffe Tv: "As propune ceva celor care administreaza acest forum, cred ca ar fi o idee excelenta. Oamenii care imprastie lucruri total neadevarate din punct de vedere medical sa fie banati. Cred ca in felul asta vom reusi sa ne atingem scopul, sa-i ajutam cu adevarat pe cei care vin cu probleme."

Nu vad inca pe cine ai ajutat pe aici !

Cele 4 posturi pe care le-ai facut TU si cu sora ta de credinta IRY MIN sunt pur comentatoare, jignitoare si arogante la adresa mea. In rest aer, aer, aer, nu ati ajutat pe nimeni.

Ati intrat aici numa sa faceti comentarii la ce scriu altii ????
Asta numeti voi ajutor ?
0
11-11-2009, ora 20:50
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
@coffee.tv @myreille - Cresteti copilul cum consideri ca este mai bine, dar vezi ca s-ar putea sa-ti para foarte rau mai tarziu. Dupa ce ii aplici fabuloasele tratamente homeopatice poate mai postezi pe forum sa ne spui si noua despre rezultatele alea extraordinar de bune (care vor intarzia sa apara). Ai terminat facultatea de biologie? N-as fi zis...din cate stiam la biologie se face si biochimie care explica multe dintre procesele din organism si decat sa pierzi timp pe forum, mai bine dadeai o fuga la spital. Auzi intrebare: "nu inteleg...de ce sa ajung la spital?", dar chiar? de ce atunci cand iti este rau, nu te simti bine, te doare ceva sa te duci la spital? Mai bine stai acasa si te tratezi dupa ureche. De ce sa te duci la spital pentru un control de rutina? Nu te doare nimic, nu? Atunci ce sa cauti la medic. Si vei ajunge la spital si fiica-ta poate va avea (Doamne fereste!) din nou nevoie de operatie presupun ca tot vina medicilor va fi ca n-au stiut sa previna, nu? Tu ca parinte nu o sa ai nicio vina ca nu te-ai dus la timp.

MAI BINE DORMEAI ACASA DECAT SA SCRII MESAJUL.NU M-AI AJUTAT CU ABSOLUT NIMIC.UNII MAI BINE AR DORMITA DECAT SA VORBEASCA.NU STIU CUM DE II PRIMESTE PE TOTI LA FACULTATILE ASTEA DE MEDICINA...DE FAPT II PRIMESTE CA SA AIBA PROFII BANII NECESARI K MAJORITATEA ISI CUMPARA EXAMENELE.ASA SE EXPLIK PROBABIL SI CUNOSTIINETELE VOASTRE.PA SI ATI FACE BINE SA TACETI CAND TREBUIE
0
12-11-2009, ora 07:20
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
tare aş fi curioasă de unde reiese din toate informaţiile noastre că nu avem cunoştiinţe? le-aţi verificat dvs şi sunt minciuni? dacă da aştept argumente serioase ştiinţifice aşa cum am dat şi noi (şi nu luate de pe wikipedia ci din sute de pagini de studiu). din păcate am văzut sute de pacienţi care vin prea târziu la spital şi fac prea târziu tratamentele şi atunci dau vina pe doctori că nu se pricep să repare ceea ce ei au stricat în zeci de ani de stat acasă şi băut ceai de gălbenele.
0
12-11-2009, ora 11:05
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
eu am apelat la acest site pentru ca am vrut sa vad si alte opinii despre problema mea, nu pt ca as vrea sa ma contrazic cu cineva si n-as avea cu cine asa ca.prin simplu fapt cum ati sarit pe scarface cum ati auzit ca ar tine cu naturalul ci nu cu chimicalul ati dovedit multe.intrebati pe oricine!parerea mea este ca fiecare medic cu treaba lui, este excelenta si medicina alopata cine a zis ca nu?dar trebuie sa incercamm sa ne rezolvam problema si in alt mod daca fireste nu e una complicata, nu neaparat prin a ne imbuiba cu vitamine si peritol si antibiotice.fiti prietenosi daca vreti ca si dumnezeu sa fie prietenos!
0
12-11-2009, ora 17:04
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
"As propune ceva celor care administreaza acest forum, cred ca ar fi o idee excelenta. Oamenii care imprastie lucruri total neadevarate din punct de vedere medical sa fie banati. Cred ca in felul asta vom reusi sa ne atingem scopul, sa-i ajutam cu adevarat pe cei care vin cu probleme."
De cand am suferit de conjunctivita, care a devenit kerato-conjunctivita din cauza a o mie de colire cu antibiotoc (recomandate de medicul oftalmolog!), am capatat obiceiul sa mai caut pe ici-colo pe acest forum, si am mai aflat astfel multe lucruri. Precizez ca de aceasta conjunctivita care m-a omorat cu zile timp de 3 luni, am scapat in doua zile, dupa 2 buc granule homeopate.
Am considerat super-interesant acest forum, tocmai pentru faptul ca fiecare isi expunea problema, si primea diverse sfaturi din care ERA LIBER SA ALEAGA ce credea ca i se potriveste. Fiecare e liber si responsabil sa aleaga. Pt. ca, banuiesc ca, avand calitatea de oameni, dispunem de ceva discernamant.
Am crezut ca este blamata vulgaritatea sau jignirile cuprinse in limbajul unora. Nu dorinta altora de a ne ajuta, cu ce cred ei.
De aceea, cuvintele de mai sus m-au surprins foarte tare.
Sper ca dvs, ca administrator, sa nu tineti cont de aceasta parere. Ne-ati priva pe noi, cei cu probleme, de niste sfaturi importante.
Poate ca insistenta d-lui scarface deranjeaza, gandesc eu. Dar el isi indreapta aceasta insistenta in primul rand asupra noastra, a celor care solicita ajutorul - a mea, sa zicem. Iar eu pot sa incerc ce zice el, sau nu. Pot vorbi cu el, sau nu. Pot despica firul in 40000 de dilutii :), sau nu. Cine ma obliga sa fac intr-un fel, sau altul ?! Am vazut multi doctori, cu ani de medicina in spate si cu multa greutate, pe acest forum, care n-au intrat in polemica cu el. Pur si simplu si-au spus parerea, lasand "pacientul" sa aleaga ce doreste. Si i-am felicitat, chiar daca in gand.
Intram pe acest forum pentru a cunoaste cat mai multe posibilitati de vindecare. VA ROG, nu ne privati de unele din ele. Daca credeti ca am sarit calul cu pretentii prea mari, puteti sa ma banati si pe mine !!! Ca, parerea medicului o aflu de la medicul meu de familie sau de la cel de specialitate! Aici cautam altceva !... iar daca "altceva" nu mai e...
Multa sanatate, tuturor ! Si multumesc ca m-ati lasat sa beneficiez de cunostinte importante, aflate de pe forumul dumneavoastra !
0
12-11-2009, ora 18:13
coffee.and.tv
Nu este medic/terapeut
coffee.and.tv
@ tania62: N-am spus ca medicina homeopata nu este buna, dar (la fel ca si medicina din spitale) are limitele sale. Numai ca spre deosebire de medicina din spitale medicina homeopata trateaza mult mai putine afectiuni si oricum si acelea deloc severe.

Da, scarface ma deranjeaza si nu numai pe mine. Nu ma deranjeaza ca promoveaza medicina homeopata, ci felul in care o face. Colecteaza din diverse articole de pe internet diverse fraze (si nici pe acelea intregi) pe care le interpreteaza dupa cum ii convine lui/ei mai bine. Pot sa aduc contraargumente valabile la toate lucrurile pe care le-a spus, dar acest lucru ar insemna sa dezbat o serie de notiuni ce tin strict de specialititate si din care multa lume n-ar intelege mai nimic (cum de altfel nici eu nu inteleg o groaza de lucruri care nu intra in domeniul meu de studiu). Mi se pare cel putin rea-vointa sa faci lucrul asta.

Am sfatuit-o pe myreille in primul post (desi nu a vrut nici sa auda, nici sa recunoasca) sa se duca la un medic pentru ca fetita trebuie vazuta de cineva care sa-i puna mana pe burtica sa vada daca o doare ceva si unde, sa-i recolteze niste sange ca sa-i faca niste analize s.am.d. Lucruri care nu se pot face prin internet sau telefon. Spre deosebire de un adult un copil nu poate sa spuna unde, cum, cat si cand il doare si tot spre deosebire de un adult problemele si deficitele odatala un copil foarte greu pot fi recuperate, in unele cazuri chiar deloc. Am vazut atat de multi pacienti (copii si adulti) care au ajuns la medic mult prea tarziu cand nu mai era nimic de facut, in conditiile in care boala pe care o aveau ar fi fost curabila daca s-ar fi prezentat la timp spital si e pacat ca se intampla asta.

Din punctul meu de vedere myreille poate face tot ce doreste, dar sper sa nu-i para rau pe mai tarziu.
0
12-11-2009, ora 18:36
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Imi pare rau ca sunteti atat de drastica.
Si pe mine m-a deranjat Scarface cu insistenta lui, prima data. Apoi, dupa ce am vorbit cu el si am incercat ce-mi propunea (DUPA diverse trat medicamentoase, nu inainte!), mi-am rezolvat problema care nu ma lasa practic sa-mi mai pot castiga existenta. Si... i-am multumit pt insistenta ! Lucrez pe computer, si... cu o keratoconjunctivita cu fotofobie si cu clipit 1/sec si altele derivate din asta, nu e deloc usor sa te descurci!...
Fiecare om are stilul lui. Eu am ajuns sa-l cunosc un pic. M-a ajutat cu un sfat de cate ori l-am rugat. Am tratat raceli, iritatii, durere de stomac cu ajutorul lui. Niciodata nu mi-a spus ca n-are timp. Nu are lanturi de magazine cu prod homeopate. Nu promoveaza homeopatia. Nici macar nu este in tara. Deci... foloase de pe urma a ceea ce face... ?!?!?!?
Dupa parerea mea, doar incearca sa ajute. Oamenii sunt liberi sa aleaga. Dar, multi vin pe acest forum dupa ce au incercat diverse tratamente medicamentoase. Lasati-i sa aleaga ce considera ca li se potriveste !
Sa nu credeti ca vreau sa-i ridic statuie lui scarface. Doar ii multumesc ca n-a ajutat. Daca nu-l gaseam pe acest forum... cred ca si acum ma chinuiam cu probl mult mai grave !...
La mine a mers incercarea cu homeopatia. Asta nu inseamna ca neg medicina si toate cunostintele ei si toate descoperirile ei. Pur si simplu, vreau sa am dreptul de a alege cum prefer sa ma tratez. M-am referit numai la cazul meu.
Sanatate multa !
0
12-11-2009, ora 19:18
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
@Coffe.tv AI TOTALA DREPTATE...POT SA FAC TOT CE IMI DORESC! am zis la momentul potrivit ca am fost la medic cand am vazut ca fetita nu mancase decat lapte timp de vreo 2 saptmani, nu sunt inconstienta si nici comoda! si ghici...de fapt am si scris ce mi-au prescris medicii...dupa ce i-au pus mana pe burtica, i-au facut analize..etc cum zici tu coffe.tv ca trebuie coonsultat un bb.i-au dat pikovit...peritol...vitamina c...si ce am rezolvat????????am intoxicat copilul mai rau decat era ca si inainte avusese parte si de polidin..etc apoi o SURPRIZA a avut loc pt cei ca voi, care nu cred in homeopatie.fetita a inceput sa fie curioasa ce am in farfurie si a inceput sa manance.doar dupa 2 GRANULE de homeopate la sfatul lui scarface..CONCLUZIA o trageti voi.pt mine nu a fost o surpriza ca a inceput sa manance pt ca eram sigura ca ii vor face bine aceste granule pt ca am avut incredere in aceste necunoscut scarface, cu toate ca nu imi sta in fire sa ma incred atat de usor in necunoscuti!dar asa a vrut dumnezeu.si am mai spus drept rasplata a primit...un MULTUMESC! dar pe care l-am spus din tot sufletul...pt ca trebuie sa recunosc ca trebuie apreciat un om care incearca sa faca biine altora fara sa astepte nimic in schimb!!!!!sper sa mai citesc sfaturi de ale dumnealui pe acest forum..pt ca avem nevoie de tratamente care sa nu ne imblnaveasca mai tare decat suntem! eu sper ca ma va mai indruma cand ii voi mai cere sfatul, pt ca este un om deosebit! asta poate observa orice om care stie sa citeasca p acest forum!MULTUMESC, SCARFACE PT SFATURI SI PT TIMPUL ACORDAT!
0
12-11-2009, ora 20:11
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Si, imi cer scuze daca supar, dar am observat ca fiecare medic isi apara genul de medicina pe care l-a studiat si pe care il cunoaste, in care are incredere. Atunci, lui de ce nu-i acordati acest drept ? doar pt ca medicina lui se numeste homeopata ?! Pana la urma, tot medicina este ! Ati auzit de dr. Cadar Sorin, de dr. Soescu Sorina, de dr Jurj ? Sunt medici homeopati. Doar ca ei sunt in Romania.
Nu am avut brusc incredere in dl Scarface. Am incercat sa ajung la C-ta la dna dr Soescu. Avea atatia pacienti, ca in doua zile de stat acolo mi-a fost imposibil sa o pot contacta. Iar cand am reusit cu programare, era plecata la un seminar si m-a amanat. Am reusit sa-l contactez si pe dr Cadar, care mi-a dat cateva sfaturi, si mi-a propus si o consultatie, cand reusesc sa ajung intr-unul din orasele unde are cabinete. Doar ca intre timp, am apelat la dl Scarface (pt ca ma tot "sacaia" pe forum), care m-a inteles si m-a ajutat. Mi-a facut o anamneza. Nu mi-a dat nimic "la prima vedere", din contra, abia dupa cateva zile mi-a spus ce sa iau. Fara nicio taxa pt "consultatia" de pe internet !!! Ce mi-a recomandat s-a potrivit. M-am vindecat. Si-i multumesc pt asta, la fel cum i-as fi multumit oricarui alt medic care m-ar fi vindecat !
Ah... apropo ! M-a ajutat si cu bebelusul de 7 luni al unei colege, care a avut probl cu constipatia de la nastere. Dupa cate o granula dintr-un anumit remediu, la distanta de 4 zile una de alta, doua per total, copilul nu mai are probleme si nici nevoie de supozitoare. Nici macar colici abdominali.
Si, doar pt ca nu este aici, ca sa-i cer sa ma primeasca la cabinetul lui, hai sa-i dam in cap, nu ?!
Argumente si contraargumente se pot aduce oricand, la orice, depinde de prisma prin care privim lucrurile. Fiecare isi apara ramura de medicina pe care a studiat-o si pe care o aplica. Noi, cei cu nevoi, nu dorim decat sa fim ajutati, daca si cat se poate !
0
13-11-2009, ora 00:58
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Mda, am avut si eu rabdare sa citesc aceste comentarii...Vreau sa va spun ca, acum cateva luni, cand am avut ocazia sa dau nas in nas cu scarface pe forum, l-am facut cu ou si cu otet, l-am bolovanit pe unde apucam, l-am jignit saracul in toate felurile, doar pt ca mi se parea ca are o fixatie cu homeopatia, ba chiar ca este sarit de pe fix, vraci etc, insa, cu timpul, probabil Dumnezeu asa a vrut sa se intample, am avut ocazia si mi-am dorit sa il cunosc pe acest om, care s-a dovedit a fi exact contrariul a ceea ce credeam eu!Si pot spune cu mandrie, ca m-am lasat pe mainile lui, sa fiu tratata cu medicina homeopata, iar rezultatele au inceput sa apara fix la o zi dupa administrarea primei granule homeopate.Dupa 2 ani de tratamente cu diferite medicamente/antibiotice si nu numai, pt eradicarea HP, care mi-au intoxicat organismul si nu numai, scarface mi-a recomandat un tratament, care spre uimirea mea isi face si efectul.
Asa ca incercati sa dati sansa unui om, sa vindece si altfel decat cu medicamentele clasice.Nu stiu de ce va tot ratzoiti atat in stanga si in dreapta, iri myn chiar si-a deschis un subiect cu tema "scarface", iar coffee.and.tv, a intrat fix in topicul asta sa se ia de el.In loc sa va pierdeti timpul cu harta, mai bine incercati sa dati un ajutor oamenilor care au cu adevarat probleme de sanatate si lasati-l pe scarface in pace, ca face foarte bine ceea ce face.Si va spun sigur, ca nu are legatura cu teleshopping si el nu are niciun beneficiu in urma acestor postari!!Mai bine incercati sa il cunoasteti si apoi aruncati cu pietre...
Dupa parerea mea, conturile celor care nu au adus nicio contributie pe acest forum, ar trebui banate!!
0
14-11-2009, ora 14:09
skincod
Nu este medic/terapeut
skincod
Am asistat la un razboi intre medicina alopata si cea homeopata., si credeti-ma pe mine m-a dezgustat tot ce am citit aici si imi pare nespus de rau ca nu puteti comunica intre voi !!!
Iar pentru Myreille, eu i-am dat copilului meu de la 5 luni lapte de vaca si acum are 9 ani si e sanatos tun nu am avut niciodata probleme de sanatate cu el., documenteaza-te mai departe in legatura cu homeopatia ( cel putin la bebelusi este tratamentul ideal ) si ai incredere in ... scarface !!!
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ
  • Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
  • De ce vaccinurile antistafilococice nu funcționează la oameni?
  •